Homepagina » Mens en Dier » Dolfijnen gebruiken kogelvis om in trance te raken
Dolfijnen gebruiken kogelvis om in trance te raken

Dolfijnen gebruiken kogelvis om in trance te raken

De dolfijn wordt gezien als één van de meest intelligente soorten in het dierenrijk. Tijdens opnames voor een nieuwe documentaire werd gefilmd hoe jonge dolfijnen een bepaalde soort kogelvis gebruiken om ‘high’ te worden.

De kogelvis is giftig door de aanwezigheid van een neurotoxine, maar in kleine hoeveelheden heeft het gif een verdovende werking.

De dolfijnen hebben ontdekt welke dosis precies goed is. Ze kauwen voorzichtig op de kogelvis en geven hem vervolgens door. Daarna raken de zeezoogdieren in een soort trance.

Het tafereel werd vastgelegd door de makers van Dolphins: Spy in the Pod. “De jonge dolfijnen experimenteerden opzettelijk met iets waarvan wij weten dat het een bedwelmende werking heeft,” zei zoöloog Rob Pilley. “Nadat ze voorzichtig op de kogelvis hadden gekauwd begonnen ze zich hoogst merkwaardig te gedragen. Zo bleven ze net onder het wateroppervlak hangen, alsof ze gefascineerd waren geraakt door hun eigen spiegelbeeld.”

De documentairemakers konden dicht in de buurt van de dolfijnen komen omdat ze hun camera’s in nepschildpadden en –vissen hadden verborgen.

Bron: Independent.co.uk Foto: YouTube/BBC

Gerelateerd:

 Vond je deze info leuk? Denk er dan aan het op je social media te delen
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
NIEUW in onze NineForNews Shop: Welkom in de dictatuur...

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

3 reacties

 1. Dat is me ook wat! Maar zo’n dol fijne hi heeft wellicht ook een keerzijde, zijn er ook al dakloze dolfijnkrantverkopers gesignaleerd?

  0 likes
 2. Dolfijnen en zeemeerminnen gewoon kaai harde feiten. We moeten opstaan mensen want er zijn een aantal gekken op deze planeet die de zeemeerminnen proberen uit te roeien. Eerlijke wetenschappers speek en wat doe jij? Schrijf naar de media, politiek en nieuws website en verspreid deze video. Want niks doen is geen optie meer.
  http://www.youtube.com/watch?v=dWE4g33dwdI

  0 likes
 3. [quote name=”Awe”]Dolfijnen en zeemeerminnen gewoon kaai harde feiten. We moeten opstaan mensen want er zijn een aantal gekken op deze planeet die de zeemeerminnen proberen uit te roeien. Eerlijke wetenschappers speek en wat doe jij? Schrijf naar de media, politiek en nieuws website en verspreid deze video. Want niks doen is geen optie meer.
  http://www.youtube.com/watch?v=dWE4g33dwdI%5B/quote%5D

  Joh, als je dan toch zo nodig in iets wilt geloven, nietwaar ?”waarom niet in meerminnen”.
  Je zou misschien eerst wat research kunnen doen, zodat je wat meer informatie ter beschikking hebt over het onderwerp van aanbidding want je wilt natuurlijk geen onzin uitkramen op dees en andere fora, toch?
  Of ,,,,,je zou natuurlijk ook je ogen kunnen open doen. Misschien alleen maar “omdat het dan toch wat makkelijker leest” denk ik dan en dan zou je b.v. ook zomaar kunnen lezen wat er in de laatste tien seconden van de aftiteling in de zogenaamde docu ( van door jou opgegeven link)word geschreven.
  Misschien moet je de video een paar keer pauzeren en misschien zelfs is dat een beetje te veel moeite maar ik zou dat dan toch maar eens een keertje doen, als ik jou was .
  Sta je een volgend keer misschien niet zo voor joker als je weer eens iets beweert.

  namaste

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

zelfrespect

Ken jij de relatie tussen welzijn, zelfrespect en zelfdiscipline?

Wij mensen leven ieder op een bepaald ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

hoogleraar

Hoogleraar en universitair docent schrijven vlijmscherp artikel over coronabeleid: ‘Draconisch’

Hoogleraar Michaéla Schippers en universitair docent Erwin ...