CoronaBinnenland

Wat de pandemiewet te maken heeft met een berucht nooddecreet dat in 1933 in Duitsland is uitgevaardigd

Help mee door deze info met iederen die je kent op je social netwerk te delen!

De grondwet garandeert onder meer vrijheid van vereniging, vergadering en bijeenkomst, en garandeert het recht op privacy.

De pandemiewet die onlangs door de Eerste Kamer is aangenomen, maakt het mogelijk voor ministers om dergelijke vrijheden in het geval van een vermeende gezondheidscrisis in te perken, zegt schrijver en columnist Serre Verweij in een opiniestuk voor Ongehoord Nederland.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Scholen en winkels zouden weer gesloten kunnen worden, de avondklok en anderhalvemetersamenleving kunnen onverwacht terugkeren. De avondklok en coronapas kunnen via een speciale noodbevoegdheid worden ingevoerd.

Kenmerk van dictatuur of totalitair systeem

Dergelijke vrijheidsbeperkingen op basis van noodbevoegdheid werden tot voor kort geassocieerd met de krijgswet in autoritaire regimes, merkt Verweij op.

“Het gebrek aan begrenzing is ook een kenmerk van een dictatuur of totalitair systeem. Nu kan ditzelfde principe in Nederland worden toegepast,” zegt hij.

De pandemiewet kan volgens Verweij worden vergeleken met het beruchte artikel 48 van de grondwet in de Weimarrepubliek, die het mogelijk maakte om burgerlijke rechten en vrijheden op te schorten.

Nooddecreet

President Von Hindenburg vaardigde na de Rijksdagbrand in 1933 een nooddecreet uit dat burgerrechten tijdelijk afschafte en noodbevoegdheden toekende aan de regering. De vage en open elementen in het decreet zien we 90 jaar later terug in de pandemiewet, benadrukt Verweij.

“Deze zet de deur wagenwijd open voor de regering om de vrijheid van de bevolking in te perken, simpelweg door een noodsituatie uit te roepen. Het is zeer de vraag of het bij een pandemische situatie zal blijven.”

4.9 153 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

70 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marijke
Marijke
10 maanden geleden

Voelt nu wel als 1933…

Joyce
Joyce
10 maanden geleden

De weg staat open naar clandestiene feesten.
Het wef, de regimes en de elite maken er gretig misbruik van met natuurlijk een paar dozijn “vermiste” kinderen!

Gerda
Gerda
10 maanden geleden

En gaan we dit nog pikken als het zover komt, dacht het niet!
Wakker worden mensen en opstaan, het volk wereldwijd is sterker dan het elite clubje. Denk aan Roemenië was maar 1 land dus niet bang zijn samen staan we sterk! WWG1WGA 👊 ✌ 👍

M M
M M
10 maanden geleden

We zullen zien. Voor de mensen die de gifspuit hebben genomen en denken het gaat goed met mij, luister even naar het volgende. Deze dokter is recentelijk gestorven door vergiftiging. Hij geeft aan wat Karen Kingston al ruim een jaar geleden ontdekt had. Nu de psychopaten steeds meer het verhaal verliezen is het niet onwaarschijnlijk dat het binnenkort gaat gebeuren. Dit in combinatie met de pandemiewet zou de ultieme machtsgreep kunnen zijn. Zelf denk ik als het gebeurt en het dringt door tot de overlevenden dat de jacht op de psychopaten wordt geopend.

https://beforeitsnews.com/alternative/2023/05/dr-rashid-buttar-murdered-for-airing-this-video-share-with-everyone-video-3793605.html

Back to top button
70
0
We lezen graag je reactie!x