Buitenland

Gele hesjes gaan meedoen aan de Europese verkiezingen. Hoe ver gaan ze het schoppen?

Help ons door deze informatie met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Enkele leden van de gele hesjes-beweging in Frankrijk zijn van plan om met een eigen lijst deel te nemen aan de Europese verkiezingen in mei. Dat kondigden ze woensdag aan.

Lijsttrekker wordt Ingrid Levavasseur, één van de gezichten van de burgerbeweging in Frankrijk.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Op de lijst van de ‘ralliement d’initiative citoyenne’ (RIC) staan momenteel tien namen. De bedoeling is om tegen midden volgende maand 79 kandidaten te vinden, klinkt het.

Open te stellen

Op 26 mei vinden de verkiezingen voor het Europees Parlement plaats.

“We kunnen nu al makkelijk 79 kandidaten vinden, maar verkiezen om ons open te stellen naar alle burgers. Over de invulling van de plaatsen zal gestemd worden door de huidige kandidaten,” aldus Hayk Shaninyan, lid van de beweging, tegen BFMTV.

Levavasseur is een 31-jarige verpleegster, afkomstig uit Normandië. Bij de andere kandidaten, tussen 29 en 53 jaar oud, zijn onder meer een bedrijfsleider, huisvrouw, heftruckchauffeur, ambtenaar en jurist.

Referenda

Eén van de belangrijkste eisen van de beweging: dat burgers referenda kunnen afdwingen als er 700.000 handtekeningen zijn ingezameld.

Verschillende politieke groepen hopen op de steun van de gele hesjes-beweging tijdens de Europese verkiezingen, waaronder het Rassemblement National van Marine Le Pen.

Uit een peiling bleek afgelopen maand dat ongeveer 13 procent van de Franse kiezers op de partij van de gele hesjes zou stemmen.

[Politico, Belga]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rikk
Rikk
5 jaren geleden

De opkomst voor het Europees Parlement ligt steeds tegen de 40%.

Dus 60% van de mensen heeft niets met de EU, ze nemen niet eens de moeite om ervoor te gaan stemmen. Zo weinig zeggend vindt 60% van de mensen in de EU, deze instituties met belachelijke salarissen en onkostenregelingen voor al die ambtenaren en politici.

Opheffen deze instituties, bij ruim minder dan 50% stemmers ben je geen democratische vertegenwoordiging c.q. heb je NIETS te vertellen. STOP STEMMEN

Louise
Louise
5 jaren geleden

Denk dat het een goed plan is, een partij of beweging kan met duidelijke punten komen wat zij in de samenleving wil veranderen ….Anders ben je nooit geloofwaardig en word je door de zittende politici niet serieus genomen..
Ja hoe meer anti EU groeperingen hoe beter, of de rest van de Landen ook zulke bewegingen hebben weet ik niet..
En ik was niet van plan om te stemmen, maar kijk het toch even aan, als er genoeg tegenbeweging is, denk ik dat we die groepen moeten ondersteunen …… Een ding is zeker niks doen tja dan blijft alles zoals het is. Het zal een gevecht worden want niemand van die zelfverrijkende gasten geeft z’n plekje op natuurlijk….Even afwachten wanneer de massa wakker wordt….

Louise
Louise
5 jaren geleden

@Rikk
Je hebt helemaal gelijk, maar wie gaat deze instituties dan opheffen……de enige die een einde kan maken aan deze geld verslindende machine is de bevolking zelf, althans een laatste poging wagen…….

rob
rob
5 jaren geleden

De gele hesjes beweging is voort gekomen uit een ontevredenheid ,waar financiële ongelijkheid in bestaat,
de leiders volgen meer een beweging en kijken naar andere landen om daar mee in de maat te blijven, en spiegelen zo de ander[land] na om er bij te horen, om zo hun stelsel langzaam naar een beweging leiden ,waar het beter gaat [ander land]dan in hun eigen land, ze letten te weinig op wat er af speelt onder de burgers zelf, en voeren dan stelselmatig een plan op, om aan het financiële plaatje te voldoen laten deze leiders zich leiden en kijken te veel naar het buitenland ,wat ook niet altijd perfect is ,maar nog altijd beter dan bij hun eigen land,zo probeert men een ander land ]leiders]na te spiegelen ,maar dat werkt niet altijd bij de bevolking,die hebben al genoeg voor de kiezen gehad[financieel] en komen met een beweging ,[de gele hesjes beweging] nu is het misschien al zover dat ze een STEM krijgen mits er genoeg mensen achter deze beweging staan,het mooiste ervan, de kandidaten bestaan een heftruck chauffeur, bedrijfsleider,huisvrouw, ambtenaar, jurist env..allemaal mensen met praktijk ervaringen, wat politieke leiders eigenlijk missen,ze hebben geen ervaringen van boven genoemde kandidaten alleen de theorie ervan maar die werken niet zoals iemand met echte [praktijk]ervaringen..deze mensen kunnen de situaties beter inschatten en de bevolking begrijpen wat zich afspeelt onder de bevolking.van dat soort mensen kan een land beter af wezen ,dan de nu zittende leiders die alleen maar theorie en spiegeltjes gedrag een land leid..het zal ook al goed wezen in een land als Nederland, meer mensen komen te zitten ,waar mensen in de praktijk ervaringen hebben opgedaan, en dat soort de leider word en de bevolking begrijpt op alle gebieden waar problemen ontstaan , deze verschillende soorten ervarende beroeps matige mensen kunnen samen de handen in een slaan, en leiden wat er zo leeft en de bevolking dienen zodat een ieder zich daarin kan beleven..de roer moet volledig om, onze huidige leiders missen de ervaringen van het volk en kijken te veel naar andere meerde [landelijke]gelegenheden om alleen maar hun ego op elkaar af te stemmen,,langzaam lopen ze stuk erop..en ander bewegingen komen op ,,zoals nu de gele hesjes beweging..ja het is tijd voor veranderingen maar ook hele grote veranderingen, wat natuurlijk ingaat tegen de huidige leiders van nu ,die meer en te veel ego gericht zijn ..

Back to top button
13
0
We lezen graag je reactie!x