Het Complot

Werkte de moordenaar van Theo van Gogh voor de AIVD?

Help anderen door deze info met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Tien jaar geleden werd Theo van Gogh vermoord, maar nog steeds denken veel mensen dat we de ware achtergrond niet kennen. Minister Plasterk laat nieuw onderzoek doen.

De AIVD had in het voorjaar van 2004 informatie dat de dader, Mohammed B., belangrijk is in het wereldje van militante moslims. In juni worden enkele leden van de Hofstadgroep opgepakt. Eén van hen noemt Mohammed B. gevaarlijk. Toch greep de dienst niet in. “Het kan goed zijn dat de AIVD aanwijzingen over ‘Van Gogh afmaken’ negeerde, omdat ze iets groters op het spoor was. Iets internationaals zelfs,” zei filmmaker Gijs van de Westelaken, vriend van Theo van Gogh. “Zo had Mohammed B. het telefoonnummer van een hoge functionaris van Al Qaida, met wie hij geregeld contact had.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

In 2004 ontdekte de AIVD ook dat Mohammed B. contact had met een Syriër die door de Amerikaanse CIA in de gaten werd gehouden. Op de dag dat Van Gogh wordt vermoord, verdwijnt de Syriër. In allerijl vertrekt hij uit Nederland. Na zijn vertrek werd nooit meer iets van hem vernomen.

Na de moord op Van Gogh vraagt justitie de AIVD om telefoontaps. De dienst geeft ze niet en er komen verschillende excuses. Justitie krijgt uiteindelijk alleen de banden van na de moord. De vrienden van Van Gogh en ook zijn vader, die zelf oud-medewerker van de geheime dienst is, weten het zeker: de AIVD moet door de afluisteroperatie hebben geweten dat de moord op Van Gogh werd voorbereid.

“Het huis [dat via via door de AIVD aan de Hofstadgroep werd verhuurd] hing helemaal vol met apparatuur,” zegt schrijver Tomas Ross. “Natuurlijk hebben ze daarover gesproken. Grote vraag: waarom heeft de AIVD Van Gogh niet gewaarschuwd?”

In 2003 reisde Mohammed B. al naar Denemarken en Spanje om te praten met andere terreurverdachten. Diverse van deze radicale moslims worden opgepakt, maar Mohammed B. niet. Dat voedt de complottheorie dat Mohammed B. werd beschermd, dat hij informant was voor de AIVD. Dat verhaal komt uit de documentaire ‘Prettig Weekend Ondanks Alles’ uit 2005 van journalist Stan de Jong en presentatrice Katja Schuurman.

Een maand voor de moord werd een audiobewerker van de AIVD gearresteerd wegens het verstrekken van informatie aan leden van de Hofstadgroep, waaronder aan Mohammed B.

Columnist Theodor Holman zegt na langdurig eigen onderzoek dat Van Gogh voor een hoger doel is geofferd. “Mogelijk is er gewacht met ingrijpen om een grotere vis te vangen,” zegt hij.

In EenVandaag zei hoofdofficier Frits van Straelen over de moord: “Ik ben ervan overtuigd dat Mohammed B. niet alleen gehandeld heeft.”

[Parool]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rini
Rini
9 jaren geleden

Het is toch heel makelijk,heb je een te grote mond of praat je niet in de richting van de politiek,dan word je opgeruimt!
En waar komt dat opruimen vandaan,van de regering,is dit nu zo mooilijk?
Zo is het zo was het,maar hoopelijk blijft het niet zo,heb daar gelukig een heeeeeel sterk gevoel van 🙂
En gebeurd dat niet,dan zie ik het heeeel sober in voor de mensheid op aarde.

Carlijn
Carlijn
9 jaren geleden

Ik denk dat het misschien ook te maken heeft met mevrouw Hirshi Ali, die na de moord op van Gogh voor een Amerikaanse denktank is gaan werken. Nou klinkt dat onschuldig zo’n denktank maar het zijn zeer machtige organisaties die voor de illuminati werken. Ik denk dus dat we ook in haar richting moeten zoeken, niet dat ik het idee heb dat zij direct met de moord te maken heeft maar dat daar een link zou kunnen liggen.
Bovendien denk ik dat de CIA hier tussen zat want die geheime diensten hebben directe connecties met elkaar.

Het kan ook zijn dat Mohammed B. een grotere aanslag aan het beramen was wat veel meer slachtoffers had geëist en ze de moord op van Gogh kon gebruiken om hem op te pakken en voor altijd op te sluiten.
Maar ik denk zeker dat de AIVD wist van de aankomende moordaanslag op Theo van Gogh.
Net zoals met de moord op Pim Fortuyn, die moordenaar waren ze ook flink aan het afluisteren en ook daar zat de CIA tussen en stinkt het hele zaakje aan alle kanten, en ik denk dat de komende jaren de waarheid steeds meer naar buiten gaat komen. Ik vindt het trouwens heel erg dapper van Plasterk dat hij meer onderzoek wil, want het is niet helemaal ongevaarlijk om in die duistere wereld van de geheime diensten te gaan wroeten.

Pascal
Pascal
9 jaren geleden

Ik zeg NEE omdat de AIVD nooit een directe naasten zou nemen als moordenaar. Het gaat altijd via via met de manipulatie erbij van een extreem iemand.

Zo werkt het in oorlogen ook!!

Carlijn
Carlijn
9 jaren geleden

Er schiet me trouwens een andere theorie in gedachte en het is maar een theorie (dus niet boos worden).
De Nederlandse veiligheidsdienst is natuurlijk een marionette van de Amerikaanse CIA, althans lijkt me wel.
Die CIA werkt natuurlijk niet voor de belangen voor het volk en de gewone man/vrouw, de werken voor de belangen van de elite en de schaduwregeringen en schaduwmachten (aka illuminati). En die schaduwmachten willen altijd voorkomen dat wij mensen te gezellig in ons velletje gaan zitten want anders hebben ze geen macht meer over ons, dus zijn ze constant onrust aan het stoken in de maatschappij over de wereld om ons mensjes in een angstfrequentie te houden.. en mensen die in een angstfrequentie zitten zijn makkelijk te beïnvloeden en te kneden. Dus… als ze zoeken naar mogelijkheden om het Nederlandse volk meer in het terrorisme te betrekken (en dat zochten ze in die tijd) en hierdoor angst te zaaien, hoe mooi is dan de gelegenheid van de CIA in collaboratie met de AIVD om Mohammed B. moedwillig zijn gang te laten gaan, en hoppa, Nederland is in de greep van terrorisme. 2 vliegen in 1 klap, en die gekke Mohammed van de straat en de bevolking op hun knieën. Tadaaaaa, nog niet zo gek toch mijn theorie toch?

Back to top button
13
0
We lezen graag je reactie!x