Buitenland

Explosief rapport: Deense premier loog over lockdown

Help mee door deze informatie met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Niet de gezondheidsinstanties, maar de overheid was de drijvende kracht achter de beslissing om aan het begin van de coronapandemie een lockdown af te kondigen in Denemarken. Tot die conclusie komt een groep deskundigen.

De onafhankelijke expertgroep kreeg van het Deense parlement de opdracht om te analyseren wat er vooraf ging aan de aankondiging van premier Mette Frederiksen dat Denemarken in lockdown zou gaan. Frederiksen heeft altijd beweerd dat de beslissing over de lockdown was gebaseerd op adviezen van de gezondheidsautoriteiten. Ze heeft dus gelogen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“Het model van de lockdown was niet ontwikkeld door medische adviesgroepen of de Deense gezondheidsdienst,” aldus het rapport van de experts. “Alles wijst erop dat het ook niet ontwikkeld is door het Deense gezondheidsinstituut Statens Serum Institut.”

“De afwezigheid van een alternatieve bron van de lockdownplannen suggereert dat het lockdownplan dat op 11 maart is gepresenteerd tijdens een persconferentie is ontsproten in het kantoor van de premier.”

Uit het rapport valt ook op te maken dat de overheid en gezondheidsinstanties het in de aanloop naar de lockdown in maart 2020 op veel punten niet met elkaar eens waren.

In Nederland gebeurde iets soortgelijks: OMT-leden hadden zoveel moeite met politieke druk dat ze overwogen om op te stappen. De wetenschappers die het kabinet adviseren over het coronabeleid hadden het gevoel dat ze niet onafhankelijk konden functioneren en dat hun adviezen werden beïnvloed door politici.

Geen asielzoekers meer

De Deense premier baarde vorige week nog opzien door te zeggen dat ze helemaal geen asielzoekers meer wil opnemen in Denemarken. Ze zei dat ze het aantal asielaanvragen in het land wil terugdringen naar nul. “Dat is ons doel. We kunnen dat natuurlijk niet beloven,” zei ze.

In 2020 registreerde Denemarken 1547 asielzoekers, het laagste aantal sinds 1998. Op het hoogtepunt van de Europese migratiecrisis in 2015 vroegen 21.316 mensen asiel aan in Denemarken.

“We moeten ervoor zorgen dat er niet te veel vluchtelingen naar ons land komen. Onze sociale cohesie staat al onder druk,” zei Frederiksen.

[The Local]

4.8 38 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

39 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Herman de Graaf
Herman de Graaf
3 jaren geleden

Schaamteloos liegen is de norm van hedendaagse politici.
Verwijzen ze bij het invullen van hun belastingaangiftes naar diezelfde norm?
Waarom zouden dan wél de waarheid spreken.
Het nieuwe normaal.
Triest.

Jeroen
Jeroen
3 jaren geleden

ALLE premiers liegen over de reden voor de lockdowns:

OPERATION LOCKSTEP 2010 (Rockefeller-Gates)

bre
bre
3 jaren geleden

Niks nieuws eigenlijk. Overheden liegen en doen wat ze willen.

Frans
Frans
3 jaren geleden

Raadgevende organen moeten nu liegen en acteren .
Ccp regering bepaald het draaiboek.
Ik heb berichten gelezen dat China afziet van wereldmacht te worden. Etc de info is zo overtuigrnd dat we binnen een paar weken horen dat Schwab
Uitgerangeerd is.
De NWO er niet komt.

Back to top button
39
0
We lezen graag je reactie!x