Bewustzijn

Wereldkalender als alternatief voor huidige pauselijke kalender

Help anderen door deze info met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Volgens de Bijbel valt de sabbat niet op zaterdag of zondag. De oorspronkelijke kalender die Moses gebruikte was namelijk gebaseerd op de maanfases en niet op de week.

Omdat de Bijbelse kalender is gebaseerd op de maan correspondeert deze niet met de dagen van moderne Gregoriaanse kalender.

De kennis van de oorspronkelijke kalender duikt opnieuw op na 1500 jaar genegeerd te zijn. Historisch onderzoek onthult dat Rome verantwoordelijk was voor het doorvoeren van verregaande veranderingen.

Wereldkalender

Voor het einde van 2012 wordt een nieuwe kalender voorgesteld, te weten de wereldkalender. Bij deze kalender zijn alle jaren hetzelfde, vallen feestdagen op dezelfde dag, begint elk jaar op een zondag, bevat elk kwartaal exact 91 dagen en zijn kalenders langer dan één jaar te gebruiken.

Natuurlijk is 365,25 lastig te delen door zeven dagen. Daarom bevat de wereldkalender 364 dagen en is de extra dag een wereldfeestdag.

De moderne kalender begon in 45 voor Christus toen Julius Caesar op advies van de Alexandrijnse astronoom Sosigenes de juliaanse kalender ontwierp. De week werd losgekoppeld van de maancyclus. De kalender hanteerde een achtdaagse marktweek, waarbij dagen simpelweg A, B, C, D, E, F, G en H werden genoemd.

Constantijn

Rond de eerste eeuw na Christus werden zeven dagen vernoemd naar goden en godinnen van het zonnestelsel. De dagen werden vernoemd naar Saturnus, de zon, de maan, Mars, Mercurius, Jupiter en Venus.

De dag van Saturnus was dus de eerste dag van de week. De joden en christenen gebruikten deze kalender echter pas rond de tijd van Constantijn de Grote. Hij veranderde de gehele kalender. In het jaar 321 vermengde hij de Hebreeuwse zevendaagse week met de juliaanse cyclus en voegde hij de verering van zonnegod Mithras toe. Hij drong deze kalender op aan het gehele Romeinse Rijk.

Gregorius

Constantijn en het Concilie van Nicaea vervingen de Uittocht uit Egypte door Pasen. Dat lijkt op het eerste gezicht geen grote verandering, maar de dagen zijn gebaseerd op een geheel andere kalender. Zij die tegen de nieuwe kalender waren werden vervolgd.

Paus Gregorius stelde de kalender van Constantijn in 1582 iets bij. Een jaar is namelijk niet 365,25 dagen lang, maar 11 minuten korter. De kalender die we vandaag de dag gebruiken is Romeins (pauselijk en paganistisch).

Bron: Viewzone.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x