Binnenland

‘Wow, fascinerend die schaamteloze klimaatpropaganda bij de NOS’

Help door deze info met iedereen op je social media te delen!

Veel mensen ergeren zich aan de berichtgeving over de hoge temperaturen. De hashtag klimaathysterie is trending op Twitter.

“De media en politici maken zichzelf weer compleet belachelijk met de angstzaaierij over een paar warme dagen. Wat een leugenaars! Maar ze geven niet op: de hoax van climate change moet ons door de strot gedouwd worden,” reageert Robert Jensen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD) zat met kromme tenen naar de NOS te kijken. “Wow, fascinerend de schaamteloze klimaatpropaganda bij de NOS,” twittert hij. “Onze beschaving dreigt vast te lopen door de hoge temperaturen. Run for the hills!”

(Video verwijderd? Klik hier...)

Bedenkelijke aannames en statistische hocus-pocus

Volkskrant-journalist Maarten Keulemans haalt uit naar Van Houwelingen: “Next level stupiditeit weer bij FVD. Tss, beetje afreageren op Gerrit Hiemstra.”

Volgens Keulemans is de huidige piek circa 10 keer waarschijnlijker door opwarming, neemt de kans op hittegolven drie tot vier keer sneller toe in Europa dan elders en is wat we nu meemaken over een jaar of 10 heel gewoon.

Wetenschapper Ferdinand Meeus roept hem tot de orde. “Wetenschapsredacteur Keulemans verwart feiten met uitkomsten van theoretische modellen met vele bedenkelijke aannames en statistische hocus-pocus.”

Gerrit bedrijft politiek en geen meteorologie

De NOS-weerman was vandaag overigens erg actief op social media. “Het is twee dagen warm tot zeer warm in Nederland. Waarom is dat belangrijk? In de eerste plaats de temperatuur zelf. Temperaturen boven 35 graden Celsius zijn in Nederland uitzonderlijk, laat staan als ze in de buurt van 40 graden komen. Het laat zien dat het klimaat zeer snel opwarmt,” beweert Hiemstra.

Viruswaarheid-jurist Jeroen Pols dient Hiemstra van repliek. “Heb net wekenlang met een trui en jas aangezeten en Gerrit niet gehoord over klimaatafkoeling. Eindelijk is het een dag lekker weer en nu warmt het klimaat ineens zeer snel op? Gerrit bedrijft politiek en geen meteorologie,” zegt hij.

Tweede Kamerlid Wybren van Haga voegt toe: “Gebruik op dagen zoals vandaag je eigen boerenverstand en geniet van het lekkere zomerse weer. Die paar dagen dat het lekker weer is in Nederland moeten we omarmen, niet verafschuwen. Laat de overheid niet je leven controleren. Hoe graag ze dat ook willen, wij geven niet toe.”

Bonustweet:


4.9 100 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

138 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Peter Wisman
Peter Wisman
1 jaar geleden

Gerrit is ook WEF en zeer goed bevriend met ubermensch Kaag. Google maar eens goed in de bedrijven waar deze Judas in zit

Anne
Anne
1 jaar geleden

Ze overdrijven altijd. Ik kijk allang geen MSM meer.
Eerst de corona HOAX.
Nu weer de klimaat HOAX.
Ze zullen zich straks nog wel moeten verantwoorden. Kijken wat ze dan zeggen.

Bernardo
Bernardo
1 jaar geleden

“Als ze in de buurt van 40 graden komen. Het laat zien dat het klimaat zeer snel opwarmt,” beweert Hiemstra”. Wat is die Hiemstra toch een zielig mannetje, in 1911 waren er ook van die temperaturen en niemand had het klimaatopwarming!

fries
fries
1 jaar geleden

Gerrit Hiemstra Shame on you

Back to top button
138
0
We lezen graag je reactie!x