Homepagina » Buitenland » Explosief rapport: Deense premier loog over lockdown
deense
Foto: News Oresund CC BY 2.0

Explosief rapport: Deense premier loog over lockdown

Niet de gezondheidsinstanties, maar de overheid was de drijvende kracht achter de beslissing om aan het begin van de coronapandemie een lockdown af te kondigen in Denemarken. Tot die conclusie komt een groep deskundigen.

De onafhankelijke expertgroep kreeg van het Deense parlement de opdracht om te analyseren wat er vooraf ging aan de aankondiging van premier Mette Frederiksen dat Denemarken in lockdown zou gaan. Frederiksen heeft altijd beweerd dat de beslissing over de lockdown was gebaseerd op adviezen van de gezondheidsautoriteiten. Ze heeft dus gelogen.

“Het model van de lockdown was niet ontwikkeld door medische adviesgroepen of de Deense gezondheidsdienst,” aldus het rapport van de experts. “Alles wijst erop dat het ook niet ontwikkeld is door het Deense gezondheidsinstituut Statens Serum Institut.”

“De afwezigheid van een alternatieve bron van de lockdownplannen suggereert dat het lockdownplan dat op 11 maart is gepresenteerd tijdens een persconferentie is ontsproten in het kantoor van de premier.”

Uit het rapport valt ook op te maken dat de overheid en gezondheidsinstanties het in de aanloop naar de lockdown in maart 2020 op veel punten niet met elkaar eens waren.

In Nederland gebeurde iets soortgelijks: OMT-leden hadden zoveel moeite met politieke druk dat ze overwogen om op te stappen. De wetenschappers die het kabinet adviseren over het coronabeleid hadden het gevoel dat ze niet onafhankelijk konden functioneren en dat hun adviezen werden beïnvloed door politici.

Geen asielzoekers meer

De Deense premier baarde vorige week nog opzien door te zeggen dat ze helemaal geen asielzoekers meer wil opnemen in Denemarken. Ze zei dat ze het aantal asielaanvragen in het land wil terugdringen naar nul. “Dat is ons doel. We kunnen dat natuurlijk niet beloven,” zei ze.

In 2020 registreerde Denemarken 1547 asielzoekers, het laagste aantal sinds 1998. Op het hoogtepunt van de Europese migratiecrisis in 2015 vroegen 21.316 mensen asiel aan in Denemarken.

“We moeten ervoor zorgen dat er niet te veel vluchtelingen naar ons land komen. Onze sociale cohesie staat al onder druk,” zei Frederiksen.

[The Local]
4.8 37 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
39 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Herman de Graaf
Herman de Graaf
2 maanden geleden

Schaamteloos liegen is de norm van hedendaagse politici.
Verwijzen ze bij het invullen van hun belastingaangiftes naar diezelfde norm?
Waarom zouden dan wél de waarheid spreken.
Het nieuwe normaal.
Triest.

Jeff
Jeff
Reactie op  Herman de Graaf
2 maanden geleden

Ach, in haar asiel beleid heeft ze wel een punt. mag van mij inmiddels hier ook wel. Tja, en nu ben ik een racist natuurlijk!

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
Reactie op  Jeff
2 maanden geleden

Dit had in deze tijd van die zogenaamde besmettingen allang moeten gebeuren onze vijver is vol we ademen elkaars asem in. Het lijkt wel of de heren en dames politici helemaal niet van die corona af willen.

Jeroen
Jeroen
2 maanden geleden

ALLE premiers liegen over de reden voor de lockdowns:

OPERATION LOCKSTEP 2010 (Rockefeller-Gates)

Mar
Mar
Reactie op  Jeroen
2 maanden geleden
bre
bre
2 maanden geleden

Niks nieuws eigenlijk. Overheden liegen en doen wat ze willen.

Rob
Rob
Reactie op  bre
2 maanden geleden

Nee, overheden doen wat ze opgedragen wordt. Waarom denk je bv dat de top bij elkaar komen op de Bilderberg Conferenties? Om onder hermetische afzetting door de politie gezellig samen koffie met gebak te nuttigen? En waarom denk je dat Rutte met Claus Wattenstaafje praat? Om te vragen hoe het met kat gaat? En waarom zat Rutte met de zoon van George Soros te oreren? Het lijkt mij niet dat alleen onze politici bij dat soort zaken betrokken zijn. Het zijn de kapitalisten en globalisten globalisme die bepalen. De regeringen voeren uit wat die hen opdragen.

Pieternella
Pieternella
Reactie op  bre
2 maanden geleden

Ze overtreden verdragen en wetten alsof het niets is, ze bedreigen bedrijven die dan ook weer arbowetten en regelingen opzij schuiven. Van de ene op de andere dag moet je je aan die voorschriften houden, zonder enig wetenschappelijk bewijs, ze vinden dat niet nodig.

Frans
Frans
2 maanden geleden

Raadgevende organen moeten nu liegen en acteren .
Ccp regering bepaald het draaiboek.
Ik heb berichten gelezen dat China afziet van wereldmacht te worden. Etc de info is zo overtuigrnd dat we binnen een paar weken horen dat Schwab
Uitgerangeerd is.
De NWO er niet komt.

Akkafietje
Akkafietje
2 maanden geleden

Dat over die “vreemdelingen” is uitstekend. Nederland neemt ieder jaar meer dan 100 000 economische vluchtelingen op.

Jenne Sr.
Jenne Sr.
Reactie op  Akkafietje
2 maanden geleden

Te laat, beloven als het zinloos is dit te beloven !

ProAsfalt
ProAsfalt
2 maanden geleden

“Frederiksen heeft altijd beweerd dat de beslissing over de lockdown was gebaseerd op adviezen van de gezondheidsautoriteiten. Ze heeft dus gelogen.”
Goh, je verwacht het niet.

Een bezorgde 🍔
Een bezorgde 🍔
2 maanden geleden

De eerste scheuren beginnen zich te vertonen. De onderste steen moet hiervan bovenkomen. Zijn er daardoor beleidsvoerders schuldig of wettelijk aansprakelijk, dan moet daar eens strafrechtelijk op worden doorgepakt.

Arnold
Arnold
Reactie op  Een bezorgde 🍔
2 maanden geleden

Opletten dat Rutte niet onder de onderste steen gaat kruipen om onzichtbaar te blijven.

Rebel&Girl
Rebel&Girl
Reactie op  Arnold
2 maanden geleden

Dat doen slangen altijd!!!

Ron Swart
Ron Swart
2 maanden geleden

De Deense bevolking heeft met een luidruchtige protestmanifestatie met potten en pannen een avondklok voorlopig weten af te wenden. Voor zolang het duurt. Tedros’ WHO heeft ook in Denemarken het laatste woord, want ook de Deense regering voert trouw alle bevelen van de WHO uit.
Wat betreft de immigratie gaat ook in Denemarken de wal het schip keren, want alle problemen met migratie en migranten/gelukzoekers worden door de Mockingbird-pers/MSM consequent onder het tapijt geveegd.
De grootste landverrader die zich momenteel op Deens grondgebied bevindt, is het staatshoofd Margrethe II (geboren in 1940 en ongekozen staatshoofd sinds 1972), want zij is lid van The Committee of 300. In een vroeg stadium heeft zij o.a. kennis genomen van het door de futuroloog Peter Schwarz onder auspiciën van de Rockefeller Foundation geschreven Lockstep Report.
Haar Zweedse collega en neef Carl XVI Gustav (1946, koning sinds 1973) en Margrethes zwager Constantijn zijn ook lid van The Committee of 300. Constantijn heeft bij de Olympische Spelen in 1960 een gouden medaille behaald bij het zeilen, werd koning in 1964, door de Griekse junta in 1967 uit Griekenland verbannen en na een referendum in 1974 door de Griekse bevolking afgedankt.

salvar
salvar
Reactie op  Ron Swart
2 maanden geleden

Tedros’ WHO heeft ook in Denemarken het laatste woord, want ook de Deense regering voert trouw alle bevelen van de WHO uit.
en als je het niet doet gaan ze dan oorlogvoeren?

,niko
,niko
Reactie op  salvar
2 maanden geleden

yup, politie en leger wordt ingezet om de ongehoorzame burger in het gareeltje te doen lopen…..recente gebeurtenissen in nederland, frankrijk,duitsland, belgië enzovoort gemist????

Fonzo
Fonzo
2 maanden geleden

Liegen en onder de pet houden is de nieuwe standaard in de politiek

Richard
Richard
Reactie op  Fonzo
2 maanden geleden

Nee was vroeger ook al zo, zelfs door vadertje Drees werd gelogen. Alleen deden ze het niet zo opzichtig want, eerlijk is eerlijk, ze waren wel wat intelligenter.

Ron
Ron
2 maanden geleden

Dat van die migratie vind ik persoonlijk verstandig als je naar de rellen ziet. Velen beschouwen EU als melkkoe of goedkoop geld krijgen en dit als norm. Voor de rest verpesten en ontwrichten ze enkel de samenleving.

x

Check Also

rutte

‘Rutte schiet met een atoombom op kakkerlakken’

Toen premier Mark Rutte het vonnis van ...

quarantaineplicht

Quarantaineplicht op 15 mei ingevoerd: ‘We gaan naar een hele nare verklikkersamenleving’

Op 15 mei wordt voor mensen die ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

39
0
We lezen graag je reactie!x