Homepagina » Mens en Dier » Waarom houdt De Jonge zich bezig met het genetisch aanpassen van baby’s?
de jonge
Foto: Tweede Kamer der Staten-Generaal CC BY-NC-ND 2.0

Waarom houdt De Jonge zich bezig met het genetisch aanpassen van baby’s?

Je zou zeggen dat coronaminister Hugo de Jonge zijn handen vol heeft aan de coronacrisis. Hij blijkt echter genoeg tijd te hebben voor allerlei andere zaken. Genetisch aangepaste baby’s bijvoorbeeld. Afgelopen week stuurde De Jonge een opmerkelijke brief aan de Tweede Kamer. Deze brief had betrekking op de zogeheten DNA-dialoog en noemde onder meer ‘de mogelijkheid om DNA van embryo’s te wijzigen’.

Nederlanders zijn hier alvast een beetje warm voor gemaakt door middel van bijeenkomsten, DNA-dialogen, waar ze de vraag kregen voorgelegd hoe zij denken over het aanpassen van embryo-DNA. De meeste mensen bleken er geen bezwaar tegen te hebben als je er ernstige ziektes mee kunt voorkomen. Ze willen dat het alleen mag ‘als de voordelen groter zijn dan de nadelen’.

De DNA-dialoog is georganiseerd in verband met de opkomst van Crispr-cas9, een techniek waarmee het DNA van embryo’s kan worden gewijzigd. Deze behandeling kan alleen uitgevoerd worden met ivf. De techniek roept veel vragen op over de ethiek en veiligheid. In Nederland staat in de Embryowet dat dit nog niet mag. Er kan bij de ingreep namelijk schade in het DNA ontstaan. En als bij iemand DNA is aangepast, wordt dit doorgegeven aan zijn of haar kinderen.

Verstrekkende gevolgen

Het volgende kabinet zal zich waarschijnlijk buigen over de vraag of de Embryowet aangepast moet worden. De Jonge schrijft in de Kamerbrief: “De mogelijkheid om DNA van embryo’s te wijzigen plaatst ons als samenleving voor een heel fundamentele keuze die verstrekkende gevolgen kan hebben voor toekomstige generaties.”

“De DNA-dialoog is financieel ondersteund door het ministerie van Volksgezondheid en biedt waardevolle inzichten voor onder meer wetenschappers en beleidsmakers over hoe Nederlanders denken over het aanpassen van embryo-DNA,” vervolgt minister De Jonge.

Wie wil er nog een frikandel?

4.4 53 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
147 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
2 maanden geleden

Kennelijk heeft dhr Hugo de J niets meer met de C in het CDA.

Gert
Gert
Reactie op  ProAsfalt
2 maanden geleden

1000% mee eens!

Casper
Casper
Reactie op  ProAsfalt
2 maanden geleden

Vergeet je de D niet in relatie tot de spoedwet?

Just me
Just me
Reactie op  Casper
2 maanden geleden

Blijft dus alleen de A van Achterlijk over hahahaha

word wakker
word wakker
Reactie op  Just me
6 dagen geleden

Achterbaks kan ook.

Jeroen
Jeroen
Reactie op  ProAsfalt
2 maanden geleden

Hugo de Jonge is een in christelijke kringen geinfiltreerde satanistisch demoon

Ludger
Ludger
Reactie op  Jeroen
2 maanden geleden

Gefeliciteerd met jullie kindje. Is het een jongetje? Nee. Is het een meisje? Nee. T’is een kindje met twee geslachten. Een kind van de duivel. Nogal voorspelbaar Hugo!

Claudia M.
Claudia M.
Reactie op  ProAsfalt
2 maanden geleden

Ik had toch ook de indruk dat aan Gods creatie knoeien, not done was…?

Jenne Sr.
Jenne Sr.
Reactie op  Claudia M.
2 maanden geleden

Natuurlijk niet, God alleen weet wat de gevolgen zijn, kijk naar de inteeld volkeren, die met zwarte platte hoeden en krullen langs hun hoofd, vrouwen kaal geschoren en een pruik op, hoog IQ en veel Idiote kinderen zijn het gevolg, vol waan ideéen, van uitverkoren te zijn, de rest zijn er om te dienen !

Jan
Jan
Reactie op  Jenne Sr.
2 maanden geleden

Als ik uw reactie goed begrijp refereert u naar het orthodoxe gedeelte van het jodendom. Wat heeft dit met bovenstaand artikel te maken?

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
Reactie op  ProAsfalt
2 maanden geleden

Kijk maar naar zijn ogen.

Ikke
Ikke
Reactie op  Strijdervoorvrijheid
2 maanden geleden

Coke ogen

Willemien
Willemien
Reactie op  Strijdervoorvrijheid
2 maanden geleden

Altijdal gezegd dat hij enge oogjes heeft!!!

Catharina
Catharina
Reactie op  ProAsfalt
2 maanden geleden

Nooit gehad ook, gezien het feit dat zijn vader dominee was van een satanische kerk

Huig
Huig
Reactie op  Catharina
2 maanden geleden

Heeft U daar gegevens van?

Het leugentijdperk
Het leugentijdperk
Reactie op  Huig
2 maanden geleden

Hugo de Kook propageert en volbrengt demonisch en satanisch werk, de gifspuit met alles wat daarbij behoort volgens hem, o.a. een voor de toekomst giftig corona ‘kaartje’, wat later omgeruild kan worden voor een gaspoort/paspoort. Totale demonische controle dankzij deze dienaar van de satanische kerk.

De boom die deze demonische en satanische vrucht heeft voortgebracht zal zeker geen goddelijke zijn. Of heeft de vader al afgekeurd wat zijn zoonlief doet voor satan?

Kudde-informatie…..”Hoe kan ik aantonen dat ik gevaccineerd ben?
Je wordt opgenomen in het landelijke vaccinatieregister CoronIT. Ook krijg je een kaartje mee met daarop het merk vaccin, de datum van de prik en een QR-code met een link naar de bijsluiter.
Is dat kaartje het bewijs dat ik gevaccineerd bent?
Ja, en je kunt ook vragen om een brief met de registratie. Maar dat levert nog geen extra vrijheden op. Over enkele weken komt de Gezondheidsraad met een advies. De regering wil weten hoe we moeten omgaan met een samenleving die deels wel en deels niet is gevaccineerd”….

Het lijkt allemaal zo onschuldig, maar dat is ook precies wat satan is, ogenschijnlijk zo onschuldig als het lam.

https://www.dvhn.nl/extra/Is-het-vaccin-tegen-corona-veilig-Wat-doet-het-precies-Welke-bijwerkingen-kan-ik-krijgen-en-wanneer-krijg-ik-mijn-prik-Dit-is-wat-je-wilt-weten-over-het-coronavaccin-26337359.html

word wakker
word wakker
Reactie op  Catharina
6 dagen geleden

Dus huugje toch een stuk duivelsgebroed.

Richard
Richard
Reactie op  ProAsfalt
2 maanden geleden

En waar is een demissionair minister mee bezig. Dit hoort niet meer in zijn takenpakket. Dus een kabinet af laten treden heeft ook geen enkele zin. Maar dat wisten we al

Anti-Rutte
Anti-Rutte
Reactie op  ProAsfalt
2 maanden geleden

Cda=corona door achterlijken

Teuwen Henri
Teuwen Henri
Reactie op  ProAsfalt
10 dagen geleden

voor wie het nog niet merkt. Deze man is een psychopaat en bovendien een gevaar voor de maatschappij

Marcel
Marcel
2 maanden geleden

Frikandel? Doe maar een Jos Brinkje. Wb Hugo ‘Eugenics’ de Jonge is een staatsgevaarlijke gek.

Alice
Alice
Reactie op  Marcel
2 maanden geleden

Zeer gevaarlijk. Bovendien, ze hebben mij niets gevraagd en ik kan mij niet voorstellen dat de meerderheid achter dit walgelijke idee staat: een baby, volledig perfect, op bestelling. Wanneer laat hij een snor staan??

Ikke
Ikke
Reactie op  Alice
2 maanden geleden

De natuur is altijd perfect. Imperfect is juist perfect. De domme mens gaat de natuur compleet aan gort helpen. Einde der mensheid in zicht?

jan
jan
Reactie op  Marcel
2 maanden geleden

Psychopaat regiem linkse regiem

Peter P. van Oosterum
Peter P. van Oosterum
2 maanden geleden

Het crisprcas-9 systeem is zeker ingewikkeld, maar om iemand als de Jonge daarover besluitvorming te laten voorbereiden lijkt mij te dicht liggen bij een oproep aan wijlen dokter Mengele.

Rob
Rob
Reactie op  Peter P. van Oosterum
2 maanden geleden

Het is nu wel duidelijk dat de Jonge behoort tot een club die hier op de planeet voor God spelen (de satanisten). En mensen die hun kinderen genetisch laten veranderen zijn dan ook volledig de weg kwijt. Als het dna veranderd wordt wordt je beschouwd als bezit van de elite. ZIJ hebben je dan gemaakt tot wat je wordt en dus ben je hun bezit als zij een patent hebben op dat veranderde dna. Daarbij zijn de ziektes en aandoeningen die mensen hebben ook het effect van diezelfde elite die van de wereld heeft gemaakt wat het nu al heel lang is. Er is al gezegd dat de Aarde en het leven van zichzelf geen enkele virus kent maar dat ELK virus in een laboratorium is gemaakt. Ziekte komt dus niet van het leven, het komt voort uit macht en de top van de macht op de planeet en hun bloedlijnen zijn de oorzaak. Een ziek mens kan gecontroleerd worden, een gezond mens niet. Dit is weer zo’n ‘probleem, reactie, oplossing’ tactiek maar dan in het groot en over een hele lange periode. Zij hebben al een ‘oplossing’ maar eerst moeten ze de reactie van het volk hebben ter goedkeuring en dan komen ze naar voren met die oplossing. De Jonge hoort dus bij hen, niet bij het volk. Er is al door velen uitgelegd dat de mens ooit werd gemaakt door dna manipulatie. Zo wed de mens al slaaf van hun toenmalige bezitters. Nu wil de elite het dna van de mens veranderen om de nieuwe bezitters van de mens te worden. Ze kunnen blijkbaar elke vorm van leven manipuleren met een technologie dat ‘gene drive’ wordt genoemd. Ze spelen letterlijk voor god op deze planeet, alleen dan wel een valse en heel duistere. Geen respect voor leven EN dood, alles wat menselijk of wezenlijk is vervangen door technologie of manipuleren door het dna te veranderen etc. Kortom, dna manipulatie zou nooit toegepast moeten mogen worden. In plaats daarvan moet de mens gewoon gezond en zelfbewust worden. Gene drive uitleg van 1.16.54 tot 1.58.40.

https://youtu.be/RZRPtQFd950?t=4614

Ikke
Ikke
Reactie op  Peter P. van Oosterum
2 maanden geleden

Idd, hij moet snel terug naar de basisschool, waar hij hoort. Deze baan is veel en veel te hoog gegrepen voor hem. Gewoon weer lesgeven op de basisschool.

Rob
Rob
Reactie op  Ikke
2 maanden geleden

Het genetisch aanpassen van baby’s heeft hij niet in zijn opleiding geleerd. Het kan dus niet anders zijn dan dat het hem wordt ingefluisterd door zijn meesters achter de schermen.

Miami
Miami
Reactie op  Ikke
2 maanden geleden

@ ikke

Je hebt zeker en vast geen kinderen, dat doe je kinderen niet aan

Vlinder
Vlinder
Reactie op  Ikke
1 maand geleden

nee! Niet terug naar de basisschool! Hoe gevaarlijk dat zo een man kinderen les gaat geven! Wasknijpers inelkaar zetten in de gevangenis!

Arnie
Arnie
2 maanden geleden

En ergens in de hel, pinkt Adolf Hitler een traantje weg….

Jeroen
Jeroen
Reactie op  Arnie
2 maanden geleden

Idd: De zoon die hij altijd wilde: HUGO
(toevallig dezelfde naam als degene die alle kleding voor de NAZI’s en de SS ontwierp:
HUGO BOSS

Ikke
Ikke
Reactie op  Arnie
2 maanden geleden

Zo heerlijk hoe eensgezind we hier op nine4news altijd zijn he, haha. Wat zou het fijn zijn als wij op een eigen deel van de aarde konden leven, ik teken ervoor.

Geoffrey
Geoffrey
2 maanden geleden

Het is heel simpel; Als je je dochter gebruikt in de media voor een charme offensief en een heel volk richting de afgrond leidt en ondertussen zoveel coke snuift, dat je lollig kerstliedjes staat te zingen terwijl je ogen uit je kop rollen…..

Is het dan nog zinvol om je af te vragen of deze man nog enigszins ethische waarde in zijn koekenpan over heeft….?

Nee dat lijkt me ook niet. Vertrouw geen mens, want iedereen heeft zijn eigen agenda gekoppeld aan zijn eigen morele kompas.

Ik vertrouw op GOD en zijn zoon JESUS en elke dag op deze in en in corrupte aarde is een dagje sneller bij mijn schepper.

Ik bid voor gerechtigheid, vrede en rust en weet dat ik daarvoor nooit bij een mens zal aankloppen!

Alle LIEFDE toegewenst

Antonius
Antonius
2 maanden geleden

Ingrijpen op zo’n fundamenteel niveau zonder de gevolgen te kennen is als Russisch roulette met 5 kogels….

Miami
Miami
Reactie op  Antonius
2 maanden geleden

@ Antonius
We go dutch…

densie
densie
2 maanden geleden

deze man is absoluut van God los…oftewel geen kontakt met de Bron…

namaste

rop
rop
2 maanden geleden

Deze man is ergers een monster, ingrijpen in het dna van het menselijke, is een ingreep in het natuurlijke ervan ,dat kan alleen maar leiden tot grote problemen, de menselijke natuur heeft zijn eigen eigenschappen en is al perfect. ermee rommelen zal de natuur niet accepteren.

Ertje
Ertje
Reactie op  rop
2 maanden geleden

de Jonge geloofd dat God hem stuurt, in alles!

Wow
Wow
Reactie op  Ertje
2 maanden geleden

precies Ertje en dat is meteen het gevaar van geloven. Of het nou in een god is of in corona,, geloven doe je als je iets niet zeker weet,,…Know Thyself!!!!! is iets ander dan believe yourself toch,…??Hugo gaat het psychisch heeel moeilijk krijgen,..jezus zal aan hem blijven knagen,…jaja,…

No worries
No worries
Reactie op  Wow
2 maanden geleden

Ga een goede Bijbel zoeken en goed lezen.

Ertje
Ertje
2 maanden geleden

Het is zijn taak als minister van volksgezondheid om zich ook bezig te houden met dit soort zaken, ook al past het niet bij zijn christelijke overtuigen. Erover weten is beter dan onwetendheid.

Marcel
Marcel
Reactie op  Ertje
2 maanden geleden

Dit heeft niets met volksgezondheid te maken, buiten dat is hij niet gekwalificeerd.

Ertje
Ertje
Reactie op  Marcel
2 maanden geleden

ook dit heeft met volksgezondheid te maken want aan de hand van die studie kunnen ze erfelijke ziekten voorkomen bij ongeborenen, dat is toch wat we allemaal willen?

Ertje
Ertje
Reactie op  Marcel
2 maanden geleden

het heeft wel degelijk iets te maken met volksgezondheid want door deze studie kunnen ze in een vroeg stadium ernstige erfelijke ziekten voorkomen. Dat is toch wat iedereen wil?

Eus
Eus
Reactie op  Ertje
2 maanden geleden

Wie zegt dat ze erfelijke ziekten willen elimineren. Ze kunnen net zo goed gaan voor onvruchtbaarheid, deze lui zijn tot alles in staat.

Een bezorgde 🍔
Een bezorgde 🍔
Reactie op  Ertje
2 maanden geleden

Verbieden dit soort genetisch geknoei!

Henk R
Henk R
2 maanden geleden

Wie deze minister nog niet eng vind. En deze man vertegenwoordigd het cda. Ik dacht altijd dat christelijke mensen geen voorstander waren om voor God te spelen.

Haggis
Haggis
Reactie op  Henk R
2 maanden geleden

Dit is geen christen, hij is als een vos vermomd als kip in het kippenhok. Dit is een volbloed satanist. Heult met zieke figuren als lady gaga

Akkafietje
Akkafietje
Reactie op  Haggis
2 maanden geleden

Als de rest van het CDA hem niet terug fluit, zijn zij EVEN schuldig.
Dit geld ook voor de CU of SGP

Ertje
Ertje
Reactie op  Haggis
2 maanden geleden

Is lady gaga nu opeens ook raar? waarom?

Haggis
Haggis
Reactie op  Ertje
2 maanden geleden

Heeft zelf altijd verteld dat ze haar ziel aan de duivel verkocht in ruil voor roem en rijdom. Droeg vleesjurken en baddert graag in bloed. Marrionet van de illuminatie

Ondergronds.
Ondergronds.
Reactie op  Ertje
2 maanden geleden

Kijk dat mens maar eens in de ogen. Als je dan niet iets vreemds ziet ben je zelf een vreemde.

elisabeth
elisabeth
Reactie op  Ondergronds.
2 maanden geleden

ongelooflyk dat dit mens in t kabinet zit…….dit geloof je gewoon niet/of ben ik nou gek….?

Gmonique
Gmonique
Reactie op  Ertje
2 maanden geleden

NU opeens???? echt niet,altijd al geweest. Net wat Haggis ook zegt.

salvar
salvar
Reactie op  Ertje
2 maanden geleden

satanisch figuur , haar ziel verkocht aan de duivel.

Lange Fries
Lange Fries
Reactie op  Ertje
2 maanden geleden

Gemist dat ze samen met Hillary Clinton een ‘spirit cooking’-sessie had bijgewoond?

Henk R
Henk R
Reactie op  Haggis
2 maanden geleden

Dat weet ik wel , maar weten de mensen die het cda een warm hart toedragen dit ook. De boeren zijn ze ook al kwijt en die gaan fvd stemmen. Trouwens dit verhaal hier boven doet mij denken aan de film ‘ boys from brazil ‘ daar zou dat mannetje uit Duitsland ,met een Charlie Chaplin snorretje nog een puntje aan kunnen zuigen.

x

Check Also

politica

Duitse politica klapt uit de school: corona is slechts voorwendsel voor Grote Reset

Een schokkend bericht uit Duitsland: er is ...

test

Fel verzet tegen testbewijzen: ‘Helemaal van lotje getikt’

Het kabinet wil testbewijzen voor toegang gaan ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

147
0
We lezen graag je reactie!x