Homepagina » Universum » Ons heelal groeit steeds sneller. Deze controversiële theorie verklaart hoe dit kan
Ons heelal groeit steeds sneller. Deze controversiële theorie verklaart hoe dit kan

Ons heelal groeit steeds sneller. Deze controversiële theorie verklaart hoe dit kan

Natuurkundigen denken één van de grootste raadsels van de natuur te hebben opgelost: wat zorgt ervoor dat ons heelal versneld uitdijt?

Als we inzoomen op het universum wordt duidelijk dat de ruimtetijd is opgebouwd uit minuscule, voortdurende fluctuerende gebiedjes.

“De ruimtetijd is niet statisch, maar beweegt constant,” zei student Qingdi Wang van de Universiteit van Brits-Columbia.

Nulpuntsenergie

In 1998 ontdekten astronomen dat ons heelal steeds sneller uitdijt, wat erop wijst dat de ruimte niet leeg is en in plaats daarvan gevuld is met donkere energie die materie wegduwt.

De beste kandidaat voor donkere energie is vacuümenergie (nulpuntsenergie), omdat die de energie van de lege ruimte beschrijft.

Volgens de kwantummechanica bestaat zelfs in het absolute vacuüm altijd een kans op het spontaan verschijnen van deeltjes en antideeltjes.

Weggelaten

Als natuurkundigen de kwantummechanica toepassen op vacuümenergie, voorspelt deze theorie dat er een ongelooflijke hoeveelheid vacuümenergie bestaat, veel meer nog dan de totale energie van alle deeltjes in het heelal.

Op basis van Einsteins relativiteitstheorie hebben natuurkundigen berekend dat het universum hierdoor zou exploderen. Dat gebeurt echter niet; het universum dijt langzaam uit.

Wang en zijn collega’s hebben echter ontdekt dat in eerdere berekeningen belangrijke informatie over vacuümenergie is weggelaten.

Compleet ander beeld

Hun berekeningen schetsen een compleet ander beeld van het universum. De ruimte waarin we leven blijkt volgens het team wild te fluctueren.

Het heelal dijt uit en trekt tegelijkertijd samen. Deze twee effecten heffen elkaar bijna op. Het netto-effect is dat het universum steeds sneller uitdijt.

Maar als ruimte en tijd fluctueren, waarom kunnen we dat niet voelen?

Piepkleine schaal

“Dit gebeurt op piepkleine schaal, miljarden en miljarden keren kleiner nog dan een elektron,” zei Wang.

Het onderzoek is gepubliceerd in Physical Review D.

[UBC]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Robbedoes
Robbedoes
3 jaren geleden

In 1998 ontdekten astronomen dat ons heelal steeds sneller uitdijt.

Eh, nee. Dat ontdekte Georges Lemaître (Priester!) in 1927 al.

janssen
janssen
3 jaren geleden

Er is geen leegte alleen maar volheid, beginnen we dat nu eindelijk te begrijpen.

Elise49
Elise49
3 jaren geleden

Geen zorgen, sommige deeltjes zijn gewichtloos of lossen op. Hierdoor blijft er altijd de juiste balans. De zwarte ruimtes kun je ook zien als balans gevende, zoals bij al het levende de dood is. De massa verdwijnt. Stof gaat weer over in een andere stof. Sommige stoffen lossen op. bv. gas vervliegt ook als er geen vuur/druk bijkomt. Het heelal/de melkweg bestaat gedeeltelijk uit gas.
Wat gevaarlijk is: dat de mens ermee gaat bemoeien/aan gaat prutsen. In de trant van “redden”. Het verstoort de natuurlijke balansvorming.
Op de aarde is het probleem; de gestuurde macht/gestuurde systeem van groei. Technologie heeft de beschermlaag van de aarde doorboort. Door er raketten door te sturen. Zo ook de gaten boren enz. in de grond voor grondstoffen.
Constructie opbouw aarde: in aarde(onderwereld)-aardkorst(beschermlaag)- wij/levende/lucht(midden wereld)-dampkring(beschermlaag)-bovenwereld(zon/maan en sterren etc.) Tussen de beschermlagen heb je ook nog tussen lagen. Als je aan al die lagen gaat prutsten, dan stort de natuurlijke balansvorming in elkaar. Is al gebeurt en wat doet men: men voegt er weer pleisters toe dmv technologie. Dit zijn tijdelijke oplossingen, want grondstoffen geraken ook een keer op. De natuur doet er veel langer over om tot een bepaalde stof te komen. De mens verliest het van de natuurlijke tijd.(bioritme aarde). De aarde werkt zoals een menselijk lichaam. De magma en de zee en windstromingen kun je zien als bloed/zuurstof. De gaten die de mens heeft gemaakt, zijn ontstekingen/infecties aan de huid. Wat blijft er uiteindelijk over als het lichaam van de aarde kapot is: water en vuur.

Crionics
Crionics
Reactie op  Elise49
3 jaren geleden

@Elise 49

De verklaringen, uitleg en antwoorden die jij hier vaak op deze site intypt komt over op andere mensen dat jij meer verstand van de gang van zaken in het Universum hebt dan alle knappe koppen\wetenschappers hier op de wereld en uit het verleden. Heb jij nou zo’n groot ego\grootheidswaanzin dat jij wetenschappers die er al jaren onderzoek naar doen zo even aan kant schuift\drukt met jouw verklaringen. Alsof zij maar wat neuzelen en jij de waarheid\ego in pacht hebt. Je moet niet alles wat jij leest op het internet en dan ook nog wil geloven op zo’n manier naar buiten brengen op sites alsof het de waarheid is die jij dan verteld\intypt. Ik gebruik voor deze gelegenheid ook maar even wat schuine streepjes\lijntjes want dat komt interessanter over. Heb je er nooit bij stilgestaan om een vraagbaken voor wetenschappers te worden ??? Meld je aan want aan je reacties op deze site te merken heb je overal verstand van en daar kunnen de wetenschappers zeer van profiteren. Zoveel kennis die jij bezit daar kunnen we misschien de planeet wat mee opkalefateren. Jij hebt immers de wijsheid\ego in pacht. Doe met dit stukje typwerk je voordeel mee en matig jezelf. Je bent niet een wijze uit het westen of de tovenaar van Oz. Je bent maar een onbenullig mensje die op het internet commentaren spuit die je als zijnde de waarheid aanbied…..

Eelke Piers
Eelke Piers
Reactie op  Crionics
3 jaren geleden

Crionics, gedraag je ja

Mikaël
Mikaël
Reactie op  Elise49
3 jaren geleden

De aarde is een levend Wezen net zoals de mens ;De aarde is ook 4 delig ,net zoals de mens ,de aarde heeft een fysiek lichaam ,een etherisch lichaam (de atmosfeer ) en een astraal licham (haar ziel) en een planeeteest, haar IK de Christusgeest . Wie dit niet weet en erkent zal nooit de geestelijke Zon betreden, laat staan daar binnnkomen en zijn kosmisch Oerbeeld daar aanschouwen, er is geen plaats voor misleiders in de Zonnesfeer, dat wisten de Ouden en de Oerleraren vroeger aan de mensen te melden vooralleer zij naar de maan zich gingen vestigen in de koloniën aldaar in de Maan .

TRUTH
TRUTH
3 jaren geleden

And it is We(God) Who have constructed the heaven with might, and verily, it is We Who are steadily expanding it. (Qur’an, 51:47)

Islam is de waarheid van de Almachtige.

Wimke
Wimke
3 jaren geleden

Het heelal is alles omvattend toch? alles wat er is.
Maar het dijt uit…………..IN WAT?????????

x

Check Also

nasa

NASA-wetenschappers ‘ontdekken parallel universum naast het onze’ waar de tijd achteruit loopt

NASA-wetenschappers hebben bewijs gevonden voor een parallel ...

Stem af universum

Afstemmen op het universum

Het was laatst weer zover. Ik sprak ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

8
0
We lezen graag je reactie!x