Homepagina » Buitenland » “We zijn tot de vreselijke conclusie gekomen dat het Witte Huis terreurgroep IS verdedigt”
"We zijn tot de vreselijke conclusie gekomen dat het Witte Huis terreurgroep IS verdedigt"

“We zijn tot de vreselijke conclusie gekomen dat het Witte Huis terreurgroep IS verdedigt”

Vannacht kwam de VN-Veiligheidsraad op verzoek van Rusland bijeen voor een besloten spoedzitting over de Amerikaanse luchtaanval in Syrië. Nadat de Amerikaanse ambassadeur Samantha Power de vergadering een Russische stunt had genoemd, verliet de Russische ambassadeur bij de VN Vitaly Tsjoerkin het spoedberaad.

De Russische diplomaat zegt te denken dat de Amerikanen mogelijk opzettelijk de luchtaanval hebben uitgevoerd om de samenwerking tussen de landen in Syrië te frustreren. Bij de Amerikaanse luchtaanval op een legerpost in Deir al-Zor in het oosten van Syrië kwamen zeker 62 Syrische militairen om het leven. Persbureau SANA spreekt van 80 doden. Meer dan 100 raakten gewond.

Soevereiniteit respecteren

De regering van Obama heeft spijt betuigd voor de ‘onbedoeld verloren levens’ bij de Amerikaanse luchtaanval op stellingen van het Syrische leger. Het zou de eerste aanval zijn waarbij de VS rechtstreeks het leger van de Syrische president Assad treft.

Het Syrische ministerie van Buitenlandse Zaken riep de Veiligheidsraad op om de luchtaanvallen te veroordelen en te eisen dat de VS de soevereiniteit van de regering van Assad respecteert.

Doelbewust

Woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken Maria Zakharova wil van de Verenigde Staten weten of de aanval een vergissing is of dat Amerika doelbewust terreurgroep IS heeft willen steunen door de stellingen te bombarderen.

De woordvoerster zei tegen het Russische staatspersbureau Tass dat ze ‘na de aanval tot de vreselijke conclusie is gekomen dat het Witte Huis IS verdedigt’.

Het staakt-het-vuren in Syrië wordt steeds vaker geschonden. Syrische rebellen hebben het bestand volgens de Russen in de afgelopen dagen bijna 200 keer geschonden. De Russische president Poetin zei dat de Syrische rebellen het bestand gebruiken om zich te hergroeperen. Hij zei dat de VS, die sommige rebellengroepen steunt, verantwoordelijk is als het bestand in elkaar stort.

[NOS]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • bert s schreef:

  De wereldeconomie en het financieel stelsel staan op springen en steeds meer mensen worden wakker. De enige oplossing voor de elite om de boel nog te redden is een derde wereldoorlog, niks nieuws onder de horizon, bereid u voor want alle signalen staan op groen.

  58 likes
 • Sunshine schreef:

  ‘De regering van Obama heeft spijt betuigd voor de ‘onbedoeld verloren levens’ bij de Amerikaanse luchtaanval op stellingen van het Syrische leger.’

  Oooooww, dan is het goed!

  Kijk eens naar die foto die boven dit artikel is geplaatst. Lees de gezichten van Poetin, Obama en de persoon die op de achtergrond naar Poetin kijkt, eens. Die foto spreekt boekdelen.

  Er gebeuren overal dingen die het daglicht niet kunnen verdragen, in Rusland, maar zeker ook in Amerika. Maar Poetin heeft mijn steun in dit verhaal. Hij is op een aantal vlakken goed bezig. De grootste agressor is zonder enige twijfel Amerika.

  74 likes
 • Loki schreef:

  Grootste en wereldwijde Terreurgroep VS. Valt daar nog meer over te zeggen.

  60 likes
  • Martijn1205 schreef:

   Wat een bullsh*t zeg! Ik wil niet stellen dat de VS een fijne eerlijke democratie is, maar volgens mij steunt Poetin een regime dat gifgas aanvallen uitvoert op bevolking en tegenstanders. Daarbij is er geen onderscheid tussen soldaat of onschuldig kind dat daar sterft.

   De VS treffen een militaire basis van dat misselijkmakende regime, nou boohoohoo. En dan zijn de Russen op het pikkie getrapt als er even op gewezen wordt dat zo’n aanval op een militaire basis even iets anders is dan een gifgas aanval op onschuldige burgers.

   Die 3e wereldoorlog lijkt inderdaad veel te dichtbij helaas. Manipulatie voert de boventoon en de waarheid is dan lastig te vinden en herkennen. Geloof één ding, leven in een wereld waar de VS het ‘baasje’ is heeft nadelen, maar leven in een wereld waar Rusland of China het voor het zeggen hebben zou een ware hel zijn.
   Wij hebben tenminste nog behoorlijk wat dagelijkse vrijheden en zolang ons hoofd niet boven het maaiveld uitkomt gaat alles best goed. Ik moet niet denken aan Russische overheersing in Europa. Dat Russische volk is werkelijk het uitkotsen niet waard, zij zouden Europa plunderen en verkrachten als de horde barbaren die het zijn.

   2 likes
   • Armonicus schreef:

    “….volgens mij steunt Poetin een regime dat gifgas aanvallen uitvoert op bevolking en tegenstanders. Daarbij is er geen onderscheid tussen soldaat of onschuldig kind”

    “…een militaire basis van dat misselijkmakende regime”

    “…dan zijn de Russen op het pikkie getrapt als er even op gewezen wordt dat zo’n aanval op een militaire basis even iets anders is dan een gifgas aanval op onschuldige burgers.”

    “…leven in een wereld waar Rusland of China het voor het zeggen hebben zou een ware hel zijn.”

    “Dat Russische volk is werkelijk het uitkotsen niet waard, zij zouden Europa plunderen en verkrachten als de horde barbaren die het zijn.”

    Ik denk dat jouw hersenen spierwit zijn en drie keer in omvang zijn gekrompen, door de vele wasbeurten die zij hebben ondergaan! Misschien ben je nog te herprogrammeren, hoewel ik dat ten zeerste betwijfel. 🙁

    https://www.yandex.com/search/?text=truth%20about%20chemical%20attack%20Syria&lr=10466

    11 likes
    • Martijn1205 schreef:

     “Ik denk dat jouw hersenen spierwit zijn en drie keer in omvang zijn gekrompen, door de vele wasbeurten die zij hebben ondergaan! Misschien ben je nog te herprogrammeren, hoewel ik dat ten zeerste betwijfel.”

     Mooi al die zinloze quotes, knap hoor! Alleen jammer dat je niet door hebt dat het jouw argumentatie er niet sterker op maakt. Dus ach hersenomvang… Bovendien geef ik meer om herseninhoud dan de omvang beste Armo.

     1 likes
 • Mammon schreef:

  Ach ja, zo -gelooft- de hele wereld dat het “machtigste land met het grootste leger ter wereld” na 6 jaar helemaal geen kloot bereikt heeft???

  Als het USA leger daadwerkelijk zo fantastisch zouden zijn, was ISIS binnen een week uitgeroeid tot op het bot. Het is dus duidelijk dat de VS -hun- instrument ISIS daarom lekker laat doorspelen.

  En je vraagt je af waarom de Massa hier zelf niet over na denkt…

  32 likes
 • Armonicus schreef:

  “De regering van Obama heeft spijt betuigd voor de ‘onbedoeld verloren levens’ bij de Amerikaanse luchtaanval op stellingen van het Syrische leger.”

  Ja, het is natuurlijk een ‘foutje’, de Amerikaanse strijdkrachten dachten dat het ziekenhuizen waren van Artsen Zonder Grenzen!

  31 likes
 • Caesar Lion Cachet schreef:

  LS…

  Oud nieuws voor de Russen maar die hebben zich nog steeds kunnen beheersen. Wat de Zio Nazi Israëli ook bedenken. Bedenk evengoed dat de USA gewoon aan de band loopt van Zio Nazi Israël voor de gene die dat nog niet door hebben…

  19 likes
 • robbertje schreef:

  Ondanks de zovele misdaden van de VS blijft de EU dit oorlogszuchtige land onverwijld steunen. Als juffershondjes blijft onze regering pal achter dergelijke acties staan en blijven zij hardnekkig volhouden dat Poetin de kwade pier is. Elk weldenkend mens heeft allang in de gaten dat onze politici slechts de marionetten zijn van degenen die zich achter de coulissen van het wereldtoneel schuil houden !

  17 likes
 • Emile schreef:

  Heb afgelopen nacht die Samantha Powers live gezien met haar tirade, wat een vreselijk mens is dat, ik wil nog wel ergere dingen zeggen maar laat ik het daarbij houden.
  De speech die ze gaf ging alleen maar over dat Rusland ziekenhuizen bombardeert etc.. en dan roepen ze ons hiervoor tot een spoedsessie, ik dacht, what the F ?? , voor dit , ach ja, tientallen soldaten bombarderen die omsingeld zijn door IS, wat een walgelijk excuus voor een mens is dat, ik kon haar wel wat aan doen.
  De arrogantie en toon die ze aan sloeg, tenenkrommend.
  Rusland heeft in deze kwestie gelijk, IS kon die stad nu gewoon inlopen waar het niet dat Rusland direct luchtsteun gaf aan de weinige nog levende soldaten.
  En dan wat de russische ambassadeur zei over de Washington Post die potsierlijk vermeld dat het Rusland z’n schuld is dat de vluchtelingen binnen komen via Turkije, en weer dacht ik what the F ???
  Amerika bombardeert al twee jaar langer hoofdzakelijk zand en geen IS strijders, Amerika zit al sinds 1991 het midden oosten te bombarderen en dan is Rusland verantwoordelijk voor de vluchtelingen stroom ??
  Maar het word nu toch wel heel erg hoor met die Amerikaanse berichten.
  Rusland krijgt echt werkelijk overal de schuld van, nog even de Russen veroorzaken ook hoofdzakelijk alleen global warming etc.. etc..
  Het word allemaal steeds gevaarlijker en vooral absurder met het modder gooien over en weer.
  Hopen dat het bij modder blijft maar iets in me zegt dat dat niet zo zal zijn.

  16 likes
 • Hans schreef:

  Toch is en blijft de Islam de enige dreiging,, moelijk te accepteren voor velen maar wel de waarheid.

  3 likes
  • iubuntu schreef:

   “Toch is en blijft de Islam de enige dreiging,, moelijk te accepteren voor velen….”

   Europa en VS als aggressor hebben het gehele midden-oosten gedestabiliseerd. De welvarende landen zijn gezonken in een diepe burgeroorlog, dat niets te maken heeft met religie, maar met macht.en rijkdom.

   De arabische revolutie kwam er door het ongenoegen van het volk jegens het corrupte politiek. Bovendien gesponserd door onze vrienden van het parlement.
   Als je je het allemaal niet meer herrinert, dan zal je op het internet een goede bron aan informatie vinden. Normalieter volkomen onnodig zou ik zeggen want dit speelde zich 3 jaar geleden af. IS heeft zich dan op het wereldtoneel getoond middels de steun van het westen:
   – IS werd gesteund door het westen om Assad ten onder te brengen,
   – IS heft geen enekel affiniteit met de Islam zoals ze dat zo mooi durven beweren,
   – Na verloop van tijd hebben IS verkondigt dat ze Israel ten onder willen brengen. uiteindelijk brengen ze leed en smart aan eigen broeders (mensen met hetzelfde geloof).

   Ter illustratie: blijf jij lekker in je zetel liggen als indringers je thuis plunderen. Ik neem aan van niet: die indringers ga je lekker een kopje kleiner stampen. Vraagje: zijn je handelingen religieus van aard.

   Je gemaakte bemerking slaagt maw nergens op. Is het omdat je naief bent, dom, bang misschien .. ik weet het niet. Het frustreert enigzins wel want je woorden brengen vergif aan mensen die het ook niet beter weten.
   Raad: hou je onnozelheden voor jezelf. Zo doe je er niemand mee kwaad behalve jezelf.

   6 likes
  • Typhoon schreef:

   Was jij niet Rene van Zalk? Waarom gebruik je nou Hans?

   Nee Israel is de grootste gevaar en dreiging voor de mensheid!

   Toen de joden werden gevraagd om te strijden voor hun Schepper!
   Weigerden ze om te vechten voor hun Schepper!
   Zelfs voor huidig Israel hebben Frankrijk en Engeland gevochten!

   Eenmaal lafaard, altijd lafaard!
   Masters of Deception durven zelf niet te vechten, maar stuiken anderen op om te vechten voor hun. Illimunati is niks anders dan lafaards die schuilen en oorlogen lokken, omdat ze zelf bang zijn! Geld en rentenieren is het enigste waar ze goed in zijn!

   HASBARA TROLLEN OPGELET: HELAAS DE MENSEN WORDEN WAKKER!…

   4 likes
  • Armonicus schreef:

   “Toch is en blijft de Islam de enige dreiging,, moelijk te accepteren voor velen….”

   Ik denk dat de nabestaanden van die 62 omgekomen Syrische soldaten, daar inderdaad moeite mee hebben dat te accepteren.
   Voor mij persoonlijk is het weer moeilijk te accepteren, dat er nog steeds mensen zijn die niet doorhebben, dat aan die Islamitische dreiging een behoorlijk synthetisch luchtje zit. 😉

   2 likes
 • Azrael schreef:

  Mensen, bereidt je voor. Zoek een veilige plek in de wereld en zet de spullen klaar, maak plannen want de klapper komt eraan. Onze tijd van relatieve veiligheid in Europa is voorbij, de oorlog komt.

  10 likes
 • Faith schreef:

  Ja, dit hebben we eerder gezien. Maar het verschil is, dat we nu weten dat al die armoe, oorlogen en ellende doelbewust in scene zijn gezet.
  Nu we de oorzaak weten, kun je ze bij de kern aanpakken en zaken veranderen.
  Dat is het mooie aan het Aquarius Tijdperk.

  4 likes
 • Elise49 schreef:

  Als er een oorlog uitbreekt moeten onze kinderen/jongeren het leger(NAVO/NATO) in. De armoede neemt toe/toekomstperspectief neemt af, vooral onder jongeren. Dus hebben dan geen keuze meer. Je moet eten. Hebben we dit niet al eerder gezien?

  3 likes
 • Aluhoedje schreef:

  #OccupyAleppo

  Bombardeer ze plat putin, die hele stad en als de VS blijft stoken pak die dan ook maar

  2 likes
 • Philippe schreef:

  Countdown has begun.

  0 likes
 • Wim schreef:

  Laat Assad maar zitten anders gaan ze door wie de beste is.

  0 likes
 • Remco schreef:

  Steeds meer armoede onder de mensen, en uitzichtloosheid voor de jeugd…het CDA wil.de dienstplicht weer gaan invoeren, het creëren van vijanden…de geesten worden rijp gemaakt voor een volgende oorlog!

  0 likes
 • x

  Check Also

  russen

  ‘Ruslandkenner’ waarschuwt dat de Russen komen: ‘Ze zijn duivels slim’

  Poetin probeert de Nederlandse politiek te beïnvloeden, ...

  pentagon

  Pentagon doet in Kazachstan onderzoek naar bioterrorisme (ook corona)

  Wetenschappers van het Pentagon doen in Kazachstan ...

  >