BinnenlandCorona

Media kregen opdracht om RIVM ‘heel te laten’ tijdens coronacrisis: ‘Wat was ik naïef. Ik dacht dat het om de inhoud ging’

Help door deze info met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het kabinet heeft er bij de grote media op aangedrongen om in de coronacrisis niet te kritisch op het RIVM te zijn. Zo liet de hoofdredacteur van De Telegraaf aan NRC weten dat de krant ‘vanuit kabinetskringen het verzoek kreeg het RIVM een beetje heel te laten’.

Opvallend was dan ook dat de hoofdredacteur van de Volkskrant, Pieter Klok, op 19 maart bij Radio 1 in Spraakmakers zei dat ‘we als land één lijn moeten trekken’, en dus de overheidslijn moeten volgen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Ook de koers van Trouw lijkt op die van het RIVM. De krant krijgt berichten van lezers die zich afvragen waarom zij vooral de corona-inzichten van het RIVM deelt en critici nauwelijks aan het woord laat. “Verschillende lezers vinden dat de krant te veel de lijn van het RIVM volgt,” schrijft ombudsman Edwin Kreulen.

Staatspropaganda

Ze vragen zich af waarom mensen als Maurice de Hond, die vraagtekens zet bij het nut van anderhalve meter afstand, niet aan het woord komen.

Meerdere lezers vragen zich af of de media onafhankelijk zijn. Voor ‘staatspropaganda’ willen zij geen krant’.”

De Hond laat zich op Twitter kritisch uit over de beïnvloeding. “Wat was ik naïef. Ik dacht dat het om de inhoud ging.”

Debat

Hij merkt op dat zijn werk in de media vaak wordt weggezet als niet wetenschappelijk of selectief shoppen. De Hond vindt het daarom tijd voor een openbaar debat. “Wie durft het aan?”

“Maandag 29 juni wil ik in het openbaar in debat gaan over de onderbouwing van WHO/RIVM over de verspreiding en bestrijding van Covid-19 met iemand van het RIVM, OMT of een andere viroloog/epidemioloog die regelmatig in de media verschijnt,” licht hij toe.

De Hond is overigens klaar met de tv-virologen. “Ab Osterhaus bij Op1 gisteravond zorgde ervoor dat ik beide schoenen naar de tv wierp. Onsamenhangende en inconsequente uitspraken.”

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
exegese
exegese
3 jaren geleden

En zo komt ook hier weer de (staats) aap uit de mouw. Het gaat niet om gezondheid of welzijn van het volk. Het gaat om de onderliggende agenda. Het wordt steeds duidelijker en toch laten velen zich nog steeds in goedgelovigheid richting afgrond duwen. ONVOORSTELBAAR maar waar !

H.J
H.J
3 jaren geleden

Wij zijn in Nederland in de ca 20 jaar in deze nieuwe eeuw, keihard belazert.

De EU zuigt Nederland financieel helemaal leeg en laat Nederland verzuipen in honderdduizenden gelukszoekers, die als Arabische vorsten, compleet worden onderhouden en vertroeteld.

En de Linkse Demoniserende Leugenclub van Rutte, maakt van Nederland een politiestaat, waar de Democratie bij het grof vuil is gezet.

En met een gecreëerde (bijzondere) griep, zit Nederland gevangen in de vele leugens van Rutte.

Weg met Rutte.
Weg met de EU.

Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
3 jaren geleden

Dat is niet alleen met RIVM maar met alles in de samenleving zo. Weet u het beruchte kopje thee nog? Keulen was ook een keihard bewijs. Er is geen onafhankelijke media, terwijl in een democratie dat wel zo moet zijn.

duitinzakje
duitinzakje
3 jaren geleden

https://medium.com/@wesleyadouglas/how-the-cia-controls-the-media-narrative-47eb050e6da5

De Nederlandse media zijn weer een onderafdeling en volgen braaf wat de bovenmeester dicteert.

Zo gênant eigenlijk die Rob Trip te zien op het journaal – ja, ik kijk regelmatig hopend op een wonder. Die man weet dat hij de boel belazert maar moet toch ook zijn hypotheek aflossen? Hij oogt altijd heel ongemakkelijk bij al dat liegen. Wil ik uitroepen, ‘man doe dat niet, je maakt jezelf ziek.’ Zielig vind ik het.

Back to top button
9
0
We lezen graag je reactie!x