Bewustzijn

Positief denken, kan dat nog wel in deze wereld?

Help mee door dit artikel met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

We kennen allemaal wel mensen bij wie positief denken verdwenen lijkt te zijn. Zij denken overmatig negatief.

Of het nu collega’s zijn die altijd over hun werk klagen, of een vriend(in) die eindeloos hamert op wat er allemaal mis is in zijn of haar leven, of de ogenschijnlijk oneindige stroom aan negatieve coronaberichtgeving.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Vooral dit laatste maakt het er niet echt beter op. Dus wat dat aangaat is het heel begrijpelijk dat er veel geklaagd wordt.

Idiote coronaregeltjes en krankzinnige landelijke angstcampagnes hebben steeds meer de vorm van collectieve hersenspoeling. Als je de structuur kent van een sekte, dan zie je dat exact deze structuur op landelijk niveau uitgerold wordt door de overheden.

En daardoor wordt het steeds lastiger om positief te blijven. Mensen worden steeds somberder en pessimistischer en voelen zich niet goed.

Maar…

Negatief denken = Problemen aantrekken

Natuurlijk is er heel wat mis in de wereld. Alleen… Zolang negatieve gedachten in je hoofd blijven rondzwerven, wordt het niet beter. Sterker, met negatieve gedachten trek je alleen maar meer negativiteit aan.

Het is eenvoudig te zien hoe negatief denken problemen veroorzaakt en aantrekt. Het weerhoudt je ervan om echt te leven.

Wanneer je negatief denkt neig je ernaar buitensporig te focussen op wat er fout is en fout kan gaan!

Hoe meer je negatief denkt, hoe meer je jouw brein traint om alleen maar te kijken naar wat niet goed is. En elke keer als je iets negatiefs ziet op bijvoorbeeld tv geef je je brein een negativiteitsimpuls.

Onderzoek toonde aan dat negatieve denkers werkelijk slechter in staat zijn om positieve dingen op te merken dan positieve denkers.

Negatieve spiraal

Als we nu even kijken naar de huidige situatie dan zien we duidelijk dat er door alle Coronamaatregelen en -berichtgeving een negatieve pessimistische sfeer gecreëerd is. Vervolgens loop je risico dat je verstrikt raakt in deze negatieve spiraal, zonder het in de gaten te hebben.

Enige tijd geleden ontdekte Professor Richard Wiseman van de Universiteit van Hertfordshire in Engeland, dat mensen die positief denken en geloven dat ze geluk hebben anders handelen dan mensen die negatief denken en geloven dat ze pech en ellende hebben.

Experiment

In één experiment vroeg hij de deelnemers het aantal foto’s in een krant te tellen. Op twee prominente plaatsen in de krant had hij grote berichten geplaatst die ze vertelden dat ze konden stoppen met tellen en 250 pond konden gaan ophalen bij de onderzoeker, omdat ze de boodschap gezien hadden.

250 Pond Sterling

De positief denkende deelnemers ontdekten de boodschap en haalden hun 250 pond op. Maar het merendeel van de deelnemers dacht negatief. Zij zagen de positieve boodschap niet of ze geloofden er niet in, vanwege hun negatieve gedachten. Zij bleven foto’s tellen tot en met de laatste pagina van de krant.

Uiteindelijk toonde dit onderzoek aan dat negatief denkende mensen meer neigen naar angstig zijn en kansen missen, omdat hun negatieve gedachten hun vermogen verstoort om open te staan voor het zien van het goede.

En als er iets goeds voorbij komt zien ze het niet of wijzen ze het vol ongeloof af en vergeten ze het.

Positief denken = Positiviteit aantrekken

Positief denken doet juist het tegenovergestelde. Je krijgt veel meer oog voor positieve zaken en ziet het negatieve veel minder of je wijst het af. Daarnaast heeft positief denken een gunstig effect op je gezondheid.

Een studie uit 2006 keek naar 6958 studenten die allemaal dezelfde psychologische test hadden ondergaan aan de Universiteit van North Carolina in de jaren zestig van de vorige eeuw.

De onderzoekers ontdekten dat de meest pessimistische studenten, wat één derde van de groep was, 42% meer kans had te overlijden dan het deel dat het meest optimistisch was.

Leer automatisch positief denken

Zowel negatief als positief denken zijn automatismen. En jij kunt ervoor kiezen welk automatisme je wilt. Als je kiest voor automatisch negatief denken, dan trek je vanzelf negativiteit met alle negatieve gevolgen aan in je leven.

Maar wanneer je ervoor kiest om automatisch positief te gaan denken, dan trek je vanzelf positieve dingen aan in je leven.

Automatisch positief denken kun je snel en gemakkelijk realiseren door regelmatig naar de sessie ‘Positief denken’ te luisteren.

Deze sessie gebruikt enkele krachtige mentale technieken om je brein op een natuurlijke manier te trainen, zodat je oprecht positief gaat denken.

Oprecht positief denken heeft overigens niets te maken met elke negatieve gedachte afwijzen. Het zorgt er echter wel voor dat je open komt te staan voor het positieve en je daar veel meer op focust.

En dat zal leiden tot een veel beter gevoel. Je voelt je blijer en gelukkiger en gaat veel meer positieve dingen om je heen zien en ook aantrekken. Je creëert er een positieve sfeer mee.

Wanneer je geregeld naar deze sessie luistert, zul je snel merken dat je een veel positievere kijk op de wereld krijgt. Het wordt een nieuwe tweede natuur voor je om zaken van de positieve kant te zien. En met positiviteit trek je meer positiviteit aan.

Klik hier om te downloaden

5 2 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
jos
jos
3 jaren geleden

Reeds wensen voor 2021

2020 is voor iedereen een zwaar jaar geweest,
met zeer weinig knuffels en nog veel minder feest.
Onze vrijheid werd met de voeten getreden,
zeker de ouderen hebben daar fel onder geleden.
Onmacht, angst, eenzaamheid en verdriet was troef,
we werden onderdrukt en soms beboet, het was droef.
                Maar
De oude wereld van schuld en manipulatie verdwijnt!
De overmacht van dé één percent verkleint.
De mensheid staat nu op een kruispunt op deze aarde,
dit is voor iedereen van ontzettend grote waarde. 
De toekomst staat bol van vreugde en betovering,
we zullen als kinderen vol zijn van bewondering!
Dan is er geen jou en mij meer, dan is ONS een feit,
Alleen maar volhouden, want het is een kwestie van tijd!
Een wereld van harmonie, eenheid, liefde en overvloed,
Dit zijn onze wensen vertrouw er op, want dat geeft moed.

Liefs

Raymond
Raymond
3 jaren geleden

Wanneer je negatief denkt, zend je een signaal uit naar de kosmos en komt tot je terug. Zij die aan de macht zijn weten dit.

De optimist
De optimist
3 jaren geleden

Blijf positief want als alle plannen mislukken is alles mogelijk op een utopische wereld, zo niet dan worden we met vaccins het graf in afgeperst.

Wim Wieringa
Wim Wieringa
3 jaren geleden

Kijk geen nieuws op TV. Stop met kijken naar bagger TV op de commerciële zenders. Stop met Facebook, instagram etc. Ga op zoek naar het beste in je op wat voor manier dan ook. Even geduld nog en de waarheid komt naar buiten. EN er is maat 1 ding belangrijk op deze wereld en dat ben JIJ!

Back to top button