Buitenland

“We zijn tot de vreselijke conclusie gekomen dat het Witte Huis terreurgroep IS verdedigt”

Help ons door dit artikel met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Vannacht kwam de VN-Veiligheidsraad op verzoek van Rusland bijeen voor een besloten spoedzitting over de Amerikaanse luchtaanval in Syrië. Nadat de Amerikaanse ambassadeur Samantha Power de vergadering een Russische stunt had genoemd, verliet de Russische ambassadeur bij de VN Vitaly Tsjoerkin het spoedberaad.

De Russische diplomaat zegt te denken dat de Amerikanen mogelijk opzettelijk de luchtaanval hebben uitgevoerd om de samenwerking tussen de landen in Syrië te frustreren. Bij de Amerikaanse luchtaanval op een legerpost in Deir al-Zor in het oosten van Syrië kwamen zeker 62 Syrische militairen om het leven. Persbureau SANA spreekt van 80 doden. Meer dan 100 raakten gewond.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Soevereiniteit respecteren

De regering van Obama heeft spijt betuigd voor de ‘onbedoeld verloren levens’ bij de Amerikaanse luchtaanval op stellingen van het Syrische leger. Het zou de eerste aanval zijn waarbij de VS rechtstreeks het leger van de Syrische president Assad treft.

Het Syrische ministerie van Buitenlandse Zaken riep de Veiligheidsraad op om de luchtaanvallen te veroordelen en te eisen dat de VS de soevereiniteit van de regering van Assad respecteert.

Doelbewust

Woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken Maria Zakharova wil van de Verenigde Staten weten of de aanval een vergissing is of dat Amerika doelbewust terreurgroep IS heeft willen steunen door de stellingen te bombarderen.

De woordvoerster zei tegen het Russische staatspersbureau Tass dat ze ‘na de aanval tot de vreselijke conclusie is gekomen dat het Witte Huis IS verdedigt’.

Het staakt-het-vuren in Syrië wordt steeds vaker geschonden. Syrische rebellen hebben het bestand volgens de Russen in de afgelopen dagen bijna 200 keer geschonden. De Russische president Poetin zei dat de Syrische rebellen het bestand gebruiken om zich te hergroeperen. Hij zei dat de VS, die sommige rebellengroepen steunt, verantwoordelijk is als het bestand in elkaar stort.

[NOS]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

31 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
bert s
bert s
7 jaren geleden

De wereldeconomie en het financieel stelsel staan op springen en steeds meer mensen worden wakker. De enige oplossing voor de elite om de boel nog te redden is een derde wereldoorlog, niks nieuws onder de horizon, bereid u voor want alle signalen staan op groen.

Loki
Loki
7 jaren geleden

Grootste en wereldwijde Terreurgroep VS. Valt daar nog meer over te zeggen.

Sunshine
Sunshine
7 jaren geleden

‘De regering van Obama heeft spijt betuigd voor de ‘onbedoeld verloren levens’ bij de Amerikaanse luchtaanval op stellingen van het Syrische leger.’

Oooooww, dan is het goed!

Kijk eens naar die foto die boven dit artikel is geplaatst. Lees de gezichten van Poetin, Obama en de persoon die op de achtergrond naar Poetin kijkt, eens. Die foto spreekt boekdelen.

Er gebeuren overal dingen die het daglicht niet kunnen verdragen, in Rusland, maar zeker ook in Amerika. Maar Poetin heeft mijn steun in dit verhaal. Hij is op een aantal vlakken goed bezig. De grootste agressor is zonder enige twijfel Amerika.

Armonicus
Armonicus
7 jaren geleden

“De regering van Obama heeft spijt betuigd voor de ‘onbedoeld verloren levens’ bij de Amerikaanse luchtaanval op stellingen van het Syrische leger.”

Ja, het is natuurlijk een ‘foutje’, de Amerikaanse strijdkrachten dachten dat het ziekenhuizen waren van Artsen Zonder Grenzen!

Back to top button
31
0
We lezen graag je reactie!x