Homepagina » Buitenland » Wereldwijd massale protesten tegen Monsanto. En wat zeggen de media hierover?
Wereldwijd massale protesten tegen Monsanto. En wat zeggen de media hierover?

Wereldwijd massale protesten tegen Monsanto. En wat zeggen de media hierover?

Afgelopen weekend werd wereldwijd gedemonstreerd tegen landbouwreus Monsanto. De mainstream media hadden er nauwelijks aandacht voor.

Hoewel het misdadige gedrag van het bedrijf vorige maand voorpaginanieuws was, wil Brussel nog 10 jaar verder met de giftige onkruidverdelger van Monsanto.

“Wij zijn tegen vriendjespolitiek. Wij zijn tegen vergif. Daarom demonstreren we tegen Monsanto,” aldus de organisatoren van de zesde Mars Tegen Monsanto.

Gezondheidsproblemen

De betogers stellen dat uit studies is gebleken dat de genetisch gemodificeerde gewassen van het bedrijf kunnen leiden tot gezondheidsproblemen, zoals tumoren, onvruchtbaarheid en geboorteafwijkingen.

Volgens de website van de beweging werd in meer dan 200 steden op aarde gedemonstreerd tegen ‘het meest gehate bedrijf ter wereld’.

Vanwege de protesten publiceerde Monsanto een verklaring waarin het bedrijf aangaf dat het openstaat voor andere meningen, maar trots is op het werk dat het doet.

“Wij zijn sterker dan Monsanto,” was het motto van de groep die de betoging in de Canadese stad Montreal organiseerde.

“Mét de natuur, niet ertegen!” stond te lezen op spandoeken die betogers in de Franse stad Bordeaux omhoog hielden. In Lyon waren ook mensen op de been.

In de Portugese hoofdstad Lissabon riepen betogers op om over te stappen op biologisch voedsel.

In het Zwitserse Bazel gingen naar schatting 1500 mensen de straat op om te protesteren tegen Monsanto en Syngenta, een Zwitsers chemieconcern.

Ook in veel Amerikaanse steden werd gedemonstreerd. “We willen mensen bewust maken van wat er in ons eten zit,” zei Vickie Stober uit Orlando. “Verbouw je eigen voedsel, koop lokaal en biologisch.”

Bij het kantoor van het bedrijf in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires was een menigte op de been. En zelfs in Afrika liepen mensen mee in de Mars Tegen Monsanto.

[RT]


Vond je deze info goed? Klik dan hieronder om te delen op Facebook/Twitter
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

bill gates

Wie zijn de hogere machten boven ‘corona-expert’ Bill Gates?

Bill Gates is één van de rijkste ...

europese commissie

Lees en huiver: Europese Commissie kwam vlak voor coronacrisis met dit stappenplan voor vaccinatie

In september vorig jaar, kort voor het ...