Wetenschap

Wetenschappers teleporteren voor het eerst informatie in elektrisch circuit

Help ons door dit artikel met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Onderzoekers kunnen nog geen objecten of mensen door de ruimte ‘stralen’, zoals in sommige sciencefictionfilms wordt gedaan.

Wetenschappers van de Eidgenössische Technische Hochschule (ETH) Zürich zijn er nu wel voor het eerst in geslaagd om informatie in een elektrisch circuit te teleporteren.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

De onderzoekers gebruikten een apparaat dat enigszins lijkt op een gewone computerchip. Het verschil met de computerchip is in dit geval dat de informatie niet wordt opgeslagen en verwerkt op basis van de wetten van de klassieke natuurkunde, maar op basis van de wetten van de kwantummechanica.

Kwantumteleportatie

De informatie werd over een afstand van ongeveer zes millimeter geteleporteerd, van de ene hoek van de chip naar de tegenovergestelde hoek. Dit bleek mogelijk zonder het fysieke object met de informatie van de hoek van de zender naar de hoek van de ontvanger te verplaatsen.

Hoofdonderzoeker Andreas Wallraff zei dat kwantumteleportatie kan worden vergeleken met het aan boord stralen van iemand zoals gebeurt in de sciencefictieserie Star Trek.

“De informatie reist niet van punt A naar punt B. Wanneer punt B wordt afgelezen, verschijnt de informatie bij punt B om bij punt A te verdwijnen,” zei Wallraff.

Qubit

Hij sprak van een interessante ontdekking omdat dergelijke circuits van groot belang zijn voor de bouw van toekomstige kwantumcomputers.

De ETH-wetenschappers kunnen ongeveer 10.000 qubits per seconde teleporteren. Een qubit is een eenheid van kwantuminformatie. De studie is gepubliceerd in vakblad Nature.

Philadelphia-experiment

Hoewel de meeste wetenschappers aannemen dat teleportatie van grote objecten op dit moment onmogelijk is, zijn er mensen die zeggen dat ze zijn geteleporteerd als onderdeel van een geheim overheidsproject.

Tijdens het Amerikaanse Philadelphia-experiment in 1943 werd geprobeerd om onzichtbaarheid van een marineschip te bewerkstelligen door manipulatie van magnetische velden. Er zouden allerlei vreemde effecten opgetreden zijn zoals tijdreis-effecten en zelfs teleportatie van het schip.

De USS Eldrigde zou niet alleen onzichtbaar zijn geworden, maar verdween fysiek. In een flits van blauw licht werd het marineschip geteleporteerd naar Norfolk in Virginia, op 200 mijl van de plaats waar het experiment werd uitgevoerd.

Bron: Eurekalert.com, Discovery.com

Gerelateerd:

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
jan
jan
10 jaren geleden

Leipe shit ouwe!

Silber eye
Silber eye
10 jaren geleden

Ach in mijn beleving is overdracht via Bleu Tooth al een vorm van teleporteren.
(:

Edwin
Edwin
10 jaren geleden

1 naam: Andrew D. Basiago. 😉

Mojomirosa
Mojomirosa
10 jaren geleden

Van de ene hoek (zonder fysiek) naar de andere hoek. Dus van:”Nu is het hier (flash) nu is het daar” Knap hoor.
Geen informatie vervuiling wat wel ergens in de ruimte achterblijft.
Hoe handig in de toekomst om met één druk op de teleporter bij verre familie of vrienden op bezoek te gaan. Zijn we ook van de files en auto’s af. De boodschappen worden netjes naar je huis geteleporteerd.
We hebben dan geen piloot of chauffeur meer nodig 🙁 Maar… dan zal er vast wel weer een prijskaartje aan gaan hangen zodat de gewone burger toch nog de bus, trein of vliegtuig moet pakken.

Back to top button
8
0
We lezen graag je reactie!x