Universum

Wetenschappers: ‘ei’ bewijs voor leven op Mars

Help ons door deze informatie met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Wetenschappers stellen dat een eivormig object in een meteoriet afkomstig van de rode planeet onweerlegbaar bewijs bevat voor leven op Mars.

Professor Chandra Wickramasinghe zei dat het bolletje uit de ruimtesteen met de naam Tissint rijk is aan koolstof en zuurstof, elementen die volgens hem enkel geproduceerd kunnen zijn door levende organismen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Ze kunnen niet het gevolg zijn van besmetting op het moment dat ze richting de aarde vielen, voegde hij toe.

Tissint

tissint924723927843943De 72-jarige Wickramasinghe zei: “Het is onmogelijk te begrijpen hoe koolstofrijke deeltjes met een dergelijke uniforme omvang en vorm in een rotsachtige matrix zijn opgeslagen als ze niet toebehoren aan een bepaalde algensoort.”

“Tissint werd weken na zijn val op aarde gevonden dus aardse besmetting lijkt onwaarschijnlijk,” ging hij verder. “In ieder geval hebben we de structuren aangetroffen aan de binnenzijde van de meteoriet.”

De meteoriet dankt zijn naam aan het dorp in het Marokkaanse deel van de Sahara waar het gesteente afgelopen juli op aarde stortte.

Leven op Mars

mars92472394827394224Een deel ervan is geanalyseerd door het Buckingham Centre for Astrobiology en de Cardiff-universiteit. Student Jamie Wallis werkte samen met Dr. Wickramasinghe aan het project en zei: “Alles wijst erop dat de structuren zoals we die hebben gevonden bewijs zijn voor leven op Mars.”

“De bollen zijn mogelijk overblijfselen van polysachariden rond algcellen,” legde hij uit. In 2009 beweerde een team NASA-wetenschappers organismen te hebben gefotografeerd in een andere Marsmeteoriet die in het Natural History Museum in Londen wordt bewaard.

De elektronenmicroscoop toonde een gefossiliseerde kolonie microbacteriën in een stuk steen dat in 1911 uit de lucht viel boven het Egyptische Nakhla.

Vikingprogramma

Het team van het Johnson Space Center van NASA ondersteunde met het onderzoek eerdere uitspraken in 1996 dat microben van Mars waren aangetroffen in meteoriet ALH 84001. Het stuk ruimtesteen is in Antarctica gevonden, waar het al duizenden jaren lag.

De ontdekking, waar NASA zich later officieel van distantieerde, was kennelijk zo belangrijk dat de Amerikaanse oud-president Clinton een televisietoespraak hield.

Eerder deze maand beweerde een groep wetenschappers dat in 1976 tijdens het Vikingprogramma leven is gevonden op Mars.

Bron: Thesun.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x