Mens en Dier

De Jonge: vrijheid is nooit onbegrensd, zeker niet als het anderen beperkt

Help door dit met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De vrijheid van de één moet niet de vrijheid van alle anderen de hele tijd blijven beperken, zei demissionair minister Hugo de Jonge in EenVandaag.

“Als je nu ziet dat negen op de 10 ziekenhuispatiënten zich niet hebben laten vaccineren… Het kan toch niet waar zijn dat de zorg opnieuw met een golf te maken krijgt omdat we kennelijk niet indringend genoeg met elkaar dat gesprek over vaccinatie aan durven gaan?” vroeg hij.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

En dus gaat hij nadenken over coronatoegangsbewijzen. “We willen heel nadrukkelijk kijken: hoe kunnen we via coronatoegangsbewijzen voorkomen dat die verspreiding te snel gaat en tegelijkertijd mensen wel de vrijheid geven om weer dingen te gaan doen,” zei De Jonge.

De Jonge: breed toepassen van coronatoegangsbewijzen ‘reële optie’

Op Twitter voegde de minister toe: “Vrijheid is nooit onbegrensd, zeker niet als het anderen beperkt. De rek is er uit, in de zorg en in de samenleving. Dat betekent keuzes maken, de vrijblijvendheid voorbij. Een vaccinatieplicht komt er niet. Breed toepassen van coronatoegangsbewijzen is wel een reële optie.”

De Jonge plaatste de tweet rond 13.30 uur en op het moment van schrijven zijn er al meer dan 1000 – vrijwel uitsluitend negatieve – reacties op gekomen.

Keiharde gijzelingsactie

“Het is een keiharde gijzelingsactie,” zegt publicist en vlogger Sietske Bergsma. “De gevaccineerden worden (nog altijd/wederom) beperkt en wij moeten ze uitkopen met wisselgeld (de prik), dat straks opnieuw niets meer waard is.”

Het Utrechtse Statenlid Yael Potjer zegt tegen De Jonge: “Mensen raken het vertrouwen in je kwijt. Niet gek na al die leugens en foute aannames. Hou ermee op man!”

4.6 54 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

230 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Recht door zee
Recht door zee
2 jaren geleden

Wat een eenzijdig onzin komt er uit die frikandel zeg

Spooked
Spooked
2 jaren geleden

Die gek is helemaal de weg kwijt. Mijn vrijheid schaadt een ander niet. Doe niet net alsof dat ongevaccineerde mensen Corona hebben. Geen symptomen hebben is NIET ziek zijn, weet je wel, net zoals vroeger.

Marianna
Marianna
2 jaren geleden

wat een keiharde leugenaar.
mijn bloed gaat al koken als ik die gozer op beeld zie!!

Annette
Annette
2 jaren geleden

Yael Potjer zegt: “mensen raken het vertrouwen in jou kwijt.” News flash: heel vele mensen zijn al bijna anderhalf jaar hun vertrouwen kwijt, mits ze dat ooit gehad hebben.
Als ik even voor mijzelf spreek: IK heb die oud schoolmeester nooit de rol van minister van volksgezondheid op een fatsoenlijke manier zien vervullen. Volgens mij was dat ook nooit de bedoeling.
Ik vind het meer een marktkoopman die al maandenlang zijn smerige “vaccins” loopt te verkopen. Het is dat hij als demissionair minister evengoed zijn geld iedere maand wel krijgt (niet verdient), want als marktkoopman zou hij niet eens meer de vaste lasten kunnen betalen.
We hebben er al heel veel over geschreven, maar deze paljas is nu werkelijk alle schaamte voorbij. Wanneer komt hij nu eens voor een tribunaal wegens genocide plegen op onschuldige mensen?
Daarstraks kreeg ik weer een berichtje van iemand, die schreef dat je helemaal niet geweigerd mag worden bij welk theater, bioscoop, restaurant of wat dan ook. Dat is namelijk discriminatie en dat is verboden. Deze persoon raadde aan om dan de politie te bellen. Ik heb zelf nog niemand gehoord die dat ook gedaan heeft, maar het lijkt me wel een stunt, als heel veel mensen zoiets zouden doen. Dat legt dan gelijk de hele politiemacht + boa’s stil.
Ik vond Hugo de Jonge altijd al een foeilelijke kerel, maar nu met baard ziet hij er helemaal afzichtelijk uit. Schijnbaar speelt hij alvast in, als het dragen van een baard voor iedere man over een aantal jaren hier verplicht wordt gesteld. Het zou zomaar kunnen, dat die flapdrol daar al van op de hoogte is.

Back to top button
230
0
We lezen graag je reactie!x