Mens en Dier

Europarlementariër zet AIVD-baas op zijn plek: ‘We glijden af naar een totalitaire dictatuur’

Help anderen door deze info met kennissen op je social netwerk te delen!

In een filmpje op social media vertelt directeur-generaal van de AIVD Erik Akerboom over de ‘dreiging’ die uitgaat van anti-institutioneel extremisme.

“We zien een beweging die gelooft dat er internationaal en in Nederland een ‘kwaadaardige elite’ aan de macht is die met een geheime agenda de bevolking zou willen onderdrukken of zelfs vermoorden,” aldus Akerboom.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“De overheid, wetenschap, rechtspraak of journalistiek worden in dat wereldbeeld neergezet als vijand,” vervolgt hij. De gevolgen daarvan kunnen volgens Akerboom zijn: verlies van vertrouwen in elkaar, intimidatie en geweld.

Op zijn plek gezet

De democratische rechtsorde verdient bescherming tegen extremisme en daarom vind ik het essentieel dat de weerbaarheid van de samenleving tegen het anti-institutioneel narratief, het verhaal, wordt vergroot, aldus de AIVD-baas.

Hij wordt op zijn plek gezet door Europarlementariër Marcel de Graaff (FVD). “Uit Wob-documenten blijkt dat deze man zijn medewerkers de nutteloze lockdowns, mondkapjes en QR-codes liet opdringen aan OMT en RIVM, nepnieuws over vaccins liet verspreiden en social media-accounts liet blokkeren,” schrijft De Graaff.

Totalitaire dictatuur

“Geweld is een grens. ‘Wappie meppen’ is niet een dreiging, maar gevaarlijk institutioneel extremisme,” vervolgt het Europarlementslid.

“We glijden af naar een totalitaire dictatuur.”

4.9 197 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

76 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
10 maanden geleden

Er zijn dus inderdaad nog mensen die zien wat er écht aan de hand is, ja.

Mikkie
Mikkie
10 maanden geleden

Ach die vent doet gewoon drama..
Hier gebeurt niets in nederland. En dan staat zijn baan op het spel.
Er is geen land met zoveel “schapen” als nederland.
Terririsme..nee. ergens niet aan mee willen werkem..ja!
Das passief verzet.

ralf
ralf
10 maanden geleden

we zijn de leugens, de oorlogstaal, de migranten-ellende, het slopen van de economie en het weggeven van ons geld en land wel een keer zat, als er daardoor geweld gebruikt zou worden is dat een logisch gevolg hierop.
maar het systeem wil dat we zwijgend meelopen, het systeem wil ook de ellende die over ons uitgestort word dus alles wat daar mee te maken heeft (blm, klimaatterrorisme, antifa enz.) word toegejuicht.
feit is dat wij, degenen die de leugens doorzien en zelfstandig na kunnen denken, geen geweld willen. en iets met vredesonderhandelingen.

Yvonne
Yvonne
10 maanden geleden

En maar blijven janken die AIVD,net op nu nl een stuk over die andere geheime dienst die hebben 500 moslimextremisten in het vizier die een grote bedreiging vormen om aanslagen te plegen in Nederland.PAK ZE G.V D OP ,BETER VOORKOMEN DAN GENEZEN.NEE DAT DOEN ZE NIET WANT WIJ DE ZELFSTANDIGE DENKERS ZIJN HET GEVAAR VOOR DE DEMOCRATIE! WELKE DEMOCRATIE,PLANDEMIEWET IS ER DOORGEDRUKT VERKOCHT AAN DE WHO ,WAAR EEN MOORDERNAAR DE SCEPTER ZWAAIT,PENSIOENFONDS IS NU EEN RUSSISCH ROULETSYSTEEM,SOROS ZIJN VN SOLDATEN KUNNEN MET OF ZONDER PASPOORT HIER BINNEN KOMEN WANT DE OMVOLKING MOET EN ZAL ER KOMEN ZO KLAAR MET DEZE ORGANISATIES SPUUG OP ZE

Back to top button
76
0
We lezen graag je reactie!x