Gezondheid

Kunstmatige zoetstoffen zoals aspartaam en sucralose gelinkt aan diabetes en deze andere aandoeningen

Help mee door deze info met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Professor Susan E. Swithers van de Purdue-universiteit heeft onderzoek gedaan naar kunstmatige zoetstoffen in frisdrank en ontdekte dat ze onder andere gewichtstoename, metabool syndroom, diabetes type 2 en hart- en vaatziekten in de hand werken.

Mensen die kunstmatige zoetstoffen als aspartaam en sucralose consumeren, hebben twee keer meer kans om metabool syndroom te krijgen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/08/verwar-intelligenrtie-niet.jpg
Negatieve invloed

Harvard-wetenschappers ontdekten dat het drinken van light-frisdrank een negatieve invloed heeft op het functioneren van de nieren.

Uit een studie uit 2009 in het tijdschrift Diabetes Care blijkt dat het drinken van light-frisdrank het risico op metabool syndroom met 36 procent en het risico op diabetes type 2 met 67 procent verhoogt.

Meer kans

Toen Israëlische onderzoekers kunstmatige zoetstoffen aan muizen gaven, werd bij de dieren glucose-intolerantie vastgesteld.

Onderzoekers van de Universiteit van Miami en de Columbia-universiteit volgden ruim 2000 volwassenen 10 jaar lang en stelden vast dat mensen die iedere dag light-frisdrank consumeerden, meer kans hadden om een beroerte of hartaanval te krijgen.

Ze hadden ook meer kans om te sterven aan hart- en vaatziekten.

Astma

Het drinken van light-frisdrank verhoogt het risico op astma en COPD. Hoe meer iemand drinkt, hoe hoger het risico.

Aspartaam lijkt verder het verdedigingssysteem van het brein aan te tasten.

[Natural News]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Geen schaap
Geen schaap
5 jaren geleden

Mijn schoonzus dronk tijdens haar zwangerschap alleen maar light dranken. Ze kregen een prematuurtje. Het kind is nu 7 jaar oud, is en blijft geestelijk op de leeftijd van 3 a 4 hangen. En van die 7 jaar heeft ze er 4 in het ziekenhuis doorgebracht en telkens is er wel iets mee aan de hand.

Of het aan light drank is te wijden weet ik niet. Zelf raak ik geen light troep meer aan.

Er is niks mis met suiker, mits met mate. Of vervang suiker door honing of stevia.

Sol
Sol
5 jaren geleden

Laatst had ik een piep kleine dosering van een hallucinerend middel genomen waar ik echt totaal door van de kaart was. Geheel bewust genomen.

Maar als zo klein beetje van een bepaalde stof zo’n groot effect heeft op je bewustzijn dan kijk ik er niet van op dat er stoffen zijn die uiteindelijk een behoorlijke invloed hebben op je neurologisch systeem.

Ook dat bepaalde medicijnen een oplaad fase nodig hebben geeft aan dat het stapelen van toxische stoffen ook weer een ander effect hebben.

Van suiker weten we dat het wordt afgebroken en wordt omgezet in energie. Het lijkt erop dat die andere zoetstoffen alleen worden afgebroken. Waar gaat dan het rest product heen?

Back to top button
3
0
We lezen graag je reactie!x