Buitenland

Wereldwijd massale protesten tegen Monsanto. En wat zeggen de media hierover?

Help ons door deze informatie met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Afgelopen weekend werd wereldwijd gedemonstreerd tegen landbouwreus Monsanto. De mainstream media hadden er nauwelijks aandacht voor.

Hoewel het misdadige gedrag van het bedrijf vorige maand voorpaginanieuws was, wil Brussel nog 10 jaar verder met de giftige onkruidverdelger van Monsanto.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

“Wij zijn tegen vriendjespolitiek. Wij zijn tegen vergif. Daarom demonstreren we tegen Monsanto,” aldus de organisatoren van de zesde Mars Tegen Monsanto.

Gezondheidsproblemen

De betogers stellen dat uit studies is gebleken dat de genetisch gemodificeerde gewassen van het bedrijf kunnen leiden tot gezondheidsproblemen, zoals tumoren, onvruchtbaarheid en geboorteafwijkingen.

Volgens de website van de beweging werd in meer dan 200 steden op aarde gedemonstreerd tegen ‘het meest gehate bedrijf ter wereld’.

Vanwege de protesten publiceerde Monsanto een verklaring waarin het bedrijf aangaf dat het openstaat voor andere meningen, maar trots is op het werk dat het doet.

“Wij zijn sterker dan Monsanto,” was het motto van de groep die de betoging in de Canadese stad Montreal organiseerde.

“Mét de natuur, niet ertegen!” stond te lezen op spandoeken die betogers in de Franse stad Bordeaux omhoog hielden. In Lyon waren ook mensen op de been.

In de Portugese hoofdstad Lissabon riepen betogers op om over te stappen op biologisch voedsel.

In het Zwitserse Bazel gingen naar schatting 1500 mensen de straat op om te protesteren tegen Monsanto en Syngenta, een Zwitsers chemieconcern.

Ook in veel Amerikaanse steden werd gedemonstreerd. “We willen mensen bewust maken van wat er in ons eten zit,” zei Vickie Stober uit Orlando. “Verbouw je eigen voedsel, koop lokaal en biologisch.”

Bij het kantoor van het bedrijf in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires was een menigte op de been. En zelfs in Afrika liepen mensen mee in de Mars Tegen Monsanto.

[RT]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x