Buitenland

Bankdirecteur premier van Curaçao – ‘Verkiezingen gemanipuleerd’

Help ons door deze info met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In Curaçao is pijnlijk duidelijk geworden dat burgers niets te zeggen hebben. Op het eiland in de zuidelijke Caraïbische Zee is directeur van de Postspaarbank Daniel Hodge premier geworden.

Verschillende Antilliaanse media melden dat Hodge de komende maanden een overgangsregering zal gaan leiden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Het land verkeert in grote financiële problemen. Een kabinet van vakministers gaat de komende zes maanden omvangrijke bezuinigingen doorvoeren om de begroting van het land sluitend te krijgen. Directeur van verzekeringsmaatschappij Fatum Steven Martina wordt vicepremier en minister van Economische Ontwikkeling.

Zakenkabinet

Naar verwachting wordt de regering voor 2 januari ingezworen. De onafhankelijkheidspartij Pueblo Soberano van Helmin Wiels won in oktober de verkiezingen op Curaçao. Een maand eerder was het kabinet van oud-premier Schotte door het parlement weggestuurd. Hij verzette zich, maar trad uiteindelijk toch terug.

Vorige maand werd een coalitie gevormd rond de partij van Wiels, maar uiteindelijk werd besloten eerst een zakenkabinet te laten regeren. Curaçao heeft het begrotingstekort dusdanig laten oplopen dat het eiland in juli door Nederland onder curatele is geplaatst.

Shell

Vanwege de olie- en gasreserves in de buurt van Curaçao manipuleert Nederland al vele jaren de verkiezingen in het land, meldde de Curaçao Chronicle. Volgens een opiniestuk in de krant wordt in Nigeria hetzelfde gedaan door de groep die de olie- en gasvelden in bezit heeft.

In 1914 werden grote aardoliereserves ontdekt in Venezuela. Shell vestigde meteen een olieraffinaderij op Curaçao, bij Asiento waar eerder in slaven werd gehandeld. In de jaren tachtig verliet Shell het eiland en werd de raffinaderij verhuurd aan de Venezolaanse staatsoliemaatschappij PDVSA. Curaçao leeft thans deels van de olieraffinage.

De meeste media berichten niet over de verkiezingsfraude omdat journalisten hun baan niet willen verliezen, aldus de krant.

Bron: NOS.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

Ook zonder dit schrijven was het simpel te bedenken dat de verkiezingen aldaar zijn gemanipuleerd.En anders koopt een rijke stinkerd zich wel in.De elite he??Tot het volk ze de benen wegzaagd.

Frits
Frits
11 jaren geleden

In Europa is het niet anders, wordt alles gemanipuleerd door Goldman Sachs en de israelische lobby. Maar men houd de kaken stijf op elkaar.

huisheks
huisheks
11 jaren geleden

Er is net weer n nieuwe Bank in Nederland. Knab. 3x raden van wie die is?
1x is genoeg. Als t niet zo triest was, zou je je er krom over lachen.

Daan
Daan
11 jaren geleden

Citaat: “In Curaçao is pijnlijk duidelijk geworden dat burgers niets te zeggen hebben.”

Dat hoort natuurlijk te zijn: “In Curaçao is pijnlijk duidelijk geworden dat burgers over zich heen laten lopen.”

Back to top button
5
0
We lezen graag je reactie!x