Homepagina » Mens en Dier » Waarom mensen in Europa nu zo massaal tegen de beruchte elite stemmen
Waarom mensen in Europa nu zo massaal tegen de beruchte elite stemmen

Waarom mensen in Europa nu zo massaal tegen de beruchte elite stemmen

Er is al veel geschreven over ‘de elite’. Maar wie is nu eigenlijk deze beruchte elite? Het gaat om mensen die een heel groot deel van het geld in handen hebben (in de Verenigde Staten acht van de 10 dollar) en die het overgrote deel van de posten bezetten waar macht bij hoort.

We hebben het dus over een rijke en zeer machtige minderheid.

Ze leven in een beschermde habitat, die weinig interactie heeft met de gewone mensen en van waaruit ze de wereld in hun greep houden.

Helemaal zoek

De elites werken aan een wereld waarin mensen dokters, leraren en journalisten geloven. Maar dat is sinds enige tijd niet meer het geval.

In allerlei landen is het vertrouwen in de gevestigde orde helemaal zoek. Europa vat de situatie goed samen.

Mensen stemmen het tegenovergestelde van wat de elites suggereren, op iedereen die geen deel uitmaakt van de elites of die door de elites wordt geminacht of gehaat, op elk idee dat het tegenovergestelde is van wat de elites willen.

Zo is het idee van Europese eenwording, waar de mensen niet om gevraagd hebben, overduidelijk een idee van de elites.

Door de strot gedrukt

In 2005 stemden de Fransen en Nederlanders tegen de Europese grondwet, maar kregen hem alsnog door de strot gedrukt, weliswaar met een andere naam.

De Britten hebben gestemd voor een Brexit, maar zitten nog altijd in de EU.

Mensen hebben er duidelijk genoeg van.

Ondertussen worden termen als fake news, populisme of fascisme in stelling gebracht om opstandigen zo makkelijk mogelijk te etiketteren.

Stortvloed

Schrijver en filosoof Alessandro Baricco schreef op basis van het bovenstaande een artikel in de Italiaanse krant la Repubblica, dat leidde tot een stortvloed van reacties.

De linkse Italiaanse elite reageerde in kranten, tijdschriften en tv-programma’s vooral gekwetst op het stuk.

Er waren ook positieve reacties. Zo schreef oud-hoofdredacteur van de krant Ezio Mauro dat ‘de Italiaanse elite een vacuümbubbel is die zich grote delen van de maatschappij heeft toegeëigend en daar arrogant de exclusieve titel ‘de beschaving’ op heeft geplakt’.

[Groene]


Vond je deze informatie waardevol? Klik dan hieronder om te delen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

23 reacties

 1. Nog even afwachten of er werkelijk een anti-EU sentiment gaat ontstaan. Ik hoop het wel. EEG: graag, EU: weg ermee.

  34 likes
  • Om het geheugen op te frissen:ongeveer 36000 internationale bedrijven worden aangestuurd door ongeveer 1400 banken en die worden weer aangestuurd door ongeveer 135 banken.Zij beheersen ongeveer 40% van de wereld handel.Het grootste kapitaal is van de jezuieten.En er zijn ongeveer 6000 miljardears samenwerkend, afkomstig uit alle religieuze en politieke stromingen op deze wereld.Die soms uit familie’s komen die al honderde jaren de economische macht in handen hebben aangevuld met nieuw komers.Elke regering op aarde wordt aangestuurd door de geheime diensten die onder controlle staan van de politiek die dan weer gestuurd worden door de economische elite door middel van gesloten organisaties met vertakkingen in alle delen van de maatschapij en zo is de cirkel volkomen rond zonder uitgang voor ongeveer 70% van de bevolking.Dit alles gecombineert met slecht onderwijs,slechte rechten en politiek monddood maken door continu chaos op elk gebied te creeren en in stand te houden.Verder stelen zij hele landen om vervolgens dat land economisch te plunderen of te exploteren en een bedrijfsmodel te instaleren iplv serieus bestuur gevult met door hun gekozen politiek.zij beheersen meestal alle partijen en keuzes.Desnoods wordt de mondige bevolking vervangen door fundamentalistische religieuze groepen die makkelijker te controleren zijn of ronduit een slaven bestaan accepteren en op etnisch stemmen in een verdeelde samen leving.

   23 likes
 2. Het is een relatief kleine club oude bloedlijnen met een hele grote groep trouwe volgelingen. Deze volgelingen -satanisten en vrijmetselaren- zijn vaak werkzaam in (nieuws)media, entertainment, het leger, religieuze kringen, politieke kringen, grote industriëen en de zogenaamde ‘veiligheidsdiensten’.

  Via occulte symboliek en handgebaren in media, entertainment, architectuur, kunst en bedrijfslogo’s laten zij aan elkaar weten dat ze bij de club horen. Dit heeft hen, met name de lageren in rang, altijd het gevoel gegeven dat ze in het “winnende team” zaten.

  Waar deze mensen alleen aan voorbij gaan is dat ook zij uiteindelijk onder de trein gepleurt worden, zodra de satanische agenda is uitgerold. Ook zij zijn dan niet langer nodig.

  31 likes
  • Niet vergeten dat Trix, Wil en de hele clan ook erbij horen. Over een paar dagen worden ze hiervoor gevierd en toegejuicht. Achter leuk handschudden en vriendelijke passsieve medeleven schuilt de echt command &control.

   11 likes
 3. Je kunt niet tegen de elite stemmen. Ze hebben zo ongeveer de hele wereld in hun macht gehad. De wereld is altijd o macht gebaseerd geweest. Het beeld verandert alleen door de tijd heen. Het laatste beeld is die van de huidige zogenaamde welvaart en democratie. Dat hebben we sinds de tweede wereldoorlog beëindigd is. Mensen stemmen op politici, geselecteerd door de elite. Dus kun je niet tegen hen stemmen. Het enige wat iets verandert is het instorten van het macht systeem zodat er een menselijk beleid kan worden gevoerd dat het leven voorop zet. En niet alleen voor mensen maar voor alle leven.

  We leven dan volgens veel informatie in een tijd waarin een bewustzijnsverandering gaande is. De mens heeft altijd in het duister gezeten (wat macht in houdt). Het schijnt uniek te zijn wat er nu gaande is. Dan gaat het om de 26.000 jarige cyclus van de Aarde door de Melkweg. 21 -12 -2012 was een punt waar die cyclus eindigde en de nieuwe begon. We staan blijkbaar onder enorme kosmische invloeden die op de kern in de mans werken en daarmee een bewustzijnsverandering opwekt. De elite raakt tegelijkertijd steeds meer de macht kwijt. Wat ze al een tijdje doen is schijnbaar vanuit paniek en niet meer vanuit doelgerichte planning. Daardoor geven ze zichzelf bloot aan wie ziet wat er dan gaande is. Een groot deel van de bevolking zit echter nog zodanig in het duister dat ze het niet kunnen zien. Ze maken er ook nog deel van uit. Het enige wat dan iets verandert is het instorten van het systeem dat alleen maar macht inhoudt. Stemmen verandert niets, dat is nog steeds binnen het systeem. Als alleen al het huidige financiële systeem instort dan is het afgelopen. Ze schijnen al geen kapitaal meer te hebben maar het banken systeem rooft de mensen wel steeds verder leeg. Dan hebben we eigenlijk maar twee mogelijkheden. 1) We blijven met zijn allen lijden tot we volledig leeg geroofd zijn en de banken uiteindelijk instorten of we laten het bankenstelsel zelf instorten door ons geld er weg te halen. Ik zou de tweede optie kiezen als ik nog wat had op te nemen. Daarbij, probeer in dit land maar eens mensen in één lijn te krijgen. Het gros is zelf nog onder controle van het systeem en vecht er voor om dat te blijven. We moeten niet stemmen, we moeten het systeem omver werpen. Maar probeer dat mensen maar eens duidelijk te maken.

  16 likes
 4. De massa wordt mondiger en willen onder de controle uit van de heersend satanische elite en die wel plaats moet gaan maken voor een nieuwe elite en die veel meer naar de stem van het volk/de mensheid luistert.

  4 likes
  • De massa mag dan mondiger worden, maar ze weten alleen maar dat wat hen ter beschikking wordt gesteld om te mogen weten. Straks gaat er wellicht een slot komen op wetenschappelijke kennis. Alleen geselecteerde mensen zullen dan bepaalde wetenschappen mogen bedrijven. Dan is de massa dus helemaal manipuleerbaar.

   3 likes
  • De mondigheid van het volk/de mensheid eist nu ook meer een stop op de kernwapenwedloop omdat het destructief is, verspillling van energie en gelden.

   2 likes
 5. Haal je zuur verdiende knikkers van de bank,.maak je los van de overheid, de politiek, de banken, de voedingsindustie en energiemaatschappijen. Zelvoorzienend leven is eenvoudiger dan je denkt. Koop alleen wat je echt nodig hebt en betaal alles contant, zolang dit nog kan!

  7 likes
 6. De stam Levi die de wetten nog steeds maken?

  2 likes
 7. Zij leven ‘inderdaad in een ‘beschermde habitat’ … status/versus dik salaris/ álles jerudisch dichtgetimmerd.

  2 likes
 8. Disclosure is oncoming ..

  1 likes
 9. Bas van Stapelberg

  De Westerse cultuur kent een lange traditie van politieke filosofie. De vragen die gesteld worden over de werkelijke en de gewenste inrichting zijn terecht.
  Onder degen die zich in de 20e eeuw hebben verdiept in vragen over machtsverdeling binnen zogenaamd3 democratische staatssamenlevingen kunnen we drie richtingen onderscheiden: de elitetheorie, de pluralistische interpretatie, en de marxistische visie.
  Als grondleggers van de elitetheorie gelden twee Italiaanse auteurs, Vilfredo Pareto (1848) en Gastank Mosca(1858).
  Een belangrijk gegeven was dat de elite behalve een politieke dominantie ook sociaal culturele superioriteit actief was. Maar elite is ook onderhevig aan verval en decadentie en vernieuwing van de elite vond plaats uit de hogere middenklasse.
  De Amerikaans socioloog C.Wright maakte een studie naar de wereldmachtsstructuur. Hij noemde de machtselite de powe elite. Deze kleine groeptrekt aan de touwtjes terwijl de elite onder deze kleine klasse
  steeds wordt vernieuwd. Een soort Romeins gegeven. Verdeel en heers.
  Het bewijs voor de elite theorie is alleen al de grote verschillen in bezit. Democratie is eigenlijk een dun laagje vernis en is niet de staatsvorm om doelstellingen voor een betere wereld te halen.
  Helaas pindakaas de elite bepaalt alles van invloed. Politiek mag discussiëren over straatnaambordjes.

  1 likes
 10. De wereldbank?

  1 likes
 11. 97 van de 100 mensen kiest er al sinds jaar en dag voor om tot ‘ de elite’ te behoren.

  Ménigeen waant zich tot die categorie. Qua opleiding/beroep/inkomen .. dé wetenschappers/artsen/onderzoekers/ politici/…. piloten!
  Piloten verdienen het meest!! Méér dan de minister president of andere mensen die, vanuit hun functie, het ALGEMEEN belang dienen.

  Marktwerking noemen ze dat tegenwoordig.

  Wake up and smell the coffee! ‘Díenstbaar zijn of oprecht zijn’ is al meer dan 20 jaar een loze uitdrukking en exercitie maar zal over 30 jaar vast wel weer in de mode zijn.

  1 likes
 12. al sinds de jaren 80 is er een schreeuwend tekort aan vaklui de zogenaamd ‘ láger geschoolden’ … .. tekenaars/ electriciens/ stucadoors/ schilder/bouwvakkers etc!!!
  Zij zitten tegenwoordig niet verlegen om werk ..wël om tijd!

  Wederom marktwerking.
  Ik gún het hun!

  1 likes
 13. Helaas heeft het FvD zich zelf gister compleet opgeblazen en moeten we maar weer afwachten wat er gaat gebeuren. Indien je politieke macht krijgt moet je hele goede mensen om je heen hebben en goede afspraken maken. De onzinnige acties in de media is voer voor de VVD, jammer.

  1 likes
 14. Ik denk dat 97 van de 100 mensen die de kans zouden krijgen tot de elite te mogen behoren, dat met beide handen zouden aangrijpen. De gewone man kan ook als potentiële elite worden gezien. Daarom heeft de echte elite ook zoveel invloed. Iedereen wil graag tot de (of een) elite behoren.

  0 likes
 15. Tja, de ‘elite’… Veel intelligentie, weinig niveau…Ziet zich als beter dan anderen, het enige dat ze meer hebben behalve geld is ego… Wie wil daar nu bij horen…

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

coronavirus

Goed nieuws: Coronavirus bestaat niet langer, zegt Italiaanse dokter

De vooraanstaande arts Alberto Zangrillo heeft gezegd ...

zweden

Zweden (geen lockdown) verrast iedereen met groei economie

Terwijl de economie in de meeste Europese ...