Buitenland

Topgeneraal: “Islamitische Staat en Boko Haram opgezet door Verenigde Staten”

Help anderen door dit artikel met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Iran heeft de Verenigde Staten beschuldigd van het opzetten van de moordzuchtige terreurgroepen Islamitische Staat (IS), Boko Haram en al-Nusrah. Dat schrijft de krant The Times of Israel.

De commandant van de Iraanse strijdkrachten, brigadegeneraal Ahmad Reza Pourdastan, zei dat de VS deze terreurbewegingen in het leven heeft geroepen om de islam te beschadigen en de veiligheid van Israël te versterken.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Zionistische regime

“De Islamitische Staat, Boko Haram en al-Nusrah zijn gecreëerd in lijn met de Amerikaanse strategie tegen religie, die erop gericht is de islam te beschadigen,” zei Pouradstan volgens het Iraanse persbureau Fars.

“De VS heeft deze terreurgroepen opgezet om de het zionistische regime te beschermen,” voegde hij toe tijdens een toespraak aan de Universiteit van Teheran.

Een topadviseur van de Iraanse geestelijk leider ayatollah Ali Khamenei zei onlangs dat extremistische groepen waaronder IS in bescherming worden genomen door de Amerikanen.

Kernakkoord

Begin april sloot Iran een akkoord met zes wereldmachten over beperking van het atoomprogramma. In ruil daarvoor zijn westerse landen bereid hun sancties tegen het land geleidelijk op te heffen. Het akkoord dat er nu ligt moet op 30 juni definitief worden.

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft de manier waarop de internationale gemeenschap nu omgaat met Iran, vergeleken met die met nazi-Duitsland in de jaren dertig. Dat gebeurde op de vooravond van de jaarlijkse herdenking van de Holocaust. Israël voert al geruime tijd een hevige strijd tegen het nucleaire akkoord dat de internationale gemeenschap met Iran wil afsluiten.

[Times of Israel]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

47 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ron.Sauer
Ron.Sauer
8 jaren geleden

Een.generaal.uit.Iran.Ik.weet.genoeg.
Dat.jullie.dit.plaatsen.belachelijk!

J@n
J@n
8 jaren geleden

Gewoon gezond verstand gebruiken en niet laten leiden door fabels en meningen die niet of nergens op zijn onderbouwt.

Chico
Chico
8 jaren geleden

Waarom zo anti Iran?, nee Amerika is het school voorbeeld van een eerlijke wereldleider het enige wat ze doen is dood en verderf zaaien dus het zou mij niets verbazen als er een kern van waarheid zit in het verhaal van deze man uit Iran.

Hawks
Hawks
8 jaren geleden

Vers van de (vrije) pers!

Back to top button
47
0
We lezen graag je reactie!x