Homepagina » Archeologie » Wetenschappers ontdekken gigantische Mayastad onder de jungle. Welke geheimen liggen hier verborgen?
Wetenschappers ontdekken gigantische Mayastad onder de jungle. Welke geheimen liggen hier verborgen?

Wetenschappers ontdekken gigantische Mayastad onder de jungle. Welke geheimen liggen hier verborgen?

Op internet circuleert momenteel een video over een reusachtige Mayastad die is ontdekt in Guatemala. De stad lag eeuwenlang verborgen onder de jungle.

Onderzoekers spraken van de belangrijkste ontwikkeling in de Maya-archeologie in 100 jaar.

Archeologen hebben de jungle in de regio Peten in Guatemala gescand met behulp van Lidar, een radartechnologie die werkt met laserlicht.

Op deze manier wisten ze een verborgen netwerk van piramides, huizen, verhoogde snelwegen en terrassen te ontdekken. Het zou gaan om ruim 60.000 onbekende bouwwerken.

Bergen verzet

De onderzoekers stellen op basis van de vondst dat het Maya-rijk veel omvangrijker was dan altijd is gedacht.

Met een complex stelsel van irrigatiekanalen en terrassen werd intensieve landbouw bedreven, op een schaal die enorme aantallen mensen kon voeden en die het landschap ingrijpend veranderde.

“De oude Maya’s hebben nooit gebruikgemaakt van het wiel of van lastdieren, maar deze beschaving heeft letterlijk bergen verzet,” zei archeoloog Marcello Canuto van de Tulane University.

Belangrijkste

“We gingen van de arrogante westerse houding uit dat complexe beschavingen niet in de tropen kunnen opbloeien,” zei hij.

“Maar door het bewijs van Lidar-opnamen kunnen we nu aannemen dat zich complexe samenlevingen in de tropen hebben gevormd,” voegde hij toe.

Archeoloog Thomas Garrison van het Ithaca College liet weten dat deze vondst de belangrijkste in ruim 100 jaar is.

Honderden verborgen steden

Archeoloog Francisco Estrada-Belli zei: “We hebben 100 jaar nodig om al deze gegevens te analyseren en echt te begrijpen wat we hier eigenlijk zien.”

De onderzoekers moeten nog een groot deel van de jungle onderzoeken en verwacht wordt dat er nog honderden verborgen steden ontdekt zullen worden.

Bekijk de video hieronder:

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

5 reacties

 1. Als je het over Mexico of Maya’s hebt, dan zou je direct aan het woord “cenote” moeten denken.
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Cenote

  Mexico ligt vol met cenotes.

  En als je dat eenmaal hebt gezien hebt, dan kan je jezelf een inbeelding maken dat de hele wereld vol zit met grotopeningen [ook op de bodem van de zee en oceaan].

  De hele aardbol is als 1 grote Zwitserse kaas [vol met gaten].
  Je hebt lange uitgestrekte tunnels [van meer dan 2000 km lang],
  maar je hebt ook hele grote open ruimtes onder de grond.

  Je hebt zelfs ondergrondse rivieren, meren en zeeën.

  Zodra je op dit spoor zit, dan kom je op den duur zelf bij de waarheid en dan zal je uiteindelijk zelfs Eden vinden [Eden bevindt zich aan de holle kant van de aarde en de tuin van Eden ligt op het allerhoogste bergplateau van de allerhoogste berg die de aarde heeft].

  Hier heb je nog wat youtube filmpjes over cenotes:
  https://www.youtube.com/results?search_query=cenotes+mexico

  De BBC heeft ooit een mooie docu gemaakt over de cenotes:
  https://www.dailymotion.com/video/x6985fs

  3 likes
 2. Goden/aliens hebben de touwtjes in handen, als ze scheppingen/wetenschap binnen de eeuwigheid in de vergetelheid willen doen laten gaan, dan dragen ze daar volledig zorg voor.

  2 likes
 3. Er is een hele belangrijke reden waarom elke aanwijzing dat men te maken heeft met een ontwikkelde beschaving in elk gekolonialiseerd land in elk werelddeel wordt gesaboteerd door machthebbers .De paus gaf alleen toestemming als de bewoners de ontwikkeling van een holbewoner hadden anders niet en werd ,word de hele verovering illegaal en zou iedereen die geen first nation bloed heeft moeten opsodemieteren ,terug naar huis en alle schade betalen.
  Met andere woorden de helden en huidige machthebbers gedegenereerd tot pathologische racistische volslagen criminele genocide plegende stelende griezelige psychopathische georganiseerde misdadigers.
  En daar wil men niet aan[denken].
  Overgens daar hebben meer religie’s last van, eigelijk alle religies nog steeds en wij de normale mensen hebben daar dan weer last van.
  En nu koffie.
  Mvrg,Marcel

  2 likes
 4. In de Indiase epos de Ramayana wordt genoemd dat de demonenkoning van Lanka (Sri Lanka) een broer had die leefde in Mexico en daar koning was.
  Deze Mexicaanse broer had de tegenstander van de Sri Lankaanse koning, de God Rama en diens broer, ontvoerd en via onderaardse tunnels van Sri Lanka naar Mexico gebracht om hen daar te offeren aan een van de Godinnen.
  De held Hanuman had toen Rama en diens broer bevrijd en terug gebracht naar Lanka, waar Rama de strijd aanging en de demonenkoning versloeg.
  Wie weet of er misschien wel onderaardse gangen zijn geweest die de hele wereld met elkaar verbonden.

  2 likes
 5. “verhoogde snelwegen” …ze hebben zich toch niet op een primitieve manier verplaats toen ?

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Bosnische piramides stralen meer energie uit dan Mexicaanse piramides in Teotihuacan. Professor deelt opmerkelijke resultaten

Bosnische piramides stralen meer energie uit dan Mexicaanse piramides in Teotihuacan. Professor deelt opmerkelijke resultaten

Kwantumnatuurkundige Konstantin Korotkov van de ITMO University ...

China houdt mysterieuze Witte Piramide verborgen voor het Westen. Het raadsel van de Chinese piramides

China houdt mysterieuze Witte Piramide verborgen voor het Westen. Het raadsel van de Chinese piramides

Op zo’n 100 kilometer van Xi’an bevindt ...