Homepagina » Binnenland » Wakker worden. De grootste uitbuiter en crimineel is de overheid. Leeuwarden in de ban van gele hesjes
Wakker worden. De grootste uitbuiter en crimineel is de overheid. Leeuwarden in de ban van honderden mensen in gele hesjes
Foto: Twitter/Albert Ypma

Wakker worden. De grootste uitbuiter en crimineel is de overheid. Leeuwarden in de ban van gele hesjes

Afgelopen zaterdag hebben honderden mensen met gele hesjes gedemonstreerd in Leeuwarden. Eén van de organisatoren sprak op Twitter van een ‘top-opkomst’.

De betogers uitten onder meer hun ongenoegen over de politiek en de berichtgeving van de media over onderwerpen zoals de ramp met vlucht MH17 en klimaatverandering.

De demonstranten willen onder meer btw-verlaging, opheffing van het eigen risico in de zorg en dat de AOW-leeftijd teruggaat naar 65 jaar.

Niks meer

Ze kwamen uit diverse delen van het land en droegen vlaggen van onder meer Drenthe en Noord-Brabant.

Er waren ook twee bussen uit Limburg naar Leeuwarden gekomen.

Een man uit Limburg zei: “Ik ben hier omdat ik het niet eens ben met de regering en dat er zo meteen voor onze kleinkinderen niks meer is.”

Helemaal stuk

De vrouw naast hem zei: “Het geldt voor alle kinderen in Nederland. Er moet een betere toekomst komen, dit gaat helemaal stuk zo.”

De gele hesjes droegen spandoeken met teksten als ‘Wakker worden. De grootste uitbuiter en crimineel is de overheid’ en ‘Wanneer onrecht recht wordt, is verzet verplicht’.

In de Friese hoofdstad waren in het najaar ook al bijeenkomsten van gele hesjes.

Groot onbehagen

Raadslid Dirk Dubling uit Wolvega toonde zich op sociale media een opvallende pleitbezorger van de gele hesjes.

“Er is een groot onbehagen in Nederland,” zei hij. “Het economisch beleid van dit kabinet leidt tot ondermijning van onze kwetsbare democratie.”


[LC, Stellingwerf]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Mammon schreef:

  “Ik ben hier omdat ik het niet eens ben met de regering en dat er zo meteen voor onze kleinkinderen niks meer is.”

  Nou daar zou ik me absoluut -geen- druk over maken!!!

  Die staan potverdomme zelf massaal te demonstreren om van het gas af te gaan en willen als vrijwillige Slaaf van Geboorte tot Graf zichzelf scheel betalen. Dat dit betekend dat deze generatie tevens geen Bezit meer zal kennen, omarmen ze meteen. Zolang deze goed geprogrammeerde Generatie maar hun Smartphone heeft, die immers precies laat zien wat het Digi-Junk Brein wil, is het wel goed joh…

  Simpel voorbeeld:

  Enig idee hoeveel datacenters er over de aarde nodig zijn om de servers van; Facebook, Instagram, Youtube, Google, enz draaiend te houden? Dan praten we over GigaWatts\TerraWatts aan stroom…
  Al deze stroom wordt overdag met name verbruikt door “jongere Generatie” die de hele dag -waardeloze- filmpjes, whatsapps, facebook berichten, Youtube bekijkt… Totaal nutteloze data, maar tja leuk scherm knijpen 🙂

  Willen ze echt iets doen? Alle jeugd onder de 19 geen smartphones meer, DAT SCHEELT PAS CO2 !!!
  Maar DAT zullen ze wel niet zien zitten denk ik. Iemand anders mag wel betalen, maar tja, zelf toch maar liever niet.
  En dit zouden overheden ook niet willen. Zo’n mooi digitaal Propaganda verlengstuk wat continue aandacht krijgt van een jong geindoctrineerd Brein…

  23 likes
  • Mammon schreef:

   Maak van onder de 19 jaar geen Smartphone, toch maar 24 tot 27 jaar…. Lol

   9 likes
  • Lydia schreef:

   Smartphones zijn je digitale enkelband … overheden zijn er dol op . Zo ben je steeds traceerbaar ..

   Wat co2 betreft …overheden laten toe dat er over hun grondgebied aan geoengeneering wordt gedaan …om vervolgens…. taksen te heffen om ” klimaatverandering ” tegen te gaan .
   Schoolkinderen worden ge- (mis )bruikt om door de EU gefinancierde klimaatmarsen te houden .(340 miljoen euro )

   Mensen worden wakker en beseffen dat ze belogen bedrogen en gemanipuleerd worden en trekken een geel hesje aan ! Het volk tegen de machtstruktuur !

   6 likes
 • Dirk schreef:

  Bankiers zijn weer net zo als voor de crisis, geen donder geleerd, dankzij het niet gestraft worden omdat Rechters dat niet mochten uitspreken.

  Duidelijk toch hoe het in elkaar zit, zo doorzichtig allemaal.

  25 likes
 • Rikk schreef:

  Het neo-liberale marktmechanisme is op z´n einde. Tijd voor een nieuw Hoofdstuk.

  19 likes
 • Sina schreef:

  Misschien off-topic, maar ik wil toch het volgende melden; zo af en toe kijk ik wel eens op http://www.werkloosheidsmeter.nl/, gewoon om eens af en toe kijken hoeveel werklozen erbij zijn gekomen. Voor ca. een week geleden werd er vermeld dat de teller op meer dan 2.150.000 stond. Zojuist maar eens weer even gekeken, en wat zag ik ? De werkloosheid staat ineens binnen een week op 315.190 !! Volgens de site daalt de werkloosheid ineens met 165 personen per dag! 3,8% werkloosheid van de beroepsbevolking, en 1,9% werkloosheid van de totale bevolking!! WOW !!! AD heeft zeker een aanzegging gekregen van de overheid. Binnen een week heeft meer dan 2 miljoen zo ineens allemaal werk gekregen !!! Echt, WOW !! Denken ze nu echt dat we met elkaar nu zo dom en achterlijk zijn ???? Ik dacht het niet.

  12 likes
  • Waarheid schreef:

   Het werkloosheidscijfer heeft helemaal niet op 2.1 miljoen gestaan!

   3 likes
   • weg met ons schreef:

    @Waarheid

    De definitie van werkloosheid kan opgerekt worden en evenzo weer versmald. Het is maar wat de overheid omschrijft als werkeloos. Vandaag is bijv. een vlucherling, een arbeidsmigrant, en dan opeens weer een werkeloze, morgenr een werkzoekende en overmorgen een statushouders of arbeidsvrijgestelde enz. Je kunt mensen zonder werk indelen waar men wil. Het is toveren met woorden voor de mooie schijn van de wereld.

    2 likes
   • Sina schreef:

    Dan heb jij zeker de site niet helemaal goed bekeken ! En daarbij komt de totale werkloosheid onder de bevolking was vorige week nog de werkloosheid 12,9 (!) en onder de beroepsbevolking was 25,8 % !!!! Overigens hebben er meer mensen dit gezien niet alleen ik ! Maar het kan natuurlijk ook zijn dat JIJ het NIET zien WIL !!!

    0 likes
 • Bas van Stapelberg schreef:

  Net weer aan het licht gekomen. ING,RABO,AMRO, betrokken bij witwassen Russcisch maffia-geld. Een paar jaar teug die onzinnige bankierseed en miljarden van de Nederla der en nu gaan ze weer lachend verdermet hun criminele activiteiten. En vkespeuk Rutte met zijn politieke bende staat erbij te lachen dat is de realiteit 2019 in Nederland.

  2 likes
  • weg met ons schreef:

   @Bas van Stapelberg

   Ik zag twee dingen in het witwas nep bericht, namelijk verder bashen van de Russen en ervoor zorgen dat banken, en dan dus wij, verder gecontroleerd moeten worden, met meer controleren + meer wetten en regels ter voorkoming van het zogenaamde witwassen.

   Ja, ome Piet en tante Nel zouden zomaar Russen kunnen zijn. Eerder waren er ook al Neef Jan en buurman Klaas al terroristen aangemerkt en moesten banken hun beleid daarop afstemmen.

   En massaal trappen wij in een zoveelste nep bericht en accepteren als slaafse burgers, alles.

   3 likes
 • Kalki schreef:

  Blind en doofstom zijn onze leiders en hun gevolg ook: een wereld waar arm armer en rijk rijker wordt, en waar ontwetendheid wordt gepromoot is alleen maar horrorachtig ZIEK.

  3 likes
  • Kalki schreef:

   Deze satanisten/illuminati’s doen ook verder niets om maatschappij/de wereld een stukje verder te helpen en hebben wel al buitenaardsen-welkom_projecten vernietigd die anders voor universele liefde, kennis en vrede hadden kunnen zorgen. De vraag is of we deze eindtijd wel gaan overleven als mensheid?

   1 likes
 • weg met ons schreef:

  Er is maar één constante protest nodig, namelijk tegen de nazi EU en tegen de sociopaten en aanverwante idioten in de politiek en bestuur.. Voor iedere burger mag het nu toch wel duidelijk zijn dat degene die zich “volksvertegenwoordigers” noemen met hun zionistische kartelpolitiek onze grootste vijanden zijn geworden.

  Het spreekt vooral boekdelen als een voormalige demonische NL koningin zich samen met -haar- NL marionetten/pionnen op moord en leugens afgerichte politici jaarlijks begeven richting zio nazi Bilderberg conferentie en daar met de zogenaamde groten der aarde vies laag achter gesloten deuren beslissen over hoe men ons en andere landen heeft af te maken met leugens en bedrog en dan vooral met dwang en oorlog richting Orwellaanse tijden delegeren. Dergelijk nietsontziende tuig, het asociale drek en schuim van deze wereld dient uit zelfbescherming te eindigen tegen een muur.

  4 likes
 • Henk bakker schreef:

  Die doktoren zijn ook niet Dom, die weten lezen en zien meer dan jij denkt.

  Nu heb je MH17 en moet je je eens voorstellen dat er een Groep in dit land rond loopt die jou collega’s, de welwillende vooruitstrevende mensen in de medici industrie, vermoord hebben. En dat deze brute moordenaars de personen zijn die altijd vooraan staan in jou rij staan als ze zelf wat mankeert …

  Ik heb respect voor die doctoren die overal Compassie voor moeten tonen.

  Quaerite et invenietis

  3 likes
 • x

  Check Also

  buschauffeur

  Buschauffeur ‘moet verplicht DNA afstaan’ na kritisch YouTube-filmpje

  De Almeerse buschauffeur Jason Wolmuis is naar ...

  NPO

  NPO waarschuwt dat zeespiegel steeds sneller stijgt: ‘Dat is pertinent onwaar’

  Weerman Gerrit Hiemstra mocht gisteravond aanschuiven in ...

  >