Mens en Dier

Dolfijnen gebruiken kogelvis om in trance te raken

Help mee door dit artikel met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De dolfijn wordt gezien als één van de meest intelligente soorten in het dierenrijk. Tijdens opnames voor een nieuwe documentaire werd gefilmd hoe jonge dolfijnen een bepaalde soort kogelvis gebruiken om ‘high’ te worden.

De kogelvis is giftig door de aanwezigheid van een neurotoxine, maar in kleine hoeveelheden heeft het gif een verdovende werking.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De dolfijnen hebben ontdekt welke dosis precies goed is. Ze kauwen voorzichtig op de kogelvis en geven hem vervolgens door. Daarna raken de zeezoogdieren in een soort trance.

Het tafereel werd vastgelegd door de makers van Dolphins: Spy in the Pod. “De jonge dolfijnen experimenteerden opzettelijk met iets waarvan wij weten dat het een bedwelmende werking heeft,” zei zoöloog Rob Pilley. “Nadat ze voorzichtig op de kogelvis hadden gekauwd begonnen ze zich hoogst merkwaardig te gedragen. Zo bleven ze net onder het wateroppervlak hangen, alsof ze gefascineerd waren geraakt door hun eigen spiegelbeeld.”

De documentairemakers konden dicht in de buurt van de dolfijnen komen omdat ze hun camera’s in nepschildpadden en –vissen hadden verborgen.

Bron: Independent.co.uk Foto: YouTube/BBC

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
peter
peter
10 jaren geleden

Dat is me ook wat! Maar zo’n dol fijne hi heeft wellicht ook een keerzijde, zijn er ook al dakloze dolfijnkrantverkopers gesignaleerd?

Awe
Awe
10 jaren geleden

Dolfijnen en zeemeerminnen gewoon kaai harde feiten. We moeten opstaan mensen want er zijn een aantal gekken op deze planeet die de zeemeerminnen proberen uit te roeien. Eerlijke wetenschappers speek en wat doe jij? Schrijf naar de media, politiek en nieuws website en verspreid deze video. Want niks doen is geen optie meer.
http://www.youtube.com/watch?v=dWE4g33dwdI

annunakim
annunakim
10 jaren geleden

[quote name=”Awe”]Dolfijnen en zeemeerminnen gewoon kaai harde feiten. We moeten opstaan mensen want er zijn een aantal gekken op deze planeet die de zeemeerminnen proberen uit te roeien. Eerlijke wetenschappers speek en wat doe jij? Schrijf naar de media, politiek en nieuws website en verspreid deze video. Want niks doen is geen optie meer.
http://www.youtube.com/watch?v=dWE4g33dwdI%5B/quote%5D

Joh, als je dan toch zo nodig in iets wilt geloven, nietwaar ?”waarom niet in meerminnen”.
Je zou misschien eerst wat research kunnen doen, zodat je wat meer informatie ter beschikking hebt over het onderwerp van aanbidding want je wilt natuurlijk geen onzin uitkramen op dees en andere fora, toch?
Of ,,,,,je zou natuurlijk ook je ogen kunnen open doen. Misschien alleen maar “omdat het dan toch wat makkelijker leest” denk ik dan en dan zou je b.v. ook zomaar kunnen lezen wat er in de laatste tien seconden van de aftiteling in de zogenaamde docu ( van door jou opgegeven link)word geschreven.
Misschien moet je de video een paar keer pauzeren en misschien zelfs is dat een beetje te veel moeite maar ik zou dat dan toch maar eens een keertje doen, als ik jou was .
Sta je een volgend keer misschien niet zo voor joker als je weer eens iets beweert.

namaste

Back to top button
3
0
We lezen graag je reactie!x