Buitenland

Het plan om het regime van al-Assad omver te werpen (Update)

Help anderen door deze informatie met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Rusland en China hebben een ontwerpresolutie van de VN-Veiligheidsraad tegen Syrië, die gesteund wordt door een aantal westerse en Arabische landen, verworpen.

Beide landen hebben voor de tweede keer opgeroepen tot dialoog in een poging om de onrust in het land te sussen.

Waarom richt de VN-Veiligheidsraad zich voornamelijk op Syrië terwijl de schending van de mensenrechten in andere Arabische landen als Bahrein, Jemen, Saoedi-Arabië en Marokko grotendeels wordt genegeerd?

Spel

Politiek commentator Mark Dankoff zegt dat landen als Libië en Syrië in het spel passen van de VS, Israël en Saoedi-Arabië om regimes omver te werpen die ze niet mogen. Vervolgens komt er vaak een regering voor in de plaats die mensenrechten negeert en de VS, Israël en Saoedi-Arabië goedgezind is.

Zij willen het regime van al-Assad vervangen omdat de Syriërs Hezbollah en Hamas steunen en voorstander zijn van een onafhankelijke Palestijnse staat.

Agenda

Het is allemaal onderdeel van de nieuwe Amerikaanse agenda die teruggaat tot 1996. Rusland en China zullen alles in hun macht doen om tegenwicht te bieden zodat een bloedbad in Syrië en een Israëlische preventieve aanval op Iran kunnen worden voorkomen. Onrust in beide landen is enkel in het belang van de zionistische autocratie die achter het schaakbord zit.

In het geval van Libië zagen we hoe Rusland zich uitsprak tegen de acties van de NAVO en de VS, maar ondanks dat namen de NAVO en de VS unilateraal de beslissing om naar Libië te gaan. Kunnen Rusland en China iets betekenen voor Syrië?

Vragen

Volgens oud-CIA-officier Philip Giraldi lijkt het leger zich te verschansen langs de Turks-Syrische grens, voornamelijk in Iskenderun. De NAVO wil er een uitvalsbasis van maken indien het komt tot een militaire interventie in Syrië. Een toezegging van de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Ahmet Davutoglu aan de NAVO is een indicatie dat de Turkse regering bereid is de organisatie te helpen.

Dit roept vragen op over de zogeheten Syrische Nationale Raad en het Vrije Syrische Leger. Wie zijn deze mensen? Wie financiert ze en wie voorziet ze van wapens? Hebben we niet geleerd van Libië?

In oktober vorig jaar drukte Davutoglu de leden van de Raad nog op het hart vooral op een vreedzame manier toe te werken naar democratische hervormingen. De Syrische president Bashar al-Assad waarschuwde toen dat elk land dat de Syrische Nationale Raad erkent kan rekenen op represailles. De vorming van de oppositiebeweging werd verwelkomd door de Verenigde Staten en Frankrijk, die veelvuldig aansturen op strenge sancties tegen Syrië.

{qtube vid:=q0WqvXmAe1k}

{qtube vid:=gJ_eSGJHKi4}

 

Bron: Presstv.ir

Update

De leden van de VN-Veiligheidsraad zijn het inmiddels eens over de tekst van de resolutie. De nieuwe ontwerpresolutie bevat vanwege een Russisch veto geen wapenembargo tegen Syrië en ook geen eis tot aftreden van president Bashar al-Assad.

Rusland en China verworpen als enige permanente leden van de VN-Veiligheidsraad de oorspronkelijke ontwerpresolutie en herinnerden andere leden eraan dat het niet aan hen is om te interveniëren in de binnenlandse aangelegenheden van een ander land.

Omdat Rusland haar veto uitsprak tegen de resolutie mag de NAVO niet ingrijpen in Syrië.

{qtube vid:=Riq6ZzwdBEk}

 

Gerelateerd:

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x