Homepagina » Buitenland » Bankdirecteur premier van Curaçao – ‘Verkiezingen gemanipuleerd’
Verkiezingen gemanipuleerd: Bankdirecteur premier van Curacao

Bankdirecteur premier van Curaçao – ‘Verkiezingen gemanipuleerd’

In Curaçao is pijnlijk duidelijk geworden dat burgers niets te zeggen hebben. Op het eiland in de zuidelijke Caraïbische Zee is directeur van de Postspaarbank Daniel Hodge premier geworden.

Verschillende Antilliaanse media melden dat Hodge de komende maanden een overgangsregering zal gaan leiden.

Het land verkeert in grote financiële problemen. Een kabinet van vakministers gaat de komende zes maanden omvangrijke bezuinigingen doorvoeren om de begroting van het land sluitend te krijgen. Directeur van verzekeringsmaatschappij Fatum Steven Martina wordt vicepremier en minister van Economische Ontwikkeling.

Zakenkabinet

Naar verwachting wordt de regering voor 2 januari ingezworen. De onafhankelijkheidspartij Pueblo Soberano van Helmin Wiels won in oktober de verkiezingen op Curaçao. Een maand eerder was het kabinet van oud-premier Schotte door het parlement weggestuurd. Hij verzette zich, maar trad uiteindelijk toch terug.

Vorige maand werd een coalitie gevormd rond de partij van Wiels, maar uiteindelijk werd besloten eerst een zakenkabinet te laten regeren. Curaçao heeft het begrotingstekort dusdanig laten oplopen dat het eiland in juli door Nederland onder curatele is geplaatst.

Shell

Vanwege de olie- en gasreserves in de buurt van Curaçao manipuleert Nederland al vele jaren de verkiezingen in het land, meldde de Curaçao Chronicle. Volgens een opiniestuk in de krant wordt in Nigeria hetzelfde gedaan door de groep die de olie- en gasvelden in bezit heeft.

In 1914 werden grote aardoliereserves ontdekt in Venezuela. Shell vestigde meteen een olieraffinaderij op Curaçao, bij Asiento waar eerder in slaven werd gehandeld. In de jaren tachtig verliet Shell het eiland en werd de raffinaderij verhuurd aan de Venezolaanse staatsoliemaatschappij PDVSA. Curaçao leeft thans deels van de olieraffinage.

De meeste media berichten niet over de verkiezingsfraude omdat journalisten hun baan niet willen verliezen, aldus de krant.

Bron: NOS.nl

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Hunting Wolf schreef:

  Ook zonder dit schrijven was het simpel te bedenken dat de verkiezingen aldaar zijn gemanipuleerd.En anders koopt een rijke stinkerd zich wel in.De elite he??Tot het volk ze de benen wegzaagd.

  0 likes
 • Frits schreef:

  In Europa is het niet anders, wordt alles gemanipuleerd door Goldman Sachs en de israelische lobby. Maar men houd de kaken stijf op elkaar.

  0 likes
 • huisheks schreef:

  Er is net weer n nieuwe Bank in Nederland. Knab. 3x raden van wie die is?
  1x is genoeg. Als t niet zo triest was, zou je je er krom over lachen.

  0 likes
 • Daan schreef:

  Citaat: “In Curaçao is pijnlijk duidelijk geworden dat burgers niets te zeggen hebben.”

  Dat hoort natuurlijk te zijn: “In Curaçao is pijnlijk duidelijk geworden dat burgers over zich heen laten lopen.”

  0 likes
 • ras schreef:

  [quote name=”Frits”]In Europa is het niet anders, wordt alles gemanipuleerd door Goldman Sachs en de israelische lobby. Maar men houd de kaken stijf op elkaar.[/quote]

  Goed gezegdt eindelijk kom ik is een keer een commentaar tegen waar ik respect voor heb.De Joden zijn altijd het probleem geweest ze zijn niet voor niks uit 95 landen gegooid.
  In nederland zitten ze in de 2ekamer in de pers,rechtsysteem,banken.verzekeringsmaatschapijen,goede doelen,artsen advocaten etc.
  wij nederlanders zijn kansloos doordat de joden ons en bijna elke land in de wereld in hun macht hebben. welkom bij de jew world order.

  0 likes
 • x

  Check Also

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  supermarkt

  Sluiting ‘corona-supermarkt’ gepaard met groot machtsvertoon: ‘Dit hoort thuis in een politiestaat’

  In Noord Deurningen is een supermarkt gesloten ...

  de jonge

  De Jonge zet leger in bij bestrijding coronapandemie: moeten we daar blij mee zijn?

  Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid schreef ...

  >