Paranormaal

Zijn zeemeerminnen echt?

Help mee door dit met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op Animal Planet was onlangs een documentaire te zien over zeemeerminnen. Afgelopen zondag keken er 3,6 miljoen mensen naar ‘Mermaids: The New Evidence’, een absoluut record voor de zender.

In de docufictie proberen voormalig NOAA-wetenschapper dr. Paul Robertson en journalist Jon Frankel te achterhalen of zeemeerminnen bestaan.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De documentaire is een vervolg op ‘Mermaids: The Body Found’. Nadien vroegen mensen zich af of de overheid zeemeerminnen heeft gezien of gevangen, maar de informatie achter slot en grendel heeft opgeborgen.

De National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA), de Amerikaanse instantie die zich bezighoudt met meteorologie en oceanografie, verklaarde vorig jaar dat er nooit bewijs is gevonden voor het bestaan van ‘aquatische humanoïden’.

Discovery Channel liet weten dat de documentaire ‘nog nooit vertoonde beelden van zeemeerminnen zou vertonen’. Bedenker van de serie Charlie Foley zei dat de meest gehoorde verklaring is dat mensen die te lang op zee zitten een zeekoe of een doejong aanzien voor een zeemeermin.

In de Groenlandzee zouden afgelopen lente opnames zijn gemaakt van mythische wezens. Kijkers zaten aan de buis gekluisterd. ‘Mermaids: The New Evidence’ was zelfs trending topic op Twitter.

De documentaire blijkt echter nep te zijn. Moederbedrijf Discovery Communications omschrijft het programma als ‘sciencefiction’ gebaseerd op ‘wetenschappelijke theorie’.

Foley zei dat hij mensen wilde laten denken dat het echt was. Waarom zitten zeemeerminnen dan zo diep geworteld in het collectieve onderbewustzijn van vrijwel alle zeevarende volkeren? Dat is een vraag voor de historici, filosofen en antropologen.

Bron: Huffingtonpost.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

55 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
pietje bell
pietje bell
10 jaren geleden

Alles is mogelijk Wat men ook maar bedenken kan.Bestaat al hier of ergens in de kosmos.alleen het woord Wal-Vis. zegt eigenlijk al genoeg .eerst op land geleefd en naar zee gevlucht.dus waarom zouden mensachtige zich niet hebben kunnen aanpassen.En gigantische onderwater steden hebben gebouwd. maar de massa geloofd alleen wat zij zien.En iets anders krijg je er niet in.De gehele mensheid leeft in een grote Leugen zeepbel.Die elk moment uit elkaar kan spatten.

Knn
Knn
10 jaren geleden

[quote name=”pietje bell”]Alles is mogelijk Wat men ook maar bedenken kan.Bestaat al hier of ergens in de kosmos.alleen het woord Wal-Vis. zegt eigenlijk al genoeg .eerst op land geleefd en naar zee gevlucht.dus waarom zouden mensachtige zich niet hebben kunnen aanpassen.En gigantische onderwater steden hebben gebouwd. maar de massa geloofd alleen wat zij zien.En iets anders krijg je er niet in.De gehele mensheid leeft in een grote Leugen zeepbel.Die elk moment uit elkaar kan spatten.[/quote]

Ja…en nu weer terug naar de echte wereld. -_-

Francis
Francis
10 jaren geleden

Beste Mensen,
Zelf ben ik voorstander van denken in mogelijkheden en dit soort verhalen geef ik altijd een kans. Echter ben ik wel heel benieuwd naar waarom er altijd een overheid bij word bedacht die moedwillig de boel verborgen zou houden. Wanneer de meeste regeringen niet eens in staat zijn hun administratie op order te krijgen is het denk ik wat veel gevraagd om ze te betichten van grootscheepse doofpot acties die vele malen complexer zijn dan de begroting. Graag extra toelichting voor deze (in mijn ogen) vreemde logica. Alvast bedankt.

Plien
Plien
10 jaren geleden

#1 pietje bell 30-05-2013 11:54

Walvis komt van het Japanse woord:
クジラ

Dat die zeepbel elk moment uit elkaar kan spatten wil ik graag meemaken maar ik vrees dat die zeepbel alleen in pietje zijn hoofd zit.

Back to top button
55
0
We lezen graag je reactie!x