Binnenland

Ondernemer biedt kabinet honderden ic-bedden met personeel aan, maar wordt genegeerd: ‘Dit is crimineel’

Help ons door deze informatie met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De media staan al wekenlang bol van berichten over overbelaste ic’s. Dat terwijl ondernemer Roland Brautigam een kant-en-klaar coronaschip met 500 ic-bedden inclusief medisch personeel heeft aangeboden aan het kabinet. Hij wordt genegeerd en doet nu op social media zijn beklag.

Begin januari dit jaar voelde Kamerlid Wybren van Haga toenmalig minister voor Medische Zorg Van Ark aan de tand over het voorstel van Brautigam. Die lobbyde op dat moment al drie maanden bij Gommers, Kuipers en De Jonge, zonder enige reactie.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

“Waarom is het aanbod geweigerd?” vroeg Van Haga aan de minister. Die zei dat ‘er een reactie is gegeven aan deze ondernemer dat er geen gebruik van wordt gemaakt’.

Ons voorstel was prachtig

Brautigam reageerde destijds verbolgen: “Wij hebben geen enkele correspondentie van het ministerie van Volksgezondheid of haar ministerie ontvangen. Ons voorstel is […] nooit overwogen.”

“Van Ark loog dan ook toen ze zei dat ‘ernaar was gekeken’ en dat de ondernemer (ik dus) was verteld dat er geen gebruik zou worden gemaakt van het voorstel,” schrijft Brautigam.

Hij laat weten dat hij op 7 januari een telefoontje kreeg van het ministerie van VWS. “Ons voorstel was prachtig. Via intelligente migratie zouden over een periode van een jaar (of langer) honderden hoogopgeleide (ic-)specialisten in Nederland aan de slag komen. Middels een constante doorstroming aan boord van ons schip in samenwerking met Nederlandse collega’s.”

Ik heb hierna nooit meer iets vernomen

“Honderden extra ic-bedden in het hele land zouden gecreëerd worden voor coronapatiënten, maar ook voor de nu oplopende achterstand in de medische zorg,” voegt Brautigam toe.

Op 2 februari kreeg de ondernemer een e-mail waarin stond dat men het Regionaal Overleg Acute Zorgketen (ROAZ) zou benaderen om in gesprek te gaan. “Ik heb hierna nooit meer iets vernomen,” verzucht Brautigam.

“Om nu wéér ic-beddentekorten te gebruiken om maatregelen af te kondigen of érger: om de health pass erdoor te krijgen, is crimineel,” benadrukt hij.

4.8 107 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

112 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
2 jaren geleden

Een kenmerk van het totalitarisme is nu juist dat publieke taken ernstig moedwillig worden verwaarloosd (om het verhaal in stand te houden).

Onder diverse dictators zoals Saddam, Kadaffi,  Bashar al-Assad zou dit nu juist niet gebeuren.

Dat is het verschil tussen het totalitarisme en een dictatuur.

Hannah Arendt – Totalitarisme

Fr3bzY
Fr3bzY
2 jaren geleden

Het.gaat.niet.om,je.gezondheid.

Vout
Vout
2 jaren geleden

Even voor degenen die het nog niet begrijpen zoals deze ondernemer, het gaat niet om de volksgezondheid van de burgers. Laat dat duidelijk zijn. Ze willen een totalitaire maatschappij creëren met Social credit systeem.

H.J.
H.J.
2 jaren geleden

Dit gaat niet goed komen de leugens van het Rutte Kartel hebben al mensenlevens gekost en nu volgen er nog meer.
Schandalig het Rutte Kartel ten voeten uit.
De zorg zal hun een zorg zijn, maar eens komt er een rechter die recht spreekt.

Back to top button
112
0
We lezen graag je reactie!x