BinnenlandCorona

Weerstand tegen nieuwe coronamaatregelen: ‘Dit gaat veel en veel te ver’

Help ons door deze info met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het coronatoegangsbewijs wordt naar meer sectoren uitgebreid. Onder meer in sportscholen, zwembaden en op ‘doorstroomlocaties’ zoals dierentuinen, pretparken en musea moet de pas getoond worden. Daarnaast keert de mondkapjesplicht terug in binnenruimtes en bij contactberoepen zoals de kapper.

Volgens ingewijden kondigt het kabinet deze maatregelen morgen aan op de persconferentie. Het kabinet wil de coronapas ook invoeren in het mbo en op het hoger onderwijs, maar daar is een wetswijziging voor nodig.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
Nederland is een dictatuur aan het worden

De nieuwe maatregelen roepen veel weerstand op. “De coronapas wordt niet afgeschaft, maar UITGEBREID. Zonder QR-code mag je binnenkort mogelijk niet meer naar school of werk. Naar de sportschool zonder QR kan vanaf vrijdag al niet meer. Pure vaccinatiedwang!” reageert Forum voor Democratie.

PVV-leider Geert Wilders schrijft: “Ongelooflijk. Uitbreiding coronapas en dus nog meer schijnveiligheid en nog meer tweedeling. Het kabinet heeft de zorg afgebroken in plaats van opgebouwd en de samenleving mag de prijs voor dat falen nu betalen.”

Nederland is een dictatuur aan het worden, aldus Wilders.

Wij nemen dit mee in onze aangifte

“Zonder coronapas niet meer gezond naar de sportschool, met het gezin naar de dierentuin én helemaal absurd: geen recht meer op onderwijs. Dit gaat veel en veel te ver. Wij nemen dit mee in onze aangifte,” laat Belang van Nederland, de partij van Wybren van Haga, weten.

Rechtsfilosoof Raisa Blommestijn merkt op: “Herinneren jullie je nog dat werd beloofd dat de coronapas écht tijdelijk zou zijn en dat het écht geen hellend vlak zou zijn, dus dat de pas niet op andere plekken dan nu het geval is van kracht zou worden? En als je daar toen vraagtekens bij plaatste, was je een ‘wappie’.”

4.9 123 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

308 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Tom Poes
Tom Poes
2 jaren geleden

We zijn aanbeland in wat George Orwell, beschreef in zijn roman “1984”. Alleen nog een graad erger, dat wel.

Piet
Piet
2 jaren geleden

Ze kunnen ook geen kant meer op.

In gods perspectief mogen we de Jonge en Rutte erg dankbaar zijn: Nu is meer dan de helft van alle Nederlanders zelfdenkend.

ADAM
ADAM
2 jaren geleden

Zolang de schaapjes de QR gebruiken, prikken en testen houdt dit niet op. Alleen als de geprikte kudde inziet dat het WEF plan ook voor hen gaat gelden, stopt dit. Eerder niet. Intussen staan wij aan de kantlijn te schreeuwen.

Japke
Japke
2 jaren geleden

We wrten nu toch eel dat de “wappies” gelijk hebben met alle maatregelen.

Back to top button
308
0
We lezen graag je reactie!x