Homepagina » Binnenland » NOS kampt met bedreigingen: ‘Dat krijg je als je onbetrouwbaar nieuws brengt’
nos
Foto: A.BourgeoisP CC BY-SA 4.0

NOS kampt met bedreigingen: ‘Dat krijg je als je onbetrouwbaar nieuws brengt’

De satellietwagens waarmee de NOS door het land rijdt, zijn niet meer voorzien van het logo. De omroep ziet zich hiertoe vanwege aanhoudende bedreigingen aan het adres van medewerkers genoodzaakt. Verslaggevers worden geconfronteerd met vijandig gedrag. Hun wagens worden op de weg afgesneden of geblokkeerd.

Hoofdredacteur Marcel Gelauff zei dat het in korte tijd snel anders is geworden. Hij sprak van een ‘nederlaag voor de journalistiek’. Volgens Elise De Windt is het juist andersom. “Het is jullie journalistiek die een uiterst eenzijdig wereldbeeld opdringt en daarmee de waarheid en pluriformiteit geweld aandoet!” twittert ze. “NOS is een belediging voor de objectieve journalistiek. Het voortdurende activisme en selectieve gemanipuleer is tenenkrommend.”

Verschillende NOS-verslaggevers huilen krokodillentranen op social media. De omroep wordt daar overigens zelf volledig met de grond gelijk gemaakt. Zo schrijft Percolator: “20 jaar lang bij het NOS Journaal, bij Nieuwsuur en op NPO Radio 1 alles en iedereen rechts van de VVD wegzetten als ‘extreemrechts’, ‘fascistisch’ en ‘racistisch’ en dan gaan lopen janken als mensen eens terugschelden of een middelvinger naar je opsteken.”

Alle andersdenkenden worden kaltgestellt

Veel mensen gebruiken de hashtag ‘persvrijheid’. Opiniemaker Jan Roos zegt hierover: “Donder toch op met de hashtag persvrijheid. Die is er al heel lang niet. Alles en iedereen zegt, schrijft en denkt hetzelfde in de mainstream media. Alle andersdenkenden worden kaltgestellt. Maar omdat de NOS (staatsjournaal) klaagt, hebben we een probleem. Alsjeblieft zeg.”

“Het probleem met de persvrijheid is niet de tokkies die wat schreeuwen tegen de NOS. Het is veel ernstiger. Het is de structurele verdraaiing van de feiten door diezelfde NOS, waardoor de ‘rechtse’ blik op die feiten wordt verdonkeremaand of verdacht gemaakt,” stelt journalist Joost Niemoller.

“Vrije pers? De NOS is van de staat, kranten zijn van twee Belgische concerns, RTL is van Bertelsmann. In de Covid-crisis hebben ze unisono paniek gezaaid, kritische geluiden (ook inzake 9/11 en MH17) worden verzwegen. Dat is de nederlaag,” voegt politiek econoom Kees van der Pijl toe.

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
52 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rob bentvelzen
Rob bentvelzen
6 maanden geleden

Tja nos, ga maar eens goed voor de spiegel staan. Het oude spreekwoord zegt, wiens brood men eet diens woord men spreekt.
Bedenk dan maar eens goed wiens brood het is dat jullie eten.
jullie plicht ligt niet bij de overheid maar bij ons. Neem een voorbeeld aan de ARD.

mee 2
mee 2
6 maanden geleden

ik kijk msm al jaren niet meer ik word gelijk ziek van.Wat ze zeggen klopt niet, en als ze beginnen met een verhaal dan stoppen ze midden in een verhaal.Dan vraag je je af waar is de rest van verhaal?

jan doornbos
jan doornbos
6 maanden geleden

Samengevat, wij als burgers zijn het zat. Tijd voor een tribunaal en vervolging van alle betrokken criminelen. Zouden misdaden tegen de mensheid niet (meer) strafbaar zijn enkel en alleen vanwege een door volstrekte leeghoofden aangenomen en ‘tijdelijk’ wetje? Namelijk, de ‘afgestofte’ machtigingswet? Het zijn dan ook de volslagen krankzinnigen en hun loopjongens en meisjes die moeten worden opgeborgen. Niet volstrekt gezonde en weldenkende burgers! Wij doen niet mee aan fascistische experimenten. Voila.

Bibi
Bibi
6 maanden geleden

Wat een goed Nieuws!
Maar uiteindelijk wordt het weer afgeschoven op de extreem rechtse doorgesnoven complotdenkers dat ze geweldadig en gevaarlijk zijn.
Zo makkelijk werkt dat bij de NOS

jan doornbos
jan doornbos
Reactie op  Bibi
6 maanden geleden

Tuurlijk. Het ondeugende biggetje in de functie van minister die onlangs zelf op werkelijk voortreffelijke wijze het goede voorbeeld gaf was en is erg duidelijk. Weg met de vrijheid van meningsuiting. De pijlen zullen ruimhartig op u en mij worden gericht. ‘Complotdenken’? Ik denk dat veel zogenaamde politici het woord niet eens zonder spelfouten kunnen schrijven. Waarheid is haat geworden. De burgers echter willen niet langer keihard worden voorgelogen en kapot gemaakt. Vanochtend deed ik de televisie aan. Uitgerekend NPO1 werd opgestart. Wat hoorde ik vervolgens uit de mond van het televisievulsel: ‘De Persvrijheid is in het geding’. Waarheid is natuurlijk dat uw en mijn mensenrechten, vrijheid van meningsuiting en nog een heleboel rechten meer gigantisch in het geding zijn. Zo’n muts wordt ook maar ingehuurd, ik weet het. Echter, dat je dergelijke nonsens op je nuchtere maag uit je snavel kunt krijgen is toch eigenlijk niet te bevatten. Weg met het zooitje. Maar, wel proberen op een milieuvriendelijke manier. Zo lang mogelijk geen geweld wat mij betreft. Dat kunnen de land en volksverraders zelf veel te goed. Verlagen tot een dergelijk ‘niveau’? Nehhhh….

Rob
Rob
Reactie op  Bibi
6 maanden geleden

Geweld is nooit goed te praten. Walgelijk die verheerlijking van geweld!

Jan V
Jan V
Reactie op  Rob
6 maanden geleden

Denk je dat WOII beëindigd is met de bloemetjes en de bijtjes en mediteren? Ik ben in beginsel ook geen voorstander van geweld, maar als het nodig is dan moet het maar. De overheid en de satanisten schromen het ook niet. Oog om oog, tand om tand is altijd mijn motto.

John
John
Reactie op  Rob
5 maanden geleden

Je moet niet als eerste met geweld beginnen, maar je met meer geweld verdedigen als je wordt aangevallen, is niet alleen een recht, maar zelfs een plicht.
Geloof maar niet dat zij straks medelijden met je hebben.

Pluis
Pluis
6 maanden geleden

Opheffen die dure staatspropaganda NOS, wie kijkt daar nog naar? Ik heb mijn tv 8 jaar geleden de deur uit gegooid, en géén seconde gemist. Ik kijk via YT nieuwszenders uit Australië, vrije Chinese zenders, een Afrikaanse, Russia today, Al Jazira, en div Amerikaanse vrije journalisten en nu, gelukkig, Nederlandse kwaliteits journalistiek ontdekt. De blauwe tijger? Karskens? (de NOS behandelde Karskens als vuilnis, maar ze hadden geen andere journalist in Lybie tijdens de val van Kaddafie, het was tenenkrommend om te zien hoe ze hem probeerden in een, voor hen wenselijk keurslijf te dwingen. Wat niet lukte. Toen gingen mijn ogen open.)
Stop ook met kranten kopen, het is gesponserd fake news. Als niemand meer een krant koopt gaan ze vanzelf dood.

Veterans_Resistance
Veterans_Resistance
Reactie op  Pluis
6 maanden geleden

En ondertussen wordt o.a. de ‘ Blue Tiger’ (maar ook Willem Engel) door de NCTB (Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid) in de hoek van anti-overheidspropaganda, nepnieuws en complottheoriën weggezet.

https://twitter.com/envirosec/status/1316752460560687105

M.a.w. deze ‘terrorismebestrijders’ staan achter de terroristische maatregelen van het kabinet en de propagandistische MSM. Dat maakt hen dus medeschuldig aan datgene dat zij beweren te bestrijden.

We leven in een wereld waar bijna alles omgekeerd is, zoals ik al eerder stelde.

Als je op de Twitterlink klikt, wees dan voorbereid op de gebruikelijke ‘usefull idiots’.

O, en hier nog wat linkjes speciaal voor jullie, NCTB (ik weet dat jullie meelezen). Ik ben benieuwd of die ook onder ‘anti-overheidspropaganda, nepnieuws en complottheoriën’ vallen.

Sky News Australia:

The Great Reset: World leaders to harness COVID and pursue ‘sinister’ climate agenda.

https://www.youtube.com/watch?v=GeykREAlYSg

Communism is ‘knocking on the door’: Alan Jones

https://www.youtube.com/watch?v=HPcLmn2d8qw

BB
BB
6 maanden geleden

Eindelijk eens goed nieuws. Ga zo door!

Exegese
Exegese
6 maanden geleden

Vrije pers bestaat net zo min als democratie. Gelukkig krijgen steeds meer mensen dat door.

Willem
Willem
6 maanden geleden

Ja het loopt uit de hand, ook ik krijg neigingen. Gisteren door een mislukte portier bij de Co-op supermarkt aangesproken of ik geen mondkapje op zou willen zetten. Nou nee dus, ja maar over een paaar dagen is het verplicht en de regels, ik zeg dus val me niet lastig enz. Even later hoorde ik hem met praten met iemand van de gemeente in het halletje van de winkel, ja ik probeer het maar niet veel mensen laten zich ompraten. Ik denk dat deze lieden 50e extra krijgen per dag om mensen aan de muilkorf te helpen, zo zieleig en zo erg is het als. 5G is een wapen, werd besproken in de 2e kamer https://www.youtube.com/watch?v=PH7GpMCJJgU

Robert
Robert
6 maanden geleden

Top nieuws. Het draaien van de olietanker die publieke opinie heet is ingezet. Deze geest is nu uit de fles en zal zich niet meer laten terug stoppen. Dit is een wapen van de regering en andere verraders wat hier onklaar is gemaakt!

Het goede wint!.. altijd!

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
6 maanden geleden

Ja de angst gaat ze nu parten spelen en ze beginnen nu eindelijk bang te worden voor hun eigen streken, zo zal het moeten gaan ook, jullie hadden gewoon beter moeten nadenken wat zou kunnen gaan gebeuren door dat gedwangvoeder van jullie. Bob Marley vertelde het al lang geledenen een van zijn songs “you can fool people sometimes, but you can’t fool all the people all the time.” Nu ffe doorpakken met ons allen, get up stand up, zou ik zo zeggen. Succes allemaal!

x

Check Also

rutte

‘Rutte schiet met een atoombom op kakkerlakken’

Toen premier Mark Rutte het vonnis van ...

mars

Vrijheidsmars Police for Freedom: in Baarn is vandaag geschiedenis geschreven

De hele wereld is zaterdag getuige geweest ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

52
0
We lezen graag je reactie!x