Binnenland

NOS kampt met bedreigingen: ‘Dat krijg je als je onbetrouwbaar nieuws brengt’

Help anderen door deze info met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De satellietwagens waarmee de NOS door het land rijdt, zijn niet meer voorzien van het logo. De omroep ziet zich hiertoe vanwege aanhoudende bedreigingen aan het adres van medewerkers genoodzaakt. Verslaggevers worden geconfronteerd met vijandig gedrag. Hun wagens worden op de weg afgesneden of geblokkeerd.

Hoofdredacteur Marcel Gelauff zei dat het in korte tijd snel anders is geworden. Hij sprak van een ‘nederlaag voor de journalistiek’. Volgens Elise De Windt is het juist andersom. “Het is jullie journalistiek die een uiterst eenzijdig wereldbeeld opdringt en daarmee de waarheid en pluriformiteit geweld aandoet!” twittert ze. “NOS is een belediging voor de objectieve journalistiek. Het voortdurende activisme en selectieve gemanipuleer is tenenkrommend.”

Verschillende NOS-verslaggevers huilen krokodillentranen op social media. De omroep wordt daar overigens zelf volledig met de grond gelijk gemaakt. Zo schrijft Percolator: “20 jaar lang bij het NOS Journaal, bij Nieuwsuur en op NPO Radio 1 alles en iedereen rechts van de VVD wegzetten als ‘extreemrechts’, ‘fascistisch’ en ‘racistisch’ en dan gaan lopen janken als mensen eens terugschelden of een middelvinger naar je opsteken.”

Alle andersdenkenden worden kaltgestellt

Veel mensen gebruiken de hashtag ‘persvrijheid’. Opiniemaker Jan Roos zegt hierover: “Donder toch op met de hashtag persvrijheid. Die is er al heel lang niet. Alles en iedereen zegt, schrijft en denkt hetzelfde in de mainstream media. Alle andersdenkenden worden kaltgestellt. Maar omdat de NOS (staatsjournaal) klaagt, hebben we een probleem. Alsjeblieft zeg.”

“Het probleem met de persvrijheid is niet de tokkies die wat schreeuwen tegen de NOS. Het is veel ernstiger. Het is de structurele verdraaiing van de feiten door diezelfde NOS, waardoor de ‘rechtse’ blik op die feiten wordt verdonkeremaand of verdacht gemaakt,” stelt journalist Joost Niemoller.

“Vrije pers? De NOS is van de staat, kranten zijn van twee Belgische concerns, RTL is van Bertelsmann. In de Covid-crisis hebben ze unisono paniek gezaaid, kritische geluiden (ook inzake 9/11 en MH17) worden verzwegen. Dat is de nederlaag,” voegt politiek econoom Kees van der Pijl toe.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
52 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rob bentvelzen
Rob bentvelzen
2 jaren geleden

Tja nos, ga maar eens goed voor de spiegel staan. Het oude spreekwoord zegt, wiens brood men eet diens woord men spreekt.
Bedenk dan maar eens goed wiens brood het is dat jullie eten.
jullie plicht ligt niet bij de overheid maar bij ons. Neem een voorbeeld aan de ARD.

mee 2
mee 2
2 jaren geleden

ik kijk msm al jaren niet meer ik word gelijk ziek van.Wat ze zeggen klopt niet, en als ze beginnen met een verhaal dan stoppen ze midden in een verhaal.Dan vraag je je af waar is de rest van verhaal?

jan doornbos
jan doornbos
2 jaren geleden

Samengevat, wij als burgers zijn het zat. Tijd voor een tribunaal en vervolging van alle betrokken criminelen. Zouden misdaden tegen de mensheid niet (meer) strafbaar zijn enkel en alleen vanwege een door volstrekte leeghoofden aangenomen en ’tijdelijk’ wetje? Namelijk, de ‘afgestofte’ machtigingswet? Het zijn dan ook de volslagen krankzinnigen en hun loopjongens en meisjes die moeten worden opgeborgen. Niet volstrekt gezonde en weldenkende burgers! Wij doen niet mee aan fascistische experimenten. Voila.

Bibi
Bibi
2 jaren geleden

Wat een goed Nieuws!
Maar uiteindelijk wordt het weer afgeschoven op de extreem rechtse doorgesnoven complotdenkers dat ze geweldadig en gevaarlijk zijn.
Zo makkelijk werkt dat bij de NOS

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

52
0
We lezen graag je reactie!x