Homepagina » Wetenschap » Wetenschappers teleporteren voor het eerst informatie in elektrisch circuit
Teleportatie in elektrisch circuit: wetenschappers stralen informatie

Wetenschappers teleporteren voor het eerst informatie in elektrisch circuit

Onderzoekers kunnen nog geen objecten of mensen door de ruimte ‘stralen’, zoals in sommige sciencefictionfilms wordt gedaan.

Wetenschappers van de Eidgenössische Technische Hochschule (ETH) Zürich zijn er nu wel voor het eerst in geslaagd om informatie in een elektrisch circuit te teleporteren.

De onderzoekers gebruikten een apparaat dat enigszins lijkt op een gewone computerchip. Het verschil met de computerchip is in dit geval dat de informatie niet wordt opgeslagen en verwerkt op basis van de wetten van de klassieke natuurkunde, maar op basis van de wetten van de kwantummechanica.

Kwantumteleportatie

De informatie werd over een afstand van ongeveer zes millimeter geteleporteerd, van de ene hoek van de chip naar de tegenovergestelde hoek. Dit bleek mogelijk zonder het fysieke object met de informatie van de hoek van de zender naar de hoek van de ontvanger te verplaatsen.

Hoofdonderzoeker Andreas Wallraff zei dat kwantumteleportatie kan worden vergeleken met het aan boord stralen van iemand zoals gebeurt in de sciencefictieserie Star Trek.

“De informatie reist niet van punt A naar punt B. Wanneer punt B wordt afgelezen, verschijnt de informatie bij punt B om bij punt A te verdwijnen,” zei Wallraff.

Qubit

Hij sprak van een interessante ontdekking omdat dergelijke circuits van groot belang zijn voor de bouw van toekomstige kwantumcomputers.

De ETH-wetenschappers kunnen ongeveer 10.000 qubits per seconde teleporteren. Een qubit is een eenheid van kwantuminformatie. De studie is gepubliceerd in vakblad Nature.

Philadelphia-experiment

Hoewel de meeste wetenschappers aannemen dat teleportatie van grote objecten op dit moment onmogelijk is, zijn er mensen die zeggen dat ze zijn geteleporteerd als onderdeel van een geheim overheidsproject.

Tijdens het Amerikaanse Philadelphia-experiment in 1943 werd geprobeerd om onzichtbaarheid van een marineschip te bewerkstelligen door manipulatie van magnetische velden. Er zouden allerlei vreemde effecten opgetreden zijn zoals tijdreis-effecten en zelfs teleportatie van het schip.

De USS Eldrigde zou niet alleen onzichtbaar zijn geworden, maar verdween fysiek. In een flits van blauw licht werd het marineschip geteleporteerd naar Norfolk in Virginia, op 200 mijl van de plaats waar het experiment werd uitgevoerd.

Bron: Eurekalert.com, Discovery.com

Gerelateerd:

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • jan schreef:

  Leipe shit ouwe!

  0 likes
 • Silber eye schreef:

  Ach in mijn beleving is overdracht via Bleu Tooth al een vorm van teleporteren.
  (:

  0 likes
 • Edwin schreef:

  1 naam: Andrew D. Basiago. 😉

  0 likes
 • Mojomirosa schreef:

  Van de ene hoek (zonder fysiek) naar de andere hoek. Dus van:”Nu is het hier (flash) nu is het daar” Knap hoor.
  Geen informatie vervuiling wat wel ergens in de ruimte achterblijft.
  Hoe handig in de toekomst om met één druk op de teleporter bij verre familie of vrienden op bezoek te gaan. Zijn we ook van de files en auto’s af. De boodschappen worden netjes naar je huis geteleporteerd.
  We hebben dan geen piloot of chauffeur meer nodig 🙁 Maar… dan zal er vast wel weer een prijskaartje aan gaan hangen zodat de gewone burger toch nog de bus, trein of vliegtuig moet pakken.

  0 likes
 • LPChip schreef:

  Kwamtummechanica stelt dat een deeltje op 2 plaatsen tegelijk kan zijn, waardoor het mogelijk is om het in zijn geheel te verplaatsen van de ene naar de andere plek. Dit gaat door miniscule wormholes die de 2 deeltjes met elkaar verbinden.

  Om deze reden kunnen wij nog geen mensen of objecten verplaatsen, omdat deze simpelweg te groot zijn.

  Maar het begin van dit, laat wel de mogelijkheid om met enorme rekenkracht te rekenen. Een mooie vooruitgang. 🙂

  0 likes
 • Kalki schreef:

  Men zegt dat de Wereldleraar Maitreya zich kan teleporteren.

  0 likes
 • Mojomirosa schreef:

  [quote name=”LPChip”]Kwamtummechanica stelt dat een deeltje op 2 plaatsen tegelijk kan zijn, waardoor het mogelijk is om het in zijn geheel te verplaatsen van de ene naar de andere plek. Dit gaat door miniscule wormholes die de 2 deeltjes met elkaar verbinden.

  Om deze reden kunnen wij nog geen mensen of objecten verplaatsen, omdat deze simpelweg te groot zijn.

  Maar het begin van dit, laat wel de mogelijkheid om met enorme rekenkracht te rekenen. Een mooie vooruitgang. :)[/quote]

  Quote”Kwamtummechanica stelt dat een deeltje op 2 plaatsen tegelijk kan zijn, waardoor het mogelijk is om het in zijn geheel te verplaatsen van de ene naar de andere plek”

  Nét even anders maar… een spiegel doet dat ook. En heb je ooit wel eens zo’n ouderwetse driedelige “kaptafel” in de juiste stand gezet? Dan ben je nog oneindig ook. Toen ik ongeveer 3,5 jaar oud was vond ik dat heel bijzonder 🙂

  0 likes
 • Theo schreef:

  [quote name=”Kalki”]Men zegt dat de Wereldleraar Maitreya zich kan teleporteren.[/quote]

  Men zei dat de bokkerijders op bokken met vurige ogen s’nachts langs de hemel vlogen.
  En?

  0 likes
 • x

  Check Also

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  de jonge

  De Jonge zet leger in bij bestrijding coronapandemie: moeten we daar blij mee zijn?

  Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid schreef ...

  coalitie

  Bizar: coalitie rent Tweede Kamer uit. ‘We worden geregeerd door schurken’

  Gisteren vroeg PVV-leider Geert Wilders een hoofdelijke ...

  >