Bewustzijn

“Bewezen feit: Je onderbewustzijn bepaalt je leven”

Help anderen door dit met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Dr. Bruce Lipton, voormalig professor geneeskunde aan de Stanford-universiteit, stelt op basis van epigenetisch onderzoek dat onze genen gecontroleerd en gemanipuleerd worden door de manier waarop onze geest waarneemt en de omgeving interpreteert.

Wetenschappers hebben ten onrechte aangenomen dat de genen onze kenmerken bepalen en ons vormen tot wie we zijn. De bevindingen van Lipton en zijn collega’s stellen ons in staat de manier waarop we dingen interpreteren te veranderen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
"Bewezen feit: Je onderbewustzijn bepaalt je leven"
Bruce Lipton

Als we gebeurtenissen op een positieve manier interpreteren, gaan we gezonder leven en verhogen we onze levenskwaliteit. Dat staat los van onze genen.

Een nieuwe houding, positief of negatief, stuurt nieuwe berichten naar de lichaamscellen zodat ze als het ware opnieuw worden geprogrammeerd. Daardoor kan zelfs de celstructuur veranderen waardoor zieke cellen veranderen in gezonde cellen.

Deze nieuwe benadering maakt korte metten met de op Newton gebaseerde traditionele wetenschap, die stelt dat het lichaam slechts een biologisch apparaat is. Lipton legt uit dat er als het ware twee afzonderlijke ‘geesten’ zijn die het lichaam besturen. Ten eerste is er de ‘bewuste geest’, waarmee je vrij kunt denken en nieuwe ideeën kunt creëren.

Ten tweede is er de ‘onbewuste geest’, een soort supercomputer bestaande uit een database vol met programmeringen. De meeste programmeringen worden voor de leeftijd van 6 jaar in deze database opgeslagen, zoals ook blijkt uit het boek de Transactionele Analyse.

Studies uit jaren zeventig tonen aan dat onze hersenen zich al voorbereiden op een besluit, nog voordat we het überhaupt hebben genomen. Wanneer we ‘denken’ iets bewust te doen, heeft het onderbewustzijn, dat voor het grootste gedeelte op de automatische piloot staat, het besluit in feite al genomen.

Lipton toont aan dat het onderbewustzijn ongeveer 40 miljoen bits aan data per seconde verwerkt, terwijl het bewustzijn slechts 40 bits per seconde verwerkt. Het onderbewustzijn is daarmee veel krachtiger dan het bewustzijn.

Wetenschappers laten zien dat de meeste beslissingen die we nemen, afhankelijk zijn van de onbewuste hersenactiviteit, die buiten het waarnemingsvermogen ligt. Ons leven weerspiegelt onze onbewuste programmering. Het onderbewustzijn creëert een eigen realiteit aan de hand van de programmeringen, aldus Lipton.

De meeste negatieve programmeringen hebben te maken met angst, bijvoorbeeld hoe anderen over ons denken, of er wel van ons gehouden wordt, of we wel gerespecteerd worden, enzovoorts.

De vraag is vervolgens hoe deze programmeringen doorbroken kunnen worden. Lipton concludeert dat alleen maar positief denken niet genoeg is om de vicieuze cirkel te doorbreken. Hij adviseert meditatie, hypnotherapie of andere herprogrammeringstechnieken.

Voor oprichter van Trancewerk Michel Lejeune, het instituut dat professionele meditatie- en hypnosesessies ontwikkelt, klinken de onderzoeksresultaten van Lipton en zijn team als muziek in de oren. “Ik ben zeer blij dat nu wetenschappelijk is aangetoond dat hypnose werkt. Dankzij dit onderzoek zullen hopelijk meer mensen met problemen in hun leven de weg vinden naar een snelle oplossing, met behulp van hypnotherapie”, aldus Lejeune.

Om dit heugelijke feit te vieren biedt Trancewerk een nieuwe hypnosesessie aan voor tijdelijk slechts tien euro.

Deze sessie laat iedereen op reis gaan in het eigen lichaam, alsof je in een microscopisch klein ruimteschip zit en je het eigen lichaam van binnenuit kunt bekijken en onderzoeken. Het is een uitstekende en fantastische manier om het lichaam van binnenuit te zien en te inspecteren. Problemen worden zichtbaar, zelfs als ze aan de buitenkant nog niet te zien zijn. Vervolgens kan met deze of andere aanvullende hypnosesessies de negatieve programmering, die tot fysieke problemen leidt, doorbroken worden.

Nu tijdelijk voor slechts tien euro met de kortingscode reis9fn

Klik hier voor deze hypnosesessie.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hans van Doornik
Hans van Doornik
5 jaren geleden

In mijn visie wordt hoe je het leven en je omging ervaart vooral bepaald door overtuigingen die je hebt aangenomen die je standpunt van ervaren en denken bepaalt.
Heel veel overtuigingen heb je in je jonge jeugd en opvoeding aangenomen als waar.
Veel heb je kunnen veranderen met volwassen worden.
Echter zijn er zeer velen en meestal negatieve en blokkerende, onzichtbaar geraakt in het onderbewuste.
Die vormen zonder het te herkennen, in basis die je aangenomen werkelijkheid bepalen.
Zoals ”ik ben niet goed genoeg” of “‘ ik hoor er niet bij”” en ” dit kan ik niet””
Die overtuigingen zijn echter wel boven te krijgen en uit te schakelen en te vervangen voor positief werkende. Hypnose zou daar o.a zeker ook bij kunnen helpen. Met een juiste coaching kan je de meeste die in de weg zitten ook boven krijgen en uit schakelen.

Back to top button