CoronaMens en Dier

Viroloog Ab Osterhaus onder vuur na Op1-optreden: ‘Hij verkondigt weer onzin’

Help door dit artikel met anderen op je social media te delen!

Viroloog Ab Osterhaus zei in Op1 dat het apenpokkenvirus zich verspreidt over bijna 60 landen en dat je ‘dus al bijna kunt spreken van een pandemie’. “Het is een beetje als een veenbrand omdat het niet zo verschrikkelijk makkelijk overgaat, maar daardoor wordt het ook in zekere mate gebagatelliseerd,” zei Osterhaus.

“Het verspreidt zich enorm snel, ook in Afrika, dus ik denk dat we met ons allen in de staart van de pandemie van de covid toch een heel belangrijke boodschap missen op dit moment: dat we iets moeten doen,” waarschuwde de viroloog.

In het begin werd gedacht: ‘dit dooft wel uit, we hebben dit wel vaker gezien’, maar dit is een wereldwijde uitbraak aan het worden. Dus als we nu niet heel snel de juiste maatregelen nemen, dan vrees ik dat dit niet te beheersen is, aldus Osterhaus.

Geen noodsituatie van internationaal belang

“Er gaan niet zo verschrikkelijk veel mensen aan dood, maar als het echt pandemisch gaat worden – en het verspreidt zich nu heel snel – dan kunnen met name kinderen en mensen met een slecht immuunsysteem daar wel aan doodgaan,” zei hij nog.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is het niet met Osterhaus eens. De verspreiding van het apenpokkenvirus is op dit moment geen ‘noodsituatie van internationaal belang’, zei WHO-baas Tedros in een verklaring.

Hij baseert zich daarbij op het advies van een deelcommissie die donderdag bijeenkwam om zich over de kwestie te buigen. Het virus is in Nederland bij 211 mensen vastgesteld.

Trek die man niet voortdurend uit de kast

Europarlementariër Marcel de Graaff (FVD) haalt op social media hard uit naar de viroloog. “De ‘moneypox’. Osterhaus verkondigt weer onzin,” schrijft hij.

Cardioverpleegkundige Eva voegt toe: “Ab Osterhaus heeft bij Op1 een scenario geschetst vol angstporno en vaccinatiepropaganda. Trek die man niet voortdurend uit de kast. Er is al genoeg misinformatie.”

4.9 136 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
166 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
T,A
T,A
1 maand geleden

Niemand gelooft die propaganda meer:-)))

Ron
Ron
1 maand geleden

Hebben de zwaarbetaalde Staatsleugenaars Jaap en Ab vakantie gekregen van de Stasi Staat toen het hoofdstukje Oekraïne begon? Ze waren even weg, ik dacht toch even dat ze eindelijk gestorven waren…

Eugeen
Eugeen
1 maand geleden

Allee het festival der oplichters begint weer zeker?

Johan
Johan
1 maand geleden

heel simpel appie de geldwolf heeft nog niet genoeg…weet je nog…Mexicaanse griep:appie trekt een whiskeyfles open en proost op de winst!…..zo nu weer en NPO biedt hem zoals altijd toneel…ik zou meneer zijn rekening op Bahamas graag eens bekijken,….

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

166
0
We lezen graag je reactie!x