Binnenland

Minister De Jonge moet en zal toegang krijgen tot je telefoongegevens

Help anderen door deze info met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Minister Bruno Bruins, die tijdens een coronadebat in de Tweede Kamer in elkaar stortte, werd in maart vervangen door Hugo de Jonge. Wat heeft hij tot nu toe gepresteerd? Hij heeft een deal gesloten met een omstreden farmareus voor honderden miljoenen coronavaccins, hij noemde een medicijn dat goed blijkt te werken tegen corona ‘kwakzalverij’ en hij heeft een Kamerbrief met antwoorden op vragen over het coronavaccin gebombardeerd tot staatsgeheim. Maar we zijn er nog niet: De Jonge wil nu ook toegang tot je telefoongegevens, ongeacht wat de privacywaakhond daarvan vindt.

Een voorgestelde wetswijziging verplicht telecomproviders ’tijdelijk’ telecomgegevens te delen met het RIVM. De nieuwste updates voor smartphones bevatten zogeheten coronatrackers. Die kun je pas activeren als er vanuit de overheid een corona-app komt. Die gaat er dus komen. De coronatrackers gebruiken vervolgens bluetooth om besmettingen met het coronavirus op te sporen.

De wetswijziging brengt de privacy van iedere Nederlander in gevaar, waarschuwt Aleid Wolfsen, de voorzitter van de Autoriteit Persoonsgegevens. Zijn organisatie adviseert het kabinet de wet in de huidige vorm niet in te voeren. Aan de hand van de telecomgegevens wil het RIVM inzichtelijk krijgen hoe groepen mensen zich bewegen tussen gemeenten. Surveillance dus.

De Jonge wuift bezwaren weg

Ook bij providers leven zorgen over het wetsvoorstel. Het betekent namelijk dat providers een nieuwe database moeten aanleggen, waarin moet worden bijgehouden waar iemand elk uur in de afgelopen 30 dagen is geweest. De zorg is onder meer dat deze gegevens in handen vallen van opsporingsdiensten. Verder zetten ze hun vraagtekens bij het nut en de noodzaak van de maatregel.

Hugo de Jonge wil dit en Hugo de Jonge krijgt wat hij wil. Hij wuift de bezwaren weg. “Dit is gewoon een goed idee, dat moeten we doen. Alle landen om ons heen doen dit ook.”

Het is de bedoeling dat het CBS jouw telefoongegevens bij je telecomprovider gaat verzamelen en vervolgens doorstuurt naar het RIVM. Minister De Jonge stelt dat de privacy gewaarborgd is en dat er geen persoonsgegevens verstrekt worden, maar de Autoriteit Persoonsgegevens is daar nog niet zo zeker van. “Voorlopig is onvoldoende gegarandeerd dat de gegevens die de overheid wil verzamelen anoniem blijven,” waarschuwde Wolfsen in NRC.

Geplaagd door rechtszaken en schandalen

Minister De Jonge vindt het dus een goed idee om telefoongegevens door te sturen waarvan de privacywaakhond zegt dat er geen garantie is dat ze anoniem blijven. De Jonge vindt het ook een goed idee om 400 miljoen coronavaccins te kopen bij een fabrikant die geplaagd wordt door rechtszaken en schandalen, waarvan nog niet eens bewezen is dat ze werken en die momenteel worden getest op arme Zuid-Afrikanen die geen verstand hebben van vaccins. Een medicijn waarvan wel bewezen is dat het werkt, is volgens hem ‘kwakzalverij’. Waar zouden we zonder hem zijn?

Dat wordt nog leuk als Hugo de Jonge straks het CDA gaat leiden. “Ik ga winnen,” zei hij.

4.5 19 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
70 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Margie
Margie
1 jaar geleden

De Jonge, een kat in het nauw maakt rare sprongen. Doen alles voor de Meester.
Niemand wordt gekozen…wel geselecteerd.

Grootheidswaanzin!

Louise
Louise
1 jaar geleden

Tja Hugo de jonge is van de generatie ,ik wil, ik wil, ik wil.. mocht vast alles want normen en waarden waren Passee. Overleggen met je ouders, wat vaak resulteerde in gewoon je zin doordrijven …tot je 4 de in een pamper lopen want ja zindelijk worden mocht je zelf beslissen….. En het nu gek vinden dat er vele Hugo’tjs nog steeds hun zin door willen drijven…….Want laten we eerlijk zijn ze graven hun eigen graf, het gaat niet om intelligentie of visie…
Op dit moment zit t geld nog bij de ouderen,,, nee niet allemaal ………Maar als de babyboomers straks op de wolk zitten, is het geld op, al denken ze van niet……….Dan zien ze maar hoe te overleven in hun veel te dure huizen…………Of denken ze nu echt dat de toekomst opgebouwd gaat worden door de laagstbetaalde verwegnistanners..Nee nu maken ze op waar in t verleden hard voor is gewerkt en ambachten? Was iets van vroeger…
Zelfs dieren zorgen dat hun jongen zo snel mogelijk zelfstandig woorden, anders sterft alles uit, gewoon de natuur volgen zoals het hoort……

Bram
Bram
1 jaar geleden

De covid app is al stiekem geïnstalleerd. Dus die gaat niet komen die is er al. Hier moet aandacht aan besteed worden want dit kan zomaar niet.

jan doornbos
jan doornbos
1 jaar geleden

Tja, moeten we nog veel woorden vuil maken aan dit soort lafbekken? Nee toch? We moeten zorgen dat we van dit soort tuig verlost worden. En wel zo snel mogelijk!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

70
0
We lezen graag je reactie!x