Mens en Dier

Ab ‘Op1’ Osterhaus: een virus pakt iedereen die nog niet geprikt is

Help mee door deze informatie met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Viroloog Ab Osterhaus vindt het te vroeg om universiteiten en hogescholen zonder anderhalvemeterregel te openen. “Een virus vraagt zich niet af of iemand bereid is zich te laten vaccineren. Een virus pakt al die mensen aan die nog niet gevaccineerd zijn,” zei hij in talkshow Op1.

“Als je dan 20 procent van de mensen hebt die niet meedoet aan vaccinatie om welke reden dan ook, of aan testen, sluit die dan uit,” voegde Osterhaus toe. “En dat geldt niet alleen voor het onderwijs.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Mijn grote zorg zal zijn dat als we straks – en dat geldt niet alleen voor covid – de situatie krijgen in de herfst dat er toch te veel patiënten komen, dat we daar bovenop nog een keer een griepepidemie krijgen,” zei hij.

98 procent heeft nauwelijks klachten

De viroloog krijgt veel kritiek op zijn uitspraken. Ex-verpleegkundige Marga Bult schrijft: “Het virus pakt iedereen die nog niet gevaccineerd is, zegt Ab O. bij Op1? Neen, Ab! 98 procent heeft nauwelijks klachten na besmetting.” Gezondheidswetenschapper Yvonne Simons voegt toe: “Gooi de man in de bak.”

Café Weltschmerz vraagt zich af: “Zouden ze bij NPO 1 weten wie Osterhaus is? Hebben ze daar een redactie? Kennen ze belangen? Zijn ze daar wakker bij de NPO? Of moeten ze dit van de minister?”

Werkt dat vaccin dan niet?

“Ab Osterhaus maakt zich zorgen om de mensen die zich niet laten vaccineren. Studenten kunnen zo meteen het virus weer overdragen, zegt hij. Maar hoe dan, als de massa wel gevaccineerd is? Werkt dat vaccin dan niet?” vraagt ondernemer Nicole.

En voor de mensen die zich afvragen waarom Osterhaus zo vaak aanschuift bij Op1: de makers van het programma hebben overwogen om hem minder vaak te laten aanschuiven. Daar is uiteindelijk niet voor gekozen omdat hij ‘een kijkcijferkanon’ zou zijn. Het draait dus niet om waarheidsvinding, maar om kijkcijfers.

4.7 95 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

233 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Lastige James
Lastige James
2 jaren geleden

Volgens mij heeft deze engnek te veel Whisky op. Net zo’n onzin als het virus zich houdt aan een avondklok.

Pietje
Pietje
2 jaren geleden

Ab Osterhuis heeft financieel belang waarschijnlijk net als in 2009

Clara
Clara
2 jaren geleden

Wat een gelul. Elk virus pakt ieder en alles. Maar een gezond immuunsysteem gaat daar goed mee om: inpakken en afvoeren.
Walgelijke bangmakerij!!

Jeff
Jeff
2 jaren geleden

De griep bestaat toch niet meer???????????? Nu ineens weer wel vanaf het najaar?

Back to top button
233
0
We lezen graag je reactie!x