Homepagina » Paranormaal » Verhalen over leven en dood: naar de hemel en terug (video)
Verhalen over leven en dood: naar de hemel en terug

Verhalen over leven en dood: naar de hemel en terug (video)

Een vrouw blijft na een kajakongeval 30 minuten onder water. Een andere vrouw vecht tegen een terminale vorm van kanker. Een tiener lijdt aan hartfalen.

Op het randje van de dood vertellen deze drie mensen hoe ze uit hun lichaam stapten, naar de hemel gingen en weer terugkwamen.

Is de hemel echt? Hoe voelt het om te sterven?

Orthopedisch arts Mary Neal verdronk in 1999 tijdens het kajakken in de Chileense regio Los Rios. Ze vertelt wat er gebeurde tussen het moment dat ze stierf en het moment waarop ze weer tot leven kwam. Ze beschrijft hoe het is om in de hemel te zijn en met engelen te communiceren.

Haar kajak werd met de stroming meegesleurd toen ze een waterval probeerde te bedwingen. Ze werd onder water getrokken en was niet in staat om op eigen kracht weer boven te komen. Vrienden probeerden haar tevergeefs te redden.

Het leven van Mary is voor altijd veranderd door haar persoonlijke reis naar wat zij de hemel noemt. Ze voelde zich intens verdrietig toen ze besefte dat het haar tijd nog niet was. Wel weet ze nu wat haar doel op aarde is.

Op het moment dat ze kwam te overlijden zag Mary haar leven aan zich voorbij gaan. De nadruk lag daarbij op de ongeziene invloed van bepaalde gebeurtenissen. Het wetenschappelijke, analytische en sceptische deel van haar brein nam dit alles met grote interesse en nieuwsgierigheid waar. Ze was zich bewust van haar situatie; ze wist dat ze te lang onder water was geweest om nog in leven te kunnen zijn, maar ze wist ook dat deze ervaring geen droom of hallucinatie was.

Anita Moorjani werd gediagnosticeerd met een terminale vorm van kanker en doktoren zeiden dat ze nog slechts enkele uren te leven had. Kort daarop trad Anita uit haar lichaam. Ze kwam naar deze wereld terug met diepe inzichten en herstelde volledig.

Anita is geboren in Singapore als kind van Indiase ouders. Op tweejarige leeftijd verhuisde ze naar Hong Kong, waar ze het grootste gedeelte van haar leven heeft gewoond.

In april 2002 werd ze gediagnosticeerd met kanker. Haar bijna-doodervaring in 2006 heeft haar kijk op het leven drastisch veranderd. Ze past de diepe inzichten die ze in de hogere rijken heeft gekregen nu toe in haar werk. Anita lijkt vanuit haar compassie en empathie een gave te hebben ontwikkeld om metafysische concepten uit te leggen en te vereenvoudigen, zodat ze kunnen worden toegepast in ons dagelijks leven.

Een week voordat Benjamin Breedlove bezweek aan een hartaanval, plaatste de tiener uit Texas een opvallende video op YouTube waarin hij de vrede en de heldere lichten omschrijft die hij ervoer toen zijn hart op eerdere momenten ophield met kloppen.

Op 4-jarige leeftijd kreeg hij zijn eerste aanval waarna hij naar het ziekenhuis werd overgebracht. Ben vertelde zijn moeder over het heldere licht dat hij boven hem zag. Zijn moeder zag niets, maar hij voelde zijn angst en zorgen verdwijnen en kon alleen nog maar glimlachen.

“Ik kan de vrede niet eens beschrijven, hoe vredig het was,” schreef hij. Ik zal dat gevoel of die dag nooit vergeten.” Twee maanden laten stopte zijn hart opnieuw toen gedurende een operatie zijn amandelen werden verwijderd. “Het was een wonder dat ze me terugbrachten.”

Op 6 december hield Breedlove’s hart opnieuw op met kloppen. Hij was op school en toen hij wakker werd kon hij niet praten of bewegen. Hij kon alleen kijken en luisteren hoe het ambulancepersoneel hem behandelde.

Hij hoorde de ambulancebroeders zeggen dat zijn hart was gestopt en dat hij geen hartslag had. “Ik dacht dat ik toen zou gaan sterven,” schreef hij. “Daarna bevond ik me ineens in een witte ruimte. Geen muren, een eindeloze ruimte.”

Hij stond plotseling naast zijn favoriete rapper, Kid Cudi, en ze waren allebei uitgedost in een net pak. “Ik had datzelfde gevoel, ik kon alleen nog maar glimlachen,” legde hij uit. “Ik keek vervolgens in de spiegel naar mezelf en ik was trots. Op mijn hele leven, alles wat ik heb gedaan. Het was het beste gevoel ooit.”

Bron: CNN.com

Gerelateerd:

 Vond je dit interessant? Deel het dan met mensen die je kent op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

12 reacties

 1. Fijn voor die mensen dat ze een bepaalde vrede hebben gevonden. Probee dat zelf ook via de zogenaamde binaural beats, in de hoop dat ik ook kan achterhalen waarom ik geboren ben. Dat maakt het leven misschien makkelijker.

  1 likes
 2. Bij een BDE of uittreding ga je door een tunnel.De tijd die de ziel nodig heeft om het lichaam te verlaten En dan zie je het licht.Dat geeft dus al een indicatie waar de z,g hemel is .hier op de aarde en eigenlijk overal waar je in een hogere vibratie of zo je wenst dimensie komt.Bij een BDE of overgang staat de wachter of begeleider klaar om je op te vangen.Eventueel terug te sturen.en of verder te begeleiden.naar de plaats waar je hulp of verzorging,hulp bij verwerking enz krijgt. Degene die weten gaan direct naar hun thuis dimensie.en of planeet. Bij een uittreding blijft er altijd bescherming bij het lichaam achter.en als het nodig is gaat er een gids mee op je reis.Of dezer laat je zien wat je aan kan of mag zien.Zelf allebei de kanten meegemaakt.Het enige voordeel met uittredingen (meervoud) je weet, Dus de tunnel is niet meer van toepassing.Er is zoveel meer.Zelfs op onze tijdelijke planeet aarde.alleen wat jammer is alles wat je gezien heb is voor de meeste zo onvoorstelbaar.Ongeloofwaardig.Als je dan toch probeert mensen iets te vertellen .spoor je niet of het zijn sprookjes .voor de gene die dit hebben ondervonden is het realiteit.dus waarheid.

  1 likes
 3. Dit geeft de burger weer moed dan hoeven we daar niet over te tobben toch?

  0 likes
 4. [quote name=”pietje bell”]Bij een BDE of uittreding ga je door een tunnel.De tijd die de ziel nodig heeft om het lichaam te verlaten En dan zie je het licht.Dat geeft dus al een indicatie waar de z,g hemel is .hier op de aarde en eigenlijk overal waar je in een hogere vibratie of zo je wenst dimensie komt.Bij een BDE of overgang staat de wachter of begeleider klaar om je op te vangen.Eventueel terug te sturen.en of verder te begeleiden.naar de plaats waar je hulp of verzorging,hulp bij verwerking enz krijgt. Degene die weten gaan direct naar hun thuis dimensie.en of planeet. Bij een uittreding blijft er altijd bescherming bij het lichaam achter.en als het nodig is gaat er een gids mee op je reis.Of dezer laat je zien wat je aan kan of mag zien.Zelf allebei de kanten meegemaakt.Het enige voordeel met uittredingen (meervoud) je weet, Dus de tunnel is niet meer van toepassing.Er is zoveel meer.Zelfs op onze tijdelijke planeet aarde.alleen wat jammer is alles wat je gezien heb is voor de meeste zo onvoorstelbaar.Ongeloofwaardig.Als je dan toch probeert mensen iets te vertellen .spoor je niet of het zijn sprookjes .voor de gene die dit hebben ondervonden is het realiteit.dus waarheid.[/quote]

  Ook al heb ik zelf nooit een BDE meegemaakt, maar de manier waarop je je verhaal doet, weet ik dat je gelijk hebt.

  Veel mensen kunnen zich geen voorstelling doen hoeveel er nog meer is…en ik geef ze geen ongelijk, het is nauwelijks te bevatten als je weet wat ‘leven’ inhoudt.

  Ik denk dat ik iets meegemaakt heb, wat me een kleine spiekmoment gaf om ‘achter de schermen’ te mogen kijken…en het was intens, dat kan ik je wel vertellen 🙂

  0 likes
 5. Veel mensen zijn op zoek naar hun doel in dit leven. Ik was er een van. Hoe kom je erachter?
  Ik las het boek ‘Het pad naar de sjamaan’ van Olga Kharitidi. Zeer geloofwaardig. Daarin staat:
  ‘Er zijn zeven soorten Tweelinggeesten. Slechts zeven, niet meer. De zeven verschillende Tweelinggeesten die bestaan voor de mens zijn:
  Genezer
  Magiër
  Leraar
  Boodschapper
  Beschermer
  Strijder
  Uitvoeder.

  0 likes
 6. Ook uit Het pad naar de sjamaan:
  ‘Voor elke beslissing die je neemt, moet je je afvragen of aan de vijf voorwaarden is voldaan. Als een van de vijf voorwaarden ontbreekt, moet je in een andere richting zoeken. Op deze manier zul je altijd het juiste pad kunnen vinden. De vijf voorwaarden zijn
  waarheid
  schoonheid
  gezondheid
  geluk
  licht.’

  0 likes
 7. Heb zelf een uittreding meegemaakt en zweefde uit mijn lichaam, maar had nog wel een gedaante als menselijk lichaam, alleen spierwit, maar heb geen tunnel gezien.

  0 likes
 8. [quote name=”Spira80″][quote name=”pietje bell”]Bij een BDE of uittreding ga je door een tunnel.De tijd die de ziel nodig heeft om het lichaam te verlaten En dan zie je het licht.Dat geeft dus al een indicatie waar de z,g hemel is .hier op de aarde en eigenlijk overal waar je in een hogere vibratie of zo je wenst dimensie komt.Bij een BDE of overgang staat de wachter of begeleider klaar om je op te vangen.Eventueel terug te sturen.en of verder te begeleiden.naar de plaats waar je hulp of verzorging,hulp bij verwerking enz krijgt. Degene die weten gaan direct naar hun thuis dimensie.en of planeet. Bij een uittreding blijft er altijd bescherming bij het lichaam achter.en als het nodig is gaat er een gids mee op je reis.Of dezer laat je zien wat je aan kan of mag zien.Zelf allebei de kanten meegemaakt.Het enige voordeel met uittredingen (meervoud) je weet, Dus de tunnel is niet meer van toepassing.Er is zoveel meer.Zelfs op onze tijdelijke planeet aarde.alleen wat jammer is alles wat je gezien heb is voor de meeste zo onvoorstelbaar.Ongeloofwaardig.Als je dan toch probeert mensen iets te vertellen .spoor je niet of het zijn sprookjes .voor de gene die dit hebben ondervonden is het realiteit.dus waarheid.[/quote]

  Ook al heb ik zelf nooit een BDE meegemaakt, maar de manier waarop je je verhaal doet, weet ik dat je gelijk hebt.

  Veel mensen kunnen zich geen voorstelling doen hoeveel er nog meer is…en ik geef ze geen ongelijk, het is nauwelijks te bevatten als je weet wat ‘leven’ inhoudt.

  Ik denk dat ik iets meegemaakt heb, wat me een kleine spiekmoment gaf om ‘achter de schermen’ te mogen kijken…en het was intens, dat kan ik je wel vertellen :)[/quote]
  Lees, maar eens de boeken van Jaap Hiddinga, bv visioenen en uitredingen, en engelen en visioenen. een geweldige kennis en openbaring hoe is en gaat.

  0 likes
 9. [quote name=”kengai”]Heb zelf een uittreding meegemaakt en zweefde uit mijn lichaam, maar had nog wel een gedaante als menselijk lichaam, alleen spierwit, maar heb geen tunnel gezien.[/quote]
  Heb zelf 2 bde’s gehad, in de eerste wel een tunnelervaring, in de tweede niet.
  In het eerste geval was er hardstilstand en toe ik terugkwam was mijn lichaam verstijfd, koud en was ik bleek/asgrauw.
  Niet alle bde’s en uittredingen worden op dezelfde manier ervaren . In de eerste ervaring ging ik niet naar het licht toe, maar was er middenin, versmolt als het ware met dit licht tot Een geheel. Ook komt het niet altijd voor dat je het eigen lichaam ziet liggen.Er is geen standaard Bde ervaring, er zijn overeenkomsten af en toe, maar iedere ervaring is op zich uniek.Mooie onbeschrijfbare landschappen kunnen worden gezien, maar soms gaat het nog verder dan dat en komt men tot diepe esoterische inzichten van Eenheid.
  Gaat een Bde diep, dan kan het ook als een Existentiële ervaring worden gezien.

  Iao Abraxas

  0 likes
 10. Edwin, ik zag ook geen ander landschap, alleen de omgeving waar ik was en ik was nog maar een paar meter van mijn lichaam af, toen ik weer terug schoot in mijn lichaam door een hard lawaai in de omgeving.

  0 likes
 11. [quote name=”kengai”]Edwin, ik zag ook geen ander landschap, alleen de omgeving waar ik was en ik was nog maar een paar meter van mijn lichaam af, toen ik weer terug schoot in mijn lichaam door een hard lawaai in de omgeving.[/quote]
  Is de benaming van hetgeen we meemaken echt wel zo belangrijk(uittreding/Bde/etc)?
  Hoe we het ook wensen te noemen, het is onze persoonlijke ervaring waardoor we een andere visie hebben gekregen op het concept “bewustzijn” .Volgens de reguliere wetenschap wordt naar het bewustzijn gekeken als een epifenomeen, d.w.z. als een product van fysische hersenactiviteit.Volgens deze wetenschap kan dus het bewustzijn zich alleen maar IN het lichaam bevinden.
  Bde’s en Obe’s (uittredingen) werpen een heel ander licht op dit uitgangspunt: Als bewustzijn alleen maar gelokaliseerd
  kan worden IN het menselijk brein, hoe kan men dan boven zijn/haar eigen lichaam zweven?
  Voor mij is het andersom: Het bewustzijn bevindt zich niet IN het lichaam, nee; het lichaam bevindt zich IN het bewustzijn. Onze hersenen fungeren dus als een soort radio ontvanger waardoor het lichaam kan reageren op gedachtes en impulsen die in het Bewustzijn ontstaan.
  Vervolgens rijst dan de vraag: tot hoe ver reikt dan het bewustzijn van de ene mens, en waar begint dan het bewustzijn van de ander? Antwoord: De illusie doet ons denken dat er verschillende bewustzijnsvormen zijn. Er is maar EEN Universeel Oneindig Bewustzijn.
  Met andere woorden:mijn bewustzijn is jouw bewustzijn.
  Zie het als golven in de zee: terwijl de Zee dat Ene bewustzijn symboliseert, zijn de golven dat wat we als ons persoonlijke bewustzijn beschouwen.Ieder golfje is nog steeds de zee.

  Iao Abraxas

  0 likes
 12. ik ben wel blij dat steeds meer mensen hun ervaring delen en veelal komen ze op hetzelfde neer, bij bde`s komen vaak de tunnels bij uittredingen niet… t effect is vaak hetzelfde,ongelofelijke mooie liefde volle werelden, en iedereen die deze ervaringen kent,zou zo weer terug willen,maar ja we hebben gekozen om hier op aarde onze lessen te volgen,al geef ik onmiddellijk toe,dat t soms wel heel moeilijk is…maar we zijn niet meer bang voor de dood,omdat we weten waar we terechtkomen…. nog een tip voor wie door de tunnel is gegaan, probeer het terug te halen en kijk hoever je bent opgeschoten met leven, nee,niet per jaar/dag…maar je kunt wel zo ongeveer zien,hoe lang je nog te gaan hebt…

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

euro-2976515_1280

Dit is het beste voornemen voor 2018

Het nieuwe jaar ingaan, gaat altijd gepaard met goede ...

Heel veel mensen zijn zonder reden een onbeschrijflijk afschuwelijke dood gestorven. Nieuwe onthullingen over organenoogst

Heel veel mensen zijn zonder reden een onbeschrijflijk afschuwelijke dood gestorven. Nieuwe onthullingen over organenoogst

Chinese gevangenen die ter dood zijn veroordeeld ...

Dit is het vreemdste wat ik ooit heb gezien. Onverklaarbare lichtbollen vastgelegd boven Amerikaans meer

Dit is het vreemdste wat ik ooit heb gezien. Onverklaarbare lichtbollen vastgelegd boven Amerikaans meer

Er zijn onbekende vliegende objecten waargenomen boven ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.