CoronaMens en Dier

Viroloog Ab Osterhaus onder vuur na Op1-optreden: ‘Hij verkondigt weer onzin’

Help ons door dit artikel met vrienden op je social netwerk te delen!

Viroloog Ab Osterhaus zei in Op1 dat het apenpokkenvirus zich verspreidt over bijna 60 landen en dat je ‘dus al bijna kunt spreken van een pandemie’. “Het is een beetje als een veenbrand omdat het niet zo verschrikkelijk makkelijk overgaat, maar daardoor wordt het ook in zekere mate gebagatelliseerd,” zei Osterhaus.

“Het verspreidt zich enorm snel, ook in Afrika, dus ik denk dat we met ons allen in de staart van de pandemie van de covid toch een heel belangrijke boodschap missen op dit moment: dat we iets moeten doen,” waarschuwde de viroloog.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

In het begin werd gedacht: ‘dit dooft wel uit, we hebben dit wel vaker gezien’, maar dit is een wereldwijde uitbraak aan het worden. Dus als we nu niet heel snel de juiste maatregelen nemen, dan vrees ik dat dit niet te beheersen is, aldus Osterhaus.

Geen noodsituatie van internationaal belang

“Er gaan niet zo verschrikkelijk veel mensen aan dood, maar als het echt pandemisch gaat worden – en het verspreidt zich nu heel snel – dan kunnen met name kinderen en mensen met een slecht immuunsysteem daar wel aan doodgaan,” zei hij nog.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is het niet met Osterhaus eens. De verspreiding van het apenpokkenvirus is op dit moment geen ‘noodsituatie van internationaal belang’, zei WHO-baas Tedros in een verklaring.

Hij baseert zich daarbij op het advies van een deelcommissie die donderdag bijeenkwam om zich over de kwestie te buigen. Het virus is in Nederland bij 211 mensen vastgesteld.

Trek die man niet voortdurend uit de kast

Europarlementariër Marcel de Graaff (FVD) haalt op social media hard uit naar de viroloog. “De ‘moneypox’. Osterhaus verkondigt weer onzin,” schrijft hij.

Cardioverpleegkundige Eva voegt toe: “Ab Osterhaus heeft bij Op1 een scenario geschetst vol angstporno en vaccinatiepropaganda. Trek die man niet voortdurend uit de kast. Er is al genoeg misinformatie.”

4.9 136 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

165 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
T,A
T,A
1 jaar geleden

Niemand gelooft die propaganda meer:-)))

Ron
Ron
1 jaar geleden

Hebben de zwaarbetaalde Staatsleugenaars Jaap en Ab vakantie gekregen van de Stasi Staat toen het hoofdstukje Oekraïne begon? Ze waren even weg, ik dacht toch even dat ze eindelijk gestorven waren…

Eugeen
Eugeen
1 jaar geleden

Allee het festival der oplichters begint weer zeker?

Johan
Johan
1 jaar geleden

heel simpel appie de geldwolf heeft nog niet genoeg…weet je nog…Mexicaanse griep:appie trekt een whiskeyfles open en proost op de winst!…..zo nu weer en NPO biedt hem zoals altijd toneel…ik zou meneer zijn rekening op Bahamas graag eens bekijken,….

Back to top button
165
0
We lezen graag je reactie!x