Buitenland

Bankdirecteur premier van Curaçao – ‘Verkiezingen gemanipuleerd’

Help anderen door deze info met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In Curaçao is pijnlijk duidelijk geworden dat burgers niets te zeggen hebben. Op het eiland in de zuidelijke Caraïbische Zee is directeur van de Postspaarbank Daniel Hodge premier geworden.

Verschillende Antilliaanse media melden dat Hodge de komende maanden een overgangsregering zal gaan leiden.

Het land verkeert in grote financiële problemen. Een kabinet van vakministers gaat de komende zes maanden omvangrijke bezuinigingen doorvoeren om de begroting van het land sluitend te krijgen. Directeur van verzekeringsmaatschappij Fatum Steven Martina wordt vicepremier en minister van Economische Ontwikkeling.

Zakenkabinet

Naar verwachting wordt de regering voor 2 januari ingezworen. De onafhankelijkheidspartij Pueblo Soberano van Helmin Wiels won in oktober de verkiezingen op Curaçao. Een maand eerder was het kabinet van oud-premier Schotte door het parlement weggestuurd. Hij verzette zich, maar trad uiteindelijk toch terug.

Vorige maand werd een coalitie gevormd rond de partij van Wiels, maar uiteindelijk werd besloten eerst een zakenkabinet te laten regeren. Curaçao heeft het begrotingstekort dusdanig laten oplopen dat het eiland in juli door Nederland onder curatele is geplaatst.

Shell

Vanwege de olie- en gasreserves in de buurt van Curaçao manipuleert Nederland al vele jaren de verkiezingen in het land, meldde de Curaçao Chronicle. Volgens een opiniestuk in de krant wordt in Nigeria hetzelfde gedaan door de groep die de olie- en gasvelden in bezit heeft.

In 1914 werden grote aardoliereserves ontdekt in Venezuela. Shell vestigde meteen een olieraffinaderij op Curaçao, bij Asiento waar eerder in slaven werd gehandeld. In de jaren tachtig verliet Shell het eiland en werd de raffinaderij verhuurd aan de Venezolaanse staatsoliemaatschappij PDVSA. Curaçao leeft thans deels van de olieraffinage.

De meeste media berichten niet over de verkiezingsfraude omdat journalisten hun baan niet willen verliezen, aldus de krant.

Bron: NOS.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hunting Wolf
Hunting Wolf
9 jaren geleden

Ook zonder dit schrijven was het simpel te bedenken dat de verkiezingen aldaar zijn gemanipuleerd.En anders koopt een rijke stinkerd zich wel in.De elite he??Tot het volk ze de benen wegzaagd.

Frits
Frits
9 jaren geleden

In Europa is het niet anders, wordt alles gemanipuleerd door Goldman Sachs en de israelische lobby. Maar men houd de kaken stijf op elkaar.

huisheks
huisheks
9 jaren geleden

Er is net weer n nieuwe Bank in Nederland. Knab. 3x raden van wie die is?
1x is genoeg. Als t niet zo triest was, zou je je er krom over lachen.

Daan
Daan
9 jaren geleden

Citaat: “In Curaçao is pijnlijk duidelijk geworden dat burgers niets te zeggen hebben.”

Dat hoort natuurlijk te zijn: “In Curaçao is pijnlijk duidelijk geworden dat burgers over zich heen laten lopen.”

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

5
0
We lezen graag je reactie!x