Mens en Dier

‘Alien city’ gebouwd door miljoenen insecten

Help ons door deze info met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een team wetenschappers heeft een gigantische ondergrondse mierenstad gevonden die ooit werd bewoond door miljoenen insecten.

De verlaten megalopool – die onder meer ondergrondse snelwegen, paden en tuinen bevat – is ontdekt in Brazilië.

Gedacht wordt dat de stad één van de grootste mierenkolonies ter wereld huisvestte. Niemand weet echter waarom de insecten de stad op een bepaald moment hebben verlaten.

Doolhof

Experts vulden de gaten vanaf het oppervlak met cement zodat de tunnels zichtbaar konden worden gemaakt. Het kostte 10 dagen om het doolhof te vullen.

Na een maand begonnen de wetenschappers onder leiding van professor Luis Forgi te graven. In totaal haalden de mieren zo’n 40 ton bodemmateriaal weg om het labyrint te maken. Bij de bouw van het netwerk werd rekening gehouden met optimale ventilatie en de kortst mogelijke transportroutes.

Schimmels

Snelwegen verbinden de belangrijkste kamers en daarbuiten bevinden zich de zijwegen. Van daaruit lopen vertakkingen naar vuilnisbergen en tuinen waar schimmels werden gekweekt met behulp van plantmateriaal. Deze schimmels worden doorgaans gebruikt om de larven te voeden.

De oudere mieren werden voornamelijk ingezet om afval te vervoeren. Het afval werd in vuilnisbergen opgeslagen en uiteindelijk naar elders getransporteerd. De hopen zorgen er met name voor dat gevaarlijke parasieten buiten de deur worden gehouden.

Bron: Dailymail.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
31 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Dondervogel
Dondervogel
9 jaren geleden

Noemen we dit instinct of inteligent?Ik hou het op het laatste.

Mark
Mark
9 jaren geleden

Dit is een docu van een mierennest, diegene heeft 10.000 liter beton gestort in de gangen ervan.
Beetje oude docu!!!

kim
kim
9 jaren geleden

Prachtig!

R
R
9 jaren geleden

Ze hebben de mieren compleet uitgeroeid, hun toegang volgestort met cement of andere troep en dan zeggen ze dat ze niet weten waarom die mieren dit verlaten hebben……ze hebben ze vermoord! Je ziet de mieren verschrikt kijken naar het storten vd ingangen….
Geen enkel respect.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

31
0
We lezen graag je reactie!x