Homepagina » Straling » Waarom wifi een grote bedreiging is voor de menselijke gezondheid
Waarom wifi een grote bedreiging is voor de menselijke gezondheid

Waarom wifi een grote bedreiging is voor de menselijke gezondheid

Emeritus hoogleraar Martin L. Pall heeft 23 wetenschappelijke studies over de gezondheidseffecten van wifi onder de loep genomen om voor eens en voor altijd te bepalen of wifi schadelijk is voor de gezondheid.

Wifi-routers voor draadloos internet zenden 24 uur per dag gepulste straling uit.

Het zijn juist de gepulste elektromagnetische velden die van invloed zijn op het lichaam van mens en dier, aangezien ze in de meeste gevallen actiever zijn dan niet-gepulste elektromagnetische velden.

Jonge kinderen

Een studie uit 2015 heeft laten zien dat maandenlange blootstelling aan dergelijke straling leidt tot onomkeerbare gevolgen voor neuronen en het brein.

Vooral jonge kinderen lopen risico, stelt de hoogleraar.

Blootstelling aan gepulste elektromagnetische velden kan onder meer leiden tot oxidatieve stress, vruchtbaarheidsproblemen, celdood, DNA-schade en neurologische effecten.

Telecomindustrie

Deze effecten kunnen ook optreden bij blootstelling aan andere soorten elektromagnetische velden, aldus Pall.

Groepen die gelinkt zijn aan de telecomindustrie claimen dat wifi geen invloed kan hebben op onze gezondheid.

Pall merkt op dat er ook een aantal belangrijke studies zijn die laten zien dat wifi geen effect heeft.

Geen conclusies

Deze studies zijn echter geen wifi-studies, stelt hij. Verder zijn ze volgens hem zo kleinschalig dat je er eigenlijk geen conclusies aan kunt verbinden.

De review van Pall is gepubliceerd in het tijdschrift Environmental Research.

[Environmental Research]


Vond je dit artikel goed? Klik dan hieronder om te delen op Facebook
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
Check hier de NineForNews Shop voor super leuke shirts, mokken etc. met unieke designs!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

7 reacties

 1. In feite zeggen al dit soort berichten van allerlei individuen steeds hetzelfde. De berichten gaan alleen steeds over een ander aspect en / of komen elke keer van een andere onderzoeker. Vat het geheel samen in één vraag en je bent klaar. De vraag: waarom is een wereld gebaseerd op macht en controle slecht voor de gezondheid? Antwoord: Omdat macht vernietigend werkt op het hele leven. Klaar.

  8 likes
 2. Frequenties zijn trillingen per seconde. Door waarneming worden trillingen omgezet in materie. Dus materie is een bepaalde frequentie die door onze waarneming tot vorm wordt. Het sturen en beinvloeden van frequenties heeft dus invloed op alles wat waargenomen materie is. Alle materie wordt er dus door beinvloed. Als ik dan weet dat alles op aarde heel precies uitgebalanceerd is volgens de juiste frequenties, en daardoor compleet in harmonie is, dan ben ik heel erg bang voor de gevolgen van het verstoren van dat delicate proces. Wij spelen met krachten die vele malen gevaarlijker is dan een atoombom. Het kan leiden tot onomkeerbare catastrofale gevolgen voor al wat leeft en bestaat.

  7 likes
 3. En weer een pc of laptop aanschaffen en wifi in de router uitschakelen en alles bekabeld. In moderne routers staat trouwens G5 al ingeschakeld! Uitschakelen dus. Voor telefoon en sms voldoet een simpele gsm. (En vergeet de WPS niet uit te schakelen om stelen van data te bemoeilijken).

  2 likes
  • Tsja, dan schakel je de eigen router uit maar dan nog zit je in de straling vd buren, buiten in de straling van bedrijven, scholen en instituten

   Het zou verboden moeten worden. Wanneer laten neurologen, microbiologen en oncologen zich eindelijk eens horen?!?

   2 likes
   • Helemaal mee eens. Maar je kunt zo de schade enigzins beperken omdat het contact minder rechtstreekt is en de afstand groter. Al heb ik bij G5 zo mijn angtige vragen en twijfels.
    G5 is sowieso onbegrijpelijk omdat glasvezel veel grotere snelheden biedt. Maar omwille van G5 word daar geen gebruik van gemaakt.
    Enige reden die ik kan verzinnen is totale controle en genocide. Want tegenover glasvazel heeft G5 geen enkele meerwaarde.

    0 likes
 4. Beste, In het brein wordt alles gepulst door de hersenen naar de organen. Deze pulsen gestuurd door de hersenen bepalen de werking van de organen en situeren zich in lage Hertztonen. Spijtig genoeg overstemmen Wifi en alles wat draadloos is deze of verstoren ze de pulsen naar de organen waardoor deze uit balans geraken. Zo een apparaat heb ik 35 jaar geleden gezien en gekocht. De werking kon je controleren op een ouderwetse casetterecorder die je moest laten werken zonder casette door een spoel voor de lezerskop te houden. Dit aparaat zond pulsen uit die het brein uitzend bij gezonde werking van de organen. Ziekte is een verstoorde pulsatie.

  3 likes
 5. Wifi maakt gebruik van ‘Gepulste elektromagnetische velden’ maar schadelijke ‘Gepulste elektromagnetische velden’ impliceert niet dat Wifi schadelijk is.

  Het zou interessant zijn te weten welke golflengten wel en welke niet schadelijk zijn. Dan kan het heel best zijn dat Wifi niet schadelijk is maar de golven van je telefoon weer wel…of andersom…of allebei…of geen van beiden…of niet aantoonbaar

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

oncoloog

Oncoloog waarschuwt voor risico’s van straling: ‘Jongens, wees voorzichtig met 5G’

We moeten ons bewust zijn van de ...

5G

Bezorgde burgers doen video-oproep aan Rutte: ‘Zet uitrol 5G alstublieft stop’

De organisatie 5B Burgers heeft een filmpje ...