Buitenland

“Wat had onze inzet voor zin? 24 doden en het is nog steeds een puinhoop. Bedankt Den Haag!”

Help anderen door deze info met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Na meer dan een decennium oorlog in Afghanistan hebben we geen vrede gebracht, maar een narcostaat gecreëerd. De Taliban zijn niet verslagen, maar de drugslords hebben het nu voor het zeggen in het land. Rolling Stone schreef er enige tijd terug een uitgebreid achtergrondartikel over.

In 2013 werd in Afghanistan 209.000 hectare aan papavers verbouwd. Het land produceert in een jaar meer opium dan er over de hele wereld wordt gebruikt.

Voor niets?

Begin deze maand trokken de Taliban de hoofdstad van de Afghaanse provincie Uruzgan weer binnen. Hoewel ze na een paar Amerikaanse bombardementen en een haastig opgetrommeld bataljon commando’s weer afdropen, klonk op veel plekken in de media de conclusie dat het allemaal voor niks is geweest. 24 Nederlandse slachtoffers, 150 gewonden en zonde van de twee miljard euro.

“Wat had onze inzet voor zin? 24 doden en het is nog steeds een puinhoop. Bedankt Den Haag!” reageerde veteraan Linda van Kollenburg. “Zijn onze jongens hun leven verloren voor niets?” vroeg de moeder van de in Uruzgan omgekomen soldaat Aldert Poortema zich af. “Zo intens verdrietig! Mag ik met recht boos zijn, ja, want onze zoon verloor zijn grootste goed in Afghanistan, zijn leven!”

Oorlogsjournalist Arnold Karskens reageerde: “Het was een vechtmissie vermomd als wederopbouwmissie, maar de Nederlanders hebben vrede noch ontwikkeling gebracht en hadden zich beter afzijdig kunnen houden.”

“Alle doden en miljarden euro’s waren voor nop!” twitterde hij.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Loki
Loki
5 jaren geleden

24 Nederlandse slachtoffers, 150 gewonden en zonde van de twee miljard euro.

En de rest.
Weten we het nog de uitzending van ik dat Zembla over de vele miljoenen steun aan de Afghaanse Overheid.
Geld dat spoorloos was verdwenen aan een paar half afgemaakte schooltjes, terwijl de heren aan een riant gedekte tafel zaten.
Die uitzending was heel snel uit de MSM, want de waarheid moest snel worden verstopt.
Jaaaa, onze toenmalige overheid was goed bezig, jammer van onze onder druk van de VS gesneuvelde medeburgers.

Armonicus
Armonicus
5 jaren geleden

“Het was een vechtmissie vermomd als wederopbouwmissie…”

Ja, wie dat verwacht dat nou, als je zwaar bewapende soldaten stuurt?

Arwijn
Arwijn
5 jaren geleden

Wij willen graag een refund.

exegese
exegese
5 jaren geleden

Soldaten zijn huurmoordenaars van het bankencartel die best grote kans lopen zelf slachtoffer te worden van het spel wat ze zelf mee spelen. Zogenaamde vredesmissies zijn gewoon een verkapte manier van oorlog voeren en oorlogen gaan altijd op initiatief van banken en het graaiende gespuis wat daar achter schuil gaat.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

10
0
We lezen graag je reactie!x