Gezondheid

Waarom farmafraude en medicijnrisico’s zelden in het nieuws komen

Help anderen door deze informatie met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Big Pharma stond in 2011 te boek als meest frauduleuze bedrijfstak ter wereld. Daarnaast bleken medicijnen met één sterfgeval per 14 minuten in alleen al de VS dodelijker dan het verkeer.

Waarom haalt dit de krantenkoppen niet en waarom eisen onze politici niet onmiddelijk toezicht?

Voor elke pond of dollar die aan onderzoek wordt uitgegeven, wordt nog eens het dubbele besteed aan reclame en marketing, inclusief politieke lobby en beïnvloeding van de pers.

Reputatie

De krant The Australian van Rupert Murdoch accepteerde onlangs een som geld van de farma-industrie om een serie zogenaamd ‘onafhankelijke’ artikelen over gezondheidsbeleid te publiceren.

Zijn zoon James Murdoch zit in het bestuur van de commissie maatschappelijk verantwoord ondernemen van de Britse geneesmiddelengigant GlaxoSmithKline. De commissie beoordeelt externe aangelegenheden die zouden kunnen leiden tot ernstige gevolgen voor het bedrijf en zijn reputatie.

Onder die ‘externe factoren’ vallen onder meer The Times, The Sun, The Sunday Times en Sky TV, die alle mede onder controle staan van James Murdoch.

Lynne McTaggart

Het mechanisme werkt ook vanaf de andere kant. Artsen zitten als ‘onafhankelijk adviseur’ in redactieraden die beoordelen wat voor ons geschikt is om te horen, te zien en te lezen. De vaste column van de Amerikaanse journaliste Lynne McTaggart in The Sunday Times hield het krap een week vol voordat de Chief Medical Officer ingreep en de column werd stopgezet.

De invloed reikt tot in alle mediagebieden, zelfs adverteren. Zo is het in strijd met de Britse advertentiestandaarden om een advertentie op te nemen die de heilige relatie tussen arts en patiënt zou beïnvloeden, ook al wordt daarin de waarheid verteld.

Roepende in de woestijn

De geneesmiddelenindustrie is de grootste politieke lobbyist ter wereld en voorkomt dat voor hen schadelijke regelingen die tegen de ergste uitwassen beschermen ooit tot wet worden verheven.

Als het lobbysysteem faalt heeft dat grote financiële gevolgen en vormt dat een bedreiging voor de ontwikkeling en productie waardoor fabrieken, net als onlangs in Groot-Brittannië, zouden moeten sluiten.

Premier David Cameron koos snel eieren voor zijn geld en trok de plannen om de goedkeuringsprocedure voor nieuwe geneesmiddelen te vertragen in.

Toen in 1989 What doctors don’t tell you (Wat artsen je niet vertellen) van start ging sprak The Times van een roepende in de woestijn. Destijds was James nog een jongen van zeventien.

Bron: Medisch Dossier

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Debb3
Debb3
10 jaren geleden

Ben benieuwt hoe snel die bal aan het rollen gaat. Maar het begin is er al.

Ryder
Ryder
10 jaren geleden

Ja, ook een manier voor dispopulatie!

Drome
Drome
10 jaren geleden

[quote name=”Debb3″]Ben benieuwt hoe snel die bal aan het rollen gaat. Maar het begin is er al.[/quote]

Volgens mij is dit dat balletje van een lange tijd geleden. Mooi om te zien dat die al zo groot is geworden. 🙂

Debb3
Debb3
10 jaren geleden

[quote name=”Drome”][quote name=”Debb3″]Ben benieuwt hoe snel die bal aan het rollen gaat. Maar het begin is er al.[/quote]

Volgens mij is dit dat balletje van een lange tijd geleden. Mooi om te zien dat die al zo groot is geworden. :)[/quote]

Volgens mij dan al erg groot 😉 Want alles is al aan het rollen in de wereld. Zal wel een grote stinkende bal zijn de ruimte in schieten naar het oneindige van het oneindige en dat ze daar gaan ervaren wat ze mensen hebben aangedaan om zo vervolgens een les te leren.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

10
0
We lezen graag je reactie!x