Buitenland

Wat de media je niet vertellen over de oorlog in Oekraïne

Help mee door deze info met anderen op je social netwerk te delen!

De Canadese journalist Eva Bartlett was twee dagen in Donbass in het oosten van Oekraïne. Ze bracht een bezoek aan een plaats die enkele weken geleden is bevrijd door het Russische leger. Mensen krijgen daar humanitaire hulp aangeboden.

De situatie doet Bartlett denken aan Syrië, waar het Syrische leger met hulp van de Russen gebieden bevrijdde die waren bezet door terroristen. Burgers, die werden uitgehongerd door de terroristen, kregen vervolgens humanitaire hulp, zei de journalist in gesprek met Telesur.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Bartlett beklaagde zich over het feit dat de media hier geen enkele aandacht aan schenken. Ze heeft foto’s gemaakt van de hulpgoederen die worden verspreid, omdat ze verwacht dat de media zullen beweren dat het allemaal in scène is gezet. De voedselpakketten bevatten onder meer groente in blik, chocolade en water.

Niet waar

Er wordt gezegd dat westerse journalisten voor het eerst worden toegelaten tot het oosten van Oekraïne. Dat is volgens Bartlett niet juist. “Dat is een complete leugen. Veel westerse journalisten komen hier al sinds 2014,” zei de journalist, die in 2019 door de Volksrepubliek Donetsk heeft gereisd.

Ook voordat gebieden in Oost-Oekraïne werden bevrijd door Russische troepen waren er al westerse journalisten in de regio. In één van de bevrijde gebieden is een ziekenhuis bestookt, maar wat de media er niet bij zeggen, is dat het was ingenomen door het Oekraïense leger. “Als het niet was ingenomen door Oekraïense soldaten zou het niet aangevallen zijn.”

De media zullen alleen melden dat Rusland een ziekenhuis heeft verwoest, zei Bartlett. Ze zullen waarschijnlijk ook beweren dat er mensen in het ziekenhuis aanwezig waren, wat niet waar is, voegde ze toe.

Daar moeten we over praten

Bartlett benadrukte nog eens dat de mensen in Donetsk en Loehansk al acht jaar worden bestookt door het Oekraïense leger en enorm hebben geleden. “Zware artillerie, dag en nacht. Daarbij zijn al tenminste 14.000 mensen omgekomen. Volgens sommige schattingen zelfs 20.000.”

“Daar moeten we over praten,” zei de journalist, die erop wees dat twee weken geleden een Oekraïense Tochka-U-raket met clustermunitie neerkwam in het centrum van Donetsk. “Daar moeten journalisten aandacht aan besteden.”

4.8 124 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

59 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annette
Annette
2 jaren geleden

En ZO worden wij dus dagelijks voorgelogen.

Dat geldt natuurlijk voor de miljoenen mensen, die dagelijks afstemmen op de NPO.

WIJ, daarentegen, zorgen via de alternatieve kanalen, dat er OOK ander nieuws bij ons binnenkomt.

Ik kan mij zo voorstellen, dat de mensen, wonend in de gebieden Donetsk en Loehansk de Russen, na 8 jaar in de hel geleefd te hebben, dolblij zijn met de hulp.

Eva Bartlett zegt héél terecht, dat dit nieuws ALLE mensen zou moeten bereiken.

Dat is natuurlijk 100% waar, maar dat zal uiteraard niet gebeuren.

Wij met z’n allen moeten de Russen blijven zien als de boosaardige beren. Wat zij natuurlijk niet zijn.

Ondertussen las ik gisteren op een Telegramkanaal, dat Klaus Schwab het een absolute noodzaak vindt om zo snel mogelijk het alternatieve nieuws de nek om te draaien.

Ja…. dat raadt je de koekoek! Stel je toch eens voor, dat wij deze informatie zouden krijgen!

Of het nu gaat om de invasie in Irak, zogenaamd vanwege biologische wapens (NOOIT gevonden), uitmondend in een vreselijke oorlog met veel doden en veel vluchtelingen, of de moord op Al-Saadi Gadaffi in Libië…. De échte oorzaken en gevolgen werden op het nieuws nooit genoemd.

Even off topic:

Vanochtend las ik, dat er in het Friese Burgum een wijk uit de grond is gestampt met 64 nieuwbouwwoningen. Deze woningen zijn ultramodern en voorzien van warmtepomp, zonnepanelen EN vloerverwarming.

Met andere woorden: juweeltjes! De bewoners die hier komen, zullen géén last hebben van de hoge energierekeningen.

Maar… nu komt het: deze woningen zijn dus niet bedoeld voor de Friezen, die al een tijdje op een wachtlijst staan, maar voor asielzoekers.

Als dit niet een staaltje is van de “Weg met ons”-cultuur, dan weet ik het niet meer.

Terwijl Nederlandse jongeren op hun dertigste nog, noodgedwongen, bij hun vader en moeder wonen, worden gelukszoekers hier als vorsten en vorstinnen binnengehaald.

De beleidsmakers hier in dit land zijn ziek, doodziek!

Twee bekende spreekwoorden: het hemd is nader dan de rok EN charity begins at home.

Maar daar hebben ze hier in Nederland een totaal eigen interpretatie aan gegeven.

Hans J.
Hans J.
2 jaren geleden

Ik geloof dat we ons nu moeten realiseren dat we nu niet meer over MEDIA moeten praten maar over The Parots. De reden is, ze hebben geen eigen initiatief, ze praten iedereen na, kunnen niet op onderzoek uitgaan terwijl de dierlijke parots die getraint zijn beter ontwikkeld zijn. Dus laten we zeggen: Volgens de PAROTS zijn er blablablabla….

ralf
ralf
2 jaren geleden

het feit dat andere geluiden door de msm genegeerd worden duidt er op dat deze geluiden niet weerlegbaar zijn. het lijkt corona wel…

Anja
Anja
2 jaren geleden

Tja je word constant voorgelogen door de media, dementen dom en stom houden hè dat is wat ze doen.

Back to top button
59
0
We lezen graag je reactie!x