Binnenland

Ondernemer biedt kabinet honderden ic-bedden met personeel aan, maar wordt genegeerd: ‘Dit is crimineel’

Help mee door deze informatie met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De media staan al wekenlang bol van berichten over overbelaste ic’s. Dat terwijl ondernemer Roland Brautigam een kant-en-klaar coronaschip met 500 ic-bedden inclusief medisch personeel heeft aangeboden aan het kabinet. Hij wordt genegeerd en doet nu op social media zijn beklag.

Begin januari dit jaar voelde Kamerlid Wybren van Haga toenmalig minister voor Medische Zorg Van Ark aan de tand over het voorstel van Brautigam. Die lobbyde op dat moment al drie maanden bij Gommers, Kuipers en De Jonge, zonder enige reactie.

“Waarom is het aanbod geweigerd?” vroeg Van Haga aan de minister. Die zei dat ‘er een reactie is gegeven aan deze ondernemer dat er geen gebruik van wordt gemaakt’.

Ons voorstel was prachtig

Brautigam reageerde destijds verbolgen: “Wij hebben geen enkele correspondentie van het ministerie van Volksgezondheid of haar ministerie ontvangen. Ons voorstel is […] nooit overwogen.”

“Van Ark loog dan ook toen ze zei dat ‘ernaar was gekeken’ en dat de ondernemer (ik dus) was verteld dat er geen gebruik zou worden gemaakt van het voorstel,” schrijft Brautigam.

Hij laat weten dat hij op 7 januari een telefoontje kreeg van het ministerie van VWS. “Ons voorstel was prachtig. Via intelligente migratie zouden over een periode van een jaar (of langer) honderden hoogopgeleide (ic-)specialisten in Nederland aan de slag komen. Middels een constante doorstroming aan boord van ons schip in samenwerking met Nederlandse collega’s.”

Ik heb hierna nooit meer iets vernomen

“Honderden extra ic-bedden in het hele land zouden gecreëerd worden voor coronapatiënten, maar ook voor de nu oplopende achterstand in de medische zorg,” voegt Brautigam toe.

Op 2 februari kreeg de ondernemer een e-mail waarin stond dat men het Regionaal Overleg Acute Zorgketen (ROAZ) zou benaderen om in gesprek te gaan. “Ik heb hierna nooit meer iets vernomen,” verzucht Brautigam.

“Om nu wéér ic-beddentekorten te gebruiken om maatregelen af te kondigen of érger: om de health pass erdoor te krijgen, is crimineel,” benadrukt hij.

4.8 106 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
112 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
8 maanden geleden

Een kenmerk van het totalitarisme is nu juist dat publieke taken ernstig moedwillig worden verwaarloosd (om het verhaal in stand te houden).

Onder diverse dictators zoals Saddam, Kadaffi,  Bashar al-Assad zou dit nu juist niet gebeuren.

Dat is het verschil tussen het totalitarisme en een dictatuur.

Hannah Arendt – Totalitarisme

Fr3bzY
Fr3bzY
8 maanden geleden

Het.gaat.niet.om,je.gezondheid.

Vout
Vout
8 maanden geleden

Even voor degenen die het nog niet begrijpen zoals deze ondernemer, het gaat niet om de volksgezondheid van de burgers. Laat dat duidelijk zijn. Ze willen een totalitaire maatschappij creëren met Social credit systeem.

H.J.
H.J.
8 maanden geleden

Dit gaat niet goed komen de leugens van het Rutte Kartel hebben al mensenlevens gekost en nu volgen er nog meer.
Schandalig het Rutte Kartel ten voeten uit.
De zorg zal hun een zorg zijn, maar eens komt er een rechter die recht spreekt.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

112
0
We lezen graag je reactie!x