CoronaBinnenland

‘Wat is een koning nog waard als hij nu niets doet om zijn volk te beschermen?’

Help door dit met je vrienden op je social media te delen!

De Raad van State, die wordt voorgezeten door koning Willem-Alexander, noemt het ontwerp van de nieuwe permanente coronawet een ‘noodzakelijke eerste stap’ om de bestrijding van een epidemie wettelijk beter te regelen.

In de ‘gereedschapskist’ zijn onder meer de quarantaine-, test- en mondkapjesplicht opgenomen, maar de Raad van State vraagt zich af of dat wel genoeg is. Onder meer de avondklok, de coronapas en de bevoegdheid om scholen te sluiten, worden niet geregeld.

Arts Jona Walk zegt diep geschrokken te zijn van het antwoord van de Raad. “Geen aandacht voor het feit dat deze maatregelen nooit zijn geëvalueerd, en zelfs een vraag naar schadelijke maatregelen die bewezen niet effectief zijn,” schrijft ze.

Bijzonder slecht idee

“Deze ‘gereedschapskist’ doet geen recht aan de basiswaarden van een democratie. Het coronatoegangsbewijs bijvoorbeeld kan door eigenschappen van dit virus en vaccin nooit effectief en dus nooit proportioneel zijn,” voegt Walk toe.

Politiek filosoof Josette Daemen vindt de nieuwe coronawet een ‘bijzonder slecht idee’, waar het ministerie van VWS en parlement ‘niet in mee zouden moeten gaan’. “Het lijkt mij onwenselijk om in een permanente wet vast te leggen dat de staat zulke verregaande maatregelen mag nemen als dat ‘noodzakelijk’ is voor virusbestrijding,” stelt Daemen.

PVV-Kamerlid Fleur Agema reageert: “Voor de Raad van State maakt het ook al niet meer uit of vrijheidsbeperkende coronamaatregelen wel werken. Het belang van kinderen boeit ze ook niet.”

Beschermen

“Ik dacht dat de hoogste rechtsprekende instantie van het land de rechten van burgers moest beschermen in plaats van afnemen,” zegt het Haagse raadslid Ralf Sluijs.

Huisarts Els van Veen vraagt zich af: “Hoe heet het als regering, media en Raad van State grondrechten opzijzetten omwille van een luchtwegvirus, medicijnen ertegen verbieden en vaccins proberen te verplichten? Wat is een koning nog waard als hij nu niets doet om zijn volk te beschermen?”

4.8 189 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
339 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mug
Mug
3 maanden geleden

Stelt de titel de wakkere mensen nou een retorische vraag?

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
3 maanden geleden

Wat verwacht men van een FAKE koning ??

Vraagtekentje
Vraagtekentje
3 maanden geleden

Die “koning” is de loopjongen van de NWO/WEF!

Jojo
Jojo
3 maanden geleden

Tis ook geen koning nooit geweest ook.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

339
0
We lezen graag je reactie!x