Homepagina » Buitenland » Verslaggeving over bomaanslagen tijdens marathon Boston blijkt verzonnen. Deze Boston Globe-columnist loog alles bij elkaar
Verslaggeving over bomaanslagen tijdens marathon Boston blijkt verzonnen. Deze Boston Globe-columnist loog alles bij elkaar

Verslaggeving over bomaanslagen tijdens marathon Boston blijkt verzonnen. Deze Boston Globe-columnist loog alles bij elkaar

Columnist Kevin Cullen maakte deel uit van het team van de Boston Globe dat een Pulitzerprijs won voor de verslaggeving over de bomaanslagen tijdens de marathon van Boston in 2013.

Onlangs schreef hij naar aanleiding van de vijfde verjaardag van de aanslagen dat hij nog vaak wordt herinnerd aan de explosies in Boylston Street.

“Ik was pas geleden aanwezig bij een woningbrand in Mattapan en de geur herinnerde me aan Boylston Street vijf jaar geleden, waar zo veel mensen het leven en ledematen hebben verloren, net als hun gevoel van veiligheid,” schreef hij.

Van geen kant

Radiozender WEEI heeft nu onthuld dat Cullen niet ter plaatse was op het moment dat de bommen afgingen, iets wat zijn artikel twee dagen na de aanslagen wel suggereert.

Cullen werd dagen na de bomaanslagen geïnterviewd door de BBC en vertelde een verhaal dat van geen kant klopt.

Hij zei bijvoorbeeld dat Bill Richard, de vader van de acht jaar oude Martin Richard – die om het leven kwam bij de aanslagen – deelnam aan de marathon.

Volgens Cullen begroette Martin zijn vader bij de finishlijn en liep hij vervolgens terug naar de stoep terwijl zijn vader zijn tijd registreerde.

Klopte niet

Het blijkt dat Bill Richard niet heeft meegedaan aan de marathon en daarnaast hoef je je tijd niet te registreren bij de finishlijn.

Cullen zei verder dat zijn vriend, een brandweerman genaamd Sean, degene was die het leven van Bills dochter Jane had gered. Zij verloor bij de aanslagen een been. Ook dat klopte niet.

Lynn werd gered door Matt Patterson, die liet weten dat hij nog nooit in zijn leven met Kevin Cullen heeft gesproken.

Het ergst

Cullen vertelde aan de BBC dat Sean te midden van de chaos over de grond kroop in een poging Jane’s been te vinden.

Ron Borges, een columnist van de Boston Herald, citeerde afgelopen winter een nepbron en oud-columnist Mike Barnicle van de Boston Globe verzon een verhaal over kankerpatiënten. Hij werd ontslagen.

Maar Cullen, die lezers heeft misleid door te doen alsof hij deel uitmaakte van de tragedie, is misschien nog wel het ergst.

Foto: Ragesoss Wikimedia Commons

[WEEI]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Thomas schreef:

  Een werkelijke tragedie waarbij de broer van die gast die nu nog vast zit in koelen bloede is vermoord door de Boston politie! Op live beelden was te zien hoe hij door de politie onder schot werd gehouden terwijl hij weerloos op de grond lag.
  Daarna werd hij half ontkleed weggevoerd in een geblindeerde wagen.
  Het volgend beeld wat ik van die man heb gezien is in het mortuarium als een beest is hij afgeslacht.
  Die betreffende live beelden zijn nooit weer herhaald en zijn praktisch van het internet verdwenen.

  18 likes
 • H.J. schreef:

  Is het merendeel van het nieuws, niet allemaal van een hoog Rutte gehalte.

  15 likes
 • x

  Check Also

  youtube

  We voeren de strijd van ons leven, maar het is niet wat je denkt

  Als je domme dingen doet op rolschaatsen ...

  mensen

  Mensen zijn helemaal klaar met Greta Thunberg: ‘Een hyperemotionele, aandachtzoekende snotaap!’

  Peiling: mensen worden nog liever verzwolgen door ...

  >