Homepagina » Binnenland » Meditatiemarathon in alle provinciehoofdsteden
Meditatiemarathon in alle provinciehoofdsteden

Meditatiemarathon in alle provinciehoofdsteden

Op zaterdag 21 september vindt in ons land de tweede editie van de meditatiemarathon plaats.

Het initiatief van de Limburgse coach en healer Remco-Jan Klein Overmeen is een poging te komen tot een eerlijkere en liefdevollere samenleving.

Afgelopen jaar deed Klein Overmeen twee weken lang iedere dag een andere provinciehoofdstad aan, waar hij mensen probeerde te verleiden om gezamenlijk een uurtje te mediteren.

Van 12 tot en met 23 september 2012 heeft in iedere provinciehoofdstad in het openbaar een meditatie plaatsgevonden. Daarmee is dat jaar een netwerk gevormd tussen de steden en van mensen, aldus de meditatie-expert.

“Doel van de marathon is om vanuit het hart middels meditatie met elkaar en moeder aarde te verbinden om zo door co-creatie een betere wereld te creëren vanuit de positieve intenties die neergezet worden,” licht hij toe.

Dit jaar vindt de meditatiemarathon tegelijkertijd plaats in alle provinciehoofdsteden: Zaterdag 21 september om 14.00 uur.

De locaties van de Nederlandse meditatiemarathon zijn:

 • Maastricht – het Vrijthof, midden op het plein
 • Den Bosch – de Parade, midden op het plein
 • Middelburg – plein bij Lange Jan, nabij het café
 • Den Haag – het Plein, midden op het plein
 • Haarlem – Grote Markt, nabij de kerk
 • Leeuwarden – plein bij De Waag
 • Groningen – Grote Markt, in de hoek bij de Martinitoren
 • Assen – Koopmansplein, bij het winkelcentrum
 • Zwolle – Grote Markt, voor de kerk
 • Arnhem – Kerkplein, voor de toren van de kerk
 • Utrecht – plein voor De Dom, tussen de kerk en de toren
 • Lelystad – Stadhuisplein, bij het grote beeld

In Amsterdam kan men ’s avonds om 19.00 uur aansluiten bij de grote meditatie van Stadsverlichting van Kris en Tijn Touber.

Meer informatie: Delfeno.nl

Gerelateerd:

 Vind je dit waardevol? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

24 reacties

 1. Dit zal wel weer belachelijk worden gemaakt door omstanders die niet meedoen in diverse steden..

  0 likes
 2. Vele zullen dan denk ik in DenHaag zijn om daar gezamelijk een vuist te maen tegen de overheid ook in Amsterdam maakt men 1 vuist tegen deze overheid die door SP is georganiseert. Op vele plaatsen kan je er gratis komen met bussen en dat is op het net te vinden.

  0 likes
 3. Meditatie zal de wereld echt niet verbeteren. Hoogstens maakt je het suggestiebeler voor de new age deceptie van de “licht en liefdekerk”.

  0 likes
 4. Den Haag is geen provinciehoofdstad, de hoofdstad van Zuid Holland is Leiden.

  Leuk voor de mensen die de behoefte voelen, ik ga me op die dag vermaken met GTA V.

  0 likes
 5. Beetje laat voor zoiets.
  Waar blijft het initiatief om een wereldwijde wekelijkse meditatie te houden, op 3 momenten binnen de 24 uur?

  0 likes
 6. [quote name=”Wesley”]Den Haag is geen provinciehoofdstad, de hoofdstad van Zuid Holland is Leiden.

  Leuk voor de mensen die de behoefte voelen, ik ga me op die dag vermaken met GTA V.[/quote]
  Ik zie wel dat je een gebrek aan aardrijkskundige kennis hebt Wesley en hersendood ben je waarschijnlijk ook, iets minder gamen lijkt me een goede suggestie. Den Haag is wel degelijk de hoofdstad van Zuid Holland 🙂

  0 likes
 7. Gestelijke vrijheid is pas echt wanneer het je echt niet kan schelen wat een ander van je denkt. Ik doe in elk geval wel mee, baat het niet, dan schaddt het ook niet, ik doe tenminste iets, en dat alleen al kan een verschil maken

  0 likes
 8. Even je aardrijkskunde opnieuw leren…

  [quote name=”Wesley”]Den Haag is geen provinciehoofdstad, de hoofdstad van Zuid Holland is Leiden.

  Leuk voor de mensen die de behoefte voelen, ik ga me op die dag vermaken met GTA V.[/quote]

  0 likes
 9. [quote name=”S0M30N3″]Dit zal wel weer belachelijk worden gemaakt door omstanders die niet meedoen in diverse steden..[/quote]
  Dit is toch ook belachelijk of denk je echt dat er zo een betere wereld gecreëerd word.

  0 likes
 10. [quote name=”Wesley”]Den Haag is geen provinciehoofdstad, de hoofdstad van Zuid Holland is Leiden. [/quote]

  Potvolblomme, hebben ze het snel verandert sinds mijn vertrek. Dank je wel dat je mij er op wijst. Tjonge leiden….

  0 likes
 11. Jullie hebben gelijk. Ik heb het fout. Topografie is nooit mijn sterke punt geweest. Mea culpa.

  0 likes
 12. [quote name=”John”][quote name=”S0M30N3″]Dit zal wel weer belachelijk worden gemaakt door omstanders die niet meedoen in diverse steden..[/quote]
  Dit is toch ook belachelijk of denk je echt dat er zo een betere wereld gecreëerd word.[/quote]

  Ik gun het de mensen om te proberen natuurlijk,ik denk ook niet dat de wereld veranderen gaat.. denk dat iedereen het beste voor zichzelf kan aanleren, maar er zitten altijd rotte appels er tussen die het verpesten.. wel apart dat dit op dezelfde dag wordt gedaan tijdens de protesten tegen het systeem in den haag..

  Misschien denk ik teveel, maar meditatie-acties een afleiding vanwege de demonstraties?

  0 likes
 13. [quote name=”iep”][quote name=”Wesley”]Den Haag is geen provinciehoofdstad, de hoofdstad van Zuid Holland is Leiden. [/quote]

  Potvolblomme, hebben ze het snel verandert sinds mijn vertrek. Dank je wel dat je mij er op wijst. Tjonge leiden….[/quote]

  Daar in Leiden komt het wel “goed”. Daar zit een kunstenaar mogelijk ook wat te mediteren in een groot “vogelnest” op 22 meter hoogte bevestigsd aan een oude meelfabriek.

  0 likes
 14. [quote name=”dymph”]Vele zullen dan denk ik in DenHaag zijn om daar gezamelijk een vuist te maen tegen de overheid ook in Amsterdam maakt men 1 vuist tegen deze overheid die door SP is georganiseert. Op vele plaatsen kan je er gratis komen met bussen en dat is op het net te vinden.[/quote]
  waar is informatie te vinden over dat gratis vervoer? alvast bedankt.

  0 likes
 15. [quote name=”Aardebewoner”][quote name=”iep”][quote name=”Wesley”]Den Haag is geen provinciehoofdstad, de hoofdstad van Zuid Holland is Leiden. [/quote]

  Potvolblomme, hebben ze het snel verandert sinds mijn vertrek. Dank je wel dat je mij er op wijst. Tjonge leiden….[/quote]

  Daar in Leiden komt het wel “goed”. Daar zit een kunstenaar mogelijk ook wat te mediteren in een groot “vogelnest” op 22 meter hoogte bevestigsd aan een oude meelfabriek.[/quote]
  Een mooie actie.

  Wat cool! Daar heb ik nog ad hoc gewoond 🙂

  De oude meelfabriek. Het was me een tijd zeg.
  Daar zit zelfs een ninjutsu dojo. Echt tegek!

  0 likes
 16. In dit verband wijs ik allen die ooit de Schumann-cursus hebben gevolgd of gaan volgen er op dat de zondagavond meditatie tussen 21:00 en 21:30 nog steeds wordt gehouden. Frank Laros die tot vorig jaar nog bij Niburu was geeft op gezette tijden een thema.

  0 likes
 17. De Meester van de meditaties is Maitreya en wordt hier in dit corrupte land gesensureerd.

  0 likes
 18. [quote name=”Kalki”]
  De Meester van de meditaties is Maitreya en wordt hier in dit corrupte land gesensureerd.
  [/quote]

  Maitreya gaat tegenwoordig door het leven als gangster samen met Salusa. Het zijn de grootste drugsdealers ter wereld tegenwoordig.
  En verdienen daar bakken met geld mee.

  Ze rijden allebei in een gepimpte Ferrari en dragen veel bling bling en hebben in elk land een ander schatje.

  0 likes
 19. [quote name=”S0M30N3″][quote name=”John”][quote name=”S0M30N3″]Dit zal wel weer belachelijk worden gemaakt door omstanders die niet meedoen in diverse steden..[/quote]
  Dit is toch ook belachelijk of denk je echt dat er zo een betere wereld gecreëerd word.[/quote]

  Ik gun het de mensen om te proberen natuurlijk,ik denk ook niet dat de wereld veranderen gaat.. denk dat iedereen het beste voor zichzelf kan aanleren, maar er zitten altijd rotte appels er tussen die het verpesten.. wel apart dat dit op dezelfde dag wordt gedaan tijdens de protesten tegen het systeem in den haag..

  Misschien denk ik teveel, maar meditatie-acties een afleiding vanwege de demonstraties?[/quote]

  Ik denk dat dat teveel eer is voor Nederland 😛
  Dit is nl een wereldwijd initiatief van Global Coherence, zie http://www.glcoherence.org/peace-day-2013.html

  0 likes
 20. Aan 9 John SoM30N3,
  Je zou es kunnen lezen op http://www.stadsverlichting.nu wat tijn touber schrijft over de geleverde bewijzen wat meditatie kan doen.Als je echt geinteresseerd bent tenminste.godin.

  0 likes
 21. Ben wel geïnteresseerd en ik doe meditatie ook voor mezelf, maar vond het een beetje raar dat er demonstraties zijn van “Genoeg is genoeg” volgens mij, op dezelfde dag..

  Nu bericht dat ze vandaag dus ook wereldwijd gaan mediteren en de protesten op de achtergrond worden gehouden of heb ik iets gemist..

  0 likes
 22. Dag lieve mensen, bijzonder om allerlei reacties te zien… Mensen die het initiatief ondersteunen, mensen die het totaal niets vinden. Vraagtekens bij de zin van meditatie. Zelfs een gedachte dat het een reactie is op demonstraties…

  Het initiatief is bij mij vorig jaar als een ingeving ontstaan. Puur vanuit mijn eigen gevoel en vanuit een moment van diepe rust. Tot 2008 moest ik niet weten van meditatie, spiritualiteit, bewustzijn. Maar door een verandering, een verschuiving in het leven, ontdekte ik de kracht van het in contact staan met mijn gevoel, met mijn hart. En dit heb ik bereikt door te gaan mediteren. Daarvoor leefde ik vanuit mijn hoofd, mijn denken. En die hersenen zijn er nog steeds en gebruik ik nog steeds, maar nu ter ondersteuning van wat mijn hart en mijn ziel mij aangeeft. Dus met beide poten op de grond in verbinding met me zelf, anderen en ja, de aarde en het universum.
  Ik oordeel minder over anderen, heb meer rust en daardoor kan ik betere keuzes maken voor me zelf en ook ter ondersteuning van anderen. Ik laat anderen in hun waarde. Iedereen heeft zijn eigen proces en pad. Iedere initiatief om een betere wereld te creëeren ondersteun ik. Echter alleen die, zonder geweld en zonder agressie.
  De wereld verandert snel. Nederland zeker. Steeds meer mensen voelen dat het anders moet, kan of mag. Maar veel mensen weten niet hoe. Trappen tegen en afgeven op initiatieven en acties van anderen is een optie. Maar vraag je telkens af; welke bijdrage kan en wil ik leveren aan een betere wereld. Verbeter de wereld, begin bij je zelf. Warme Delfeno groet, Remco-Jan

  0 likes
 23. In Zwolle helaas alleen mijn vriendin en ik. Afgewacht te hebben op terras met kopje koffie, zicht hebbende op de plek: geen zoekende mensen. Toen in stilteruimte in Michaël kerk ons verbonden met de anderen elders in het land en zo even gezeten. Was ook mooi.

  0 likes
 24. Was ook wel een lastige plek in Zwolle. Het was markt.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Welke wonderlijke dingen heeft jouw gids je te vertellen?

Voordat ik je vertel over de wonderlijke ...

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

covid-19

Covid-19 is biowapen en komt uit Amerikaans lab, zegt deze wetenschapper

Het zeer besmettelijke nieuwe coronavirus (Covid-19) is ...

EU

Kijk hier: Vicevoorzitter Italiaanse Kamer is het zat en haalt EU-vlag weg

Italië is zwaar getroffen door het coronavirus. ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 2 april
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.