Buitenland

Wereldwijd massale protesten tegen Monsanto. En wat zeggen de media hierover?

Help mee door dit met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Afgelopen weekend werd wereldwijd gedemonstreerd tegen landbouwreus Monsanto. De mainstream media hadden er nauwelijks aandacht voor.

Hoewel het misdadige gedrag van het bedrijf vorige maand voorpaginanieuws was, wil Brussel nog 10 jaar verder met de giftige onkruidverdelger van Monsanto.

“Wij zijn tegen vriendjespolitiek. Wij zijn tegen vergif. Daarom demonstreren we tegen Monsanto,” aldus de organisatoren van de zesde Mars Tegen Monsanto.

Gezondheidsproblemen

De betogers stellen dat uit studies is gebleken dat de genetisch gemodificeerde gewassen van het bedrijf kunnen leiden tot gezondheidsproblemen, zoals tumoren, onvruchtbaarheid en geboorteafwijkingen.

Volgens de website van de beweging werd in meer dan 200 steden op aarde gedemonstreerd tegen ‘het meest gehate bedrijf ter wereld’.

Vanwege de protesten publiceerde Monsanto een verklaring waarin het bedrijf aangaf dat het openstaat voor andere meningen, maar trots is op het werk dat het doet.

“Wij zijn sterker dan Monsanto,” was het motto van de groep die de betoging in de Canadese stad Montreal organiseerde.

“Mét de natuur, niet ertegen!” stond te lezen op spandoeken die betogers in de Franse stad Bordeaux omhoog hielden. In Lyon waren ook mensen op de been.

In de Portugese hoofdstad Lissabon riepen betogers op om over te stappen op biologisch voedsel.

In het Zwitserse Bazel gingen naar schatting 1500 mensen de straat op om te protesteren tegen Monsanto en Syngenta, een Zwitsers chemieconcern.

Ook in veel Amerikaanse steden werd gedemonstreerd. “We willen mensen bewust maken van wat er in ons eten zit,” zei Vickie Stober uit Orlando. “Verbouw je eigen voedsel, koop lokaal en biologisch.”

Bij het kantoor van het bedrijf in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires was een menigte op de been. En zelfs in Afrika liepen mensen mee in de Mars Tegen Monsanto.

[RT]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x