Homepagina » Het Complot » “Financiële crisis van 2008 gepland door Bilderbergclub”
"Financiële crisis in 2008 gepland door Bilderbergclub"

“Financiële crisis van 2008 gepland door Bilderbergclub”

De Spaanse journalist en onderzoeker Cristina Martín Jiménez zei in een interview met een Portugese radiozender dat de Bilderbergclub gelinkt kan worden aan de financiële crisis in 2008. Volgens de expert wil de geheime groep een ‘wereldregering in private handen’ creëren. Ze voegde toe dat de club Portugal, Spanje en Griekenland aanstuurt middels de trojka (Europese Commissie, ECB en IMF).

Jiménez, auteur van het boek ‘De geheime plannen van de Bilderbergclub’, zei dat de groep in 1954 is opgezet als orgaan boven staten, democratieën en overheden om het toenemende Sovjet-expansionisme in te dammen’. De club bestaat vandaag de dag uit ‘elites’ die samenzweren en uitmaken wie welk land bestuurt.

De onderzoeker vertelde aan radiozender TSF dat het Verdrag van Lissabon, dat vlak voor de crisis is getekend, is bedacht om ‘het geld van de belastingbetaler zoveel mogelijk door te sluizen naar supranationale instellingen en multinationals’.

Cristina Martín Jiménez, die beweert dat ze meerdere keren werd gedwarsboomd tijdens haar onderzoek naar de Bilderbergclub, zei dat de club ‘politici, royals, bankbestuurders en organisaties als de NAVO, het IMF, de Wereldbank en de Verenigde Naties bijeenbrengt om de planeet te besturen als een soort schaakbord’.

De schrijfster merkte op dat de ‘sluier van geheimzinnigheid’ waarmee de jaarlijkse bijeenkomsten van de groep worden omgeven, niet te vergelijken is met andere organisaties die in het geheim vergaderen.

[RT]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • rik schreef:

  Het mooie van zo’n complot theorie is dat je dat soort organisaties veel te veel eer geeft.

  Verschillende clubs, waaronder Bilderberg, beinvloeden de maatschappij voor (ongehoord) Eigen Belang. Daarnaast zijn er andere soorten ideologische clubs die invloed uitoefenen op religieuze inslag etcetera…

  En zo is het allegaartje ontstaan voor de crisis van 2008 en de crisis die binnenkort weer uitbreekt. Het is het collectief bewustzijn van de mensheid gezamenlijk die er zo een zooitje van maakt. En blijkbaar is dat nodig zodat we kunnen evolueren naar het “Gouden Tijdperk” van Aquarius.

  Eerst moeten we doordrongen genoeg zijn van het feit dat het zo niet werkt en vervolgens moet een meerderheid van de mensheid concensus hebben over hoe het wel kan werken. Pas dan kan het zich gaan manifesteren en tot die tijd kunnen we de toenemende chaos aanschouwen.

  25 likes
  • Mario8282 schreef:

   Dit is geen “theorie” – dit zijn FEITEN. “Concensus’ (je eigen spelling!!!) over de kunstmatig aangezette “crisis” werd achter gesloten deuren bereikt. Hier is iemand die het toegeeft:

   “we engineered the world financial crisis” minuut 02:10
   http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=J4B5f2ezEB8

   4 likes
   • rik schreef:

    Ojee, de spelling controle heeft z’n werk niet goed gedaan. Zomaar “Concensus” in plaats van “Consensus”. Wie weet zit hier de Bilderberg groep wel achter, bewuste fouten in de spelling controle :).

    Maar zonder gekheid, bankiers van UBS kun je toch niet serieus nemen?
    Die zijn veel te druk om het “Eigen straatje” schoon te houden en zeggen vervolgens alles om dat te bereiken.

    Nogmaals, er zijn vele verschillende belangengroepen en die hebben er samen voor gezorgd dat we in deze crisis zijn beland. Het heeft natuurlijk alles te maken met het “hebben en houden” van “De Macht” … wat dat dan ook mag zijn.

    8 likes
    • Huisheks schreef:

     Als bankiers niet goed functioneren of uit de school dreigen te klappen worden ze om zeep geholpen.
     Dus hoezo geen vooropgezet plan ????

     1 likes
     • jaap schreef:

      de waarheid is een heel stuk ingewikkelder als één groots opgezet “evil” plan voor “de macht”.

      ik begrijp wel dat het voor veel mensen fijn is om aan een dergelijke simpele gedachte vast te houden, maar deze gedachte zal niet leiden tot een betere maatschappij.

      Sowieso, is je afzetten tegen alles wat je “evil” vindt niet de uiteindelijke weg. Laat het links liggen en doe dingen waar je je positief bij voelt. Is ook beter voor je omgeving.

      6 likes
     • steem schreef:

      en elke week is het raak , de lijst wordt langer en langer

      0 likes
    • tynius schreef:

     Alles is haar fijn gecoordineerdt

     2 likes
   • Keesoe schreef:

    Nee dit zijn theorien want bewijzen zijn er niet. Ik geloof ook dat de bilderbergers er veel aandeel in hebben maar niet alleen natuurlijk. Zo heb je ook clubjes als Skull and Bones om eens een wilde voorbeeld te geven.

    Maar nogmaals het zijn theorieen want onomstotelijk bewijs is er gewoon niet.

    2 likes
  • Mario8282 schreef:

   rik,
   Doe je eigen research en stop met je cliché over de “complot theorie”.
   https://mario828282.wordpress.com/2013/12/22/de-eurocrisis/

   6 likes
   • Henk schreef:

    Het beoordelen en waarderen van informatie op het internet is vaak erg lastig. Kloppen de feiten, staan ze in de juiste context, wat is de reputatie van de personen er achter, wat zijn hun intenties?
    Neem je dat ook mee in je ‘research’ ?

    6 likes
    • Henk schreef:

     Ik refereerde onder meer aan je link naar het youtube fillmpje, waarin die meneer na 2.10 zegt: We engineered the world financial crisis.
     De vertaling die je hieraan geeft, onderschrijf ik niet.

     2 likes
     • Henk schreef:

      @mario De crisis is imo veroorzaakt door een combinatie van hebzucht van bankiers, naiviteit van consumenten en wensdenken van toezichthouders en politici.

      Een vooropgezet bewust plan? Lijkt me onwaarschijnlijk:
      – waarom? Ik zie geen motief.
      – hoe? Ze kunnen nog geen tunnel probleemloos van de ene kant van de stad naar de andere boueen, laat staan een crisis bewust plannen en uitvoeren.
      -bovendien: zo dom zijn die wetenschappers en journslisten nu ook weer niet.

      1 likes
     • Mario8282 schreef:

      Henk,

      Keep digging 🙂

      1 likes
     • Mario8282 schreef:

      Henk,
      Wat is je mening over de “crisis”? Is deze wel of niet kunstmatig gepland en uitgevoerd?

      0 likes
    • Mario8282 schreef:

     “Neem je dat ook mee in je ‘research’ ? ”
     1. Als je me niet serieus neemt, wat doe je hier dan? Ben je aan het trollen?
     Ik zie de denigrerende “je ‘research” ” staan, vandaar mijn vragen.
     2. Research of onderzoek houdt ook een analyse in die het kaf van de koren scheiden.

     Maar nogmaals ga je eigen ding doen en zie wat in de werkelijkheid gebeurt. Vertrouw je niet alles wat op internet staat? Goede zaak, maar er staan ook ware zaken. Door het te analyseren kom je achter wat waar en wat onwaar is.

     Hier een voorbeeld:
     http://mario828282.wordpress.com/2013/12/24/eurozone-monetaristische-kolonie-van-de-federal-reserve/

     3 likes
  • mono schreef:

   Rik heeft zoals ik het zie, in reactie 1 bijna gelijk..
   op dit na. “Het mooie van zo’n complot theorie is dat je dat soort organisaties veel te veel eer geeft.”
   het woordje theorie kan weg, want het na-zionistische complot is juist, om die evolutie zoals Rik zegt tegen te houden..
   we moeten allemaal terug in de hart spirit zogezegd, denken met je hart, het ego zal moeten verdwijnen, we kunnen zo niet verder natuurlijk, enige wat ze al eeuwen doen is de boel verdeeld houden, door middel van bv zelfgecreëerde terrorisme ect, en daarmee angst , onraad, gevaar, en verdeeldheid te brengen..
   kijk maar op iedere internet site waar je commentaar kan geven, de verdeeldheid druipt er van af, we zijn als brood voor de eenden voor deze NWO agenda, met huid en haar worden we verslonden…
   stoppen met alles geloven wat de reguliere media meegeeft zou goed zijn, als je daarvan 80% omdraait dan zit je dichter bij de waarheid dan je zou denken…
   alles is corrupt tot de wortel al eeuwen, en bijna alles wat je denkt te weten verkeerd, het is 1 groot gemeen slim en listig psychologisch oorlogsvoering spelletje..
   door bijvoorbeeld te stemmen, geef je dus je eigen recht op wat je denkt en vind uit handen aan iemand anders… die voor jouw gaat beslissen wat goed voor je is, en wat je moet vinden en denken??
   dus stoppen met stemmen, maar ga wel in maart en zet op je stembiljet bv : Na-zionisme not in my name, of WW3 not in my name, en lever het wel in, des te meer dat doen des te beter..
   ze willen nu dus religieuze burgeroorlogen en revoluties proberen te starten, zodat we mekaar afmaken en daarbij strengere controles kunnen komen, en bv meer gemilitariseerde politie, die voor een scheet je al neerknallen, net als in de U Suck Asshole, de door zionisten overgenomen bron van alle kwaad..
   er is de laatste eeuw bv ook veel goede technologie onderdrukt en achter gehouden, of gebruikt voor slechte doeleinde..
   of beter gezegd bijna alles wat goed is word onderdrukt en was slecht is word geprezen..
   houd ze dom arm en ziek en getraumatiseerd, das de beste geestelijk staat om ze makkelijk te controleren
   er had bv +-100 jaar geleden al vrije stroom kunnen zijn, ja dat bestaat, en de elektrische auto, zoek maar eens op Nicola Tesla, daar komt het bedrijf van de elektrische auto ook vandaan genaamd Tesla..
   deze man zag deels hoe het universum werkt, zoals ik het zie dan, toen was er nog geen wereldwijde dom houdende fluoride vergiftiging denk ik 😉

   4 likes
  • duitinzakje schreef:

   @Rik: je zegt:

   ‘Het mooie van zo’n complot theorie is dat je dat soort organisaties veel te veel eer geeft.’

   En toch is er sprake van een samenzwering of hoe je het wil noemen.

   http://tomatobubble.com/nwo_jews.html

   Let vooral op de datum waarop deze toezegging werd gedaan

   1 likes
   • Henk schreef:

    Mooi voorbeeld van een site die feiten uit de context haalt. Een krantenartikel uit 1940, waarin een politicus pleit voor een new world order, waarin ook plaats is voor joden, opvoeren als ‘bewijs’ voor een samenzwering…

    1 likes
 • Kalki schreef:

  De Bilderbergclub dwarsboomt het werk van de Almachtige en zijn zij voor hem een doorn in ‘t oog.

  14 likes
  • jaap schreef:

   Haha, het zal de almachtige z’n reet roesten wat er met de mensheid gebeurt. voor de almachtige is het allemaal neutraal. En almachtig betekent dat niet dat je machtiger bent dan de rest? dat je niet gedwarsboomd kunt worden?

   4 likes
  • Bert schreef:

   Dat kan nog een mooie knokpartij worden op die berg Armageddon (Psalm 2, Openbaringen 19).

   0 likes
 • Huisheks schreef:

  Zorg dat groepen mensen tegen elkaar opgezet worden; ontketen een frisse opstand; zorg dat mensen verkommeren; zet een legitieme regering af en vervang deze door een stroman etc. en dat rookgordijn zorgt ervoor dat een zekere groep hooggeplaatsten ongestoord hun gang kunnen gaan. De massa heeft het te druk met vechten, dus de aandacht is niet gericht op de smerige spelletjes die dan plaatsvinden. DAT IS GEEN COMPLOT THEORIE; dat speelt al sinds de Romeinse tijd.
  De verdeel en heers tactiek. Je kunt er over debatteren tot je groen, geel of paars ziet, maar dit speelt !!!
  En als dan dat zelfde handje vol net zo rijk is als de rest van de totale wereld bevolking, dan hoef je toch geen genie te zijn om te zien wat er speelt.
  Of zijn er hier mensen echt zo naïef………

  11 likes
 • pietje schreef:

  Vanaf onze geboorte worden we bedrogen en het stopt maar niet ! Wij de mensen moeten het laten stoppen ! Ook nog snel !!! Wij hebben de macht om het te doen dus kom uit je stoel voor de TV Ga mensen verzamelenen ! Anders zijn we verloren ! Ja echt doe iets Weiger bepaalde dingen zoals achterlijke belasting, onroerend goed weiger het en wacht af op hun argumenten waar ze het lef vandaan hebben om dat te eisen !!! Je eigen huis en daar nog eens belasting over betalen ” voor zgn. je uitzicht !! te gek voor woorden !!!

  7 likes
 • Jelle schreef:

  Bilderbergclub en koning Willem en Bea horen er bij en zijn ook de grootste aandeel houders van Shell

  6 likes
 • Kalki schreef:

  De Bilderberggroep en aanhang zijn planeet- en mensheidvernietigers.

  6 likes
 • Eeelke schreef:

  Zo heeft deze Bilderbergclub ook Pechtold aangewezen om onze volgende premier te worden

  2 likes
 • Dre schreef:

  Oud nieuws… Ik zat in die tijd bij een internationale makelaarsorganisatie en wist in 2006 al dat deze crisis eraan zat te komen……
  Hengeltje uitgooien en een paar jaar later hengeltje binnenhalen…..

  1 likes
 • wolfje schreef:

  ja leuk allemaal. maar zo’n jan kees de jager. zo’n man moet toch aanspreekbaar zijn. op zijn minst mag hij rekenschap afleggen toch? wat doet hij nu? waar hangt hij uit? of gaat dit wellicht iets te ver in uw optiek gij edele toetsenbordridders.

  1 likes
 • karel schreef:

  Met Griekenland hebben ze dan toch lekker de bal misgeslagen

  1 likes
 • duitinzakje schreef:

  @Rik: je zegt:

  ‘Het mooie van zo’n complot theorie is dat je dat soort organisaties veel te veel eer geeft.’

  En toch is er sprake van een samenzwering of hoe je het wil noemen.

  http://tomatobubble.com/nwo_jews.html

  Let vooral op de datum waarop deze toezegging werd gedaan

  0 likes
 • Hawks schreef:

  Wat meer bewijzen zouden fijn zijn

  0 likes
 • Pascal schreef:

  De illuminatie plant en de Bilderbergers hebben de uitvoer!! Bilderbergers zijn ook maar loophondjes van de hogere orde!! De crisis moet er zijn om over te kunnen gaan naar de nieuwe civilisatie dus wat nu gebeurd moet ook gebeuren. Als ik het goed heb gaan we van het donker naar het licht en die nieuwe wereld / civilisatie schijnt een enorme stap te worden en moeten er zaken gebeuren die gebeuren moeten.

  0 likes
 • x

  Check Also

  wit-rusland

  Is dit de echte reden waarom de president van Wit-Rusland weg moet?

  Het is al geruime tijd onrustig in ...

  rutte

  Rutte geeft miljarden aan Zuid-Europa, terwijl onze huishoudens ‘onderaan bungelen qua vermogen’

  Vorige week werden de 27 EU-leiders het ...

  >