Homepagina » Binnenland » Minister De Jonge moet en zal toegang krijgen tot je telefoongegevens
minister
Foto: European People's Party CC BY 2.0

Minister De Jonge moet en zal toegang krijgen tot je telefoongegevens

Minister Bruno Bruins, die tijdens een coronadebat in de Tweede Kamer in elkaar stortte, werd in maart vervangen door Hugo de Jonge. Wat heeft hij tot nu toe gepresteerd? Hij heeft een deal gesloten met een omstreden farmareus voor honderden miljoenen coronavaccins, hij noemde een medicijn dat goed blijkt te werken tegen corona ‘kwakzalverij’ en hij heeft een Kamerbrief met antwoorden op vragen over het coronavaccin gebombardeerd tot staatsgeheim. Maar we zijn er nog niet: De Jonge wil nu ook toegang tot je telefoongegevens, ongeacht wat de privacywaakhond daarvan vindt.

Een voorgestelde wetswijziging verplicht telecomproviders ‘tijdelijk’ telecomgegevens te delen met het RIVM. De nieuwste updates voor smartphones bevatten zogeheten coronatrackers. Die kun je pas activeren als er vanuit de overheid een corona-app komt. Die gaat er dus komen. De coronatrackers gebruiken vervolgens bluetooth om besmettingen met het coronavirus op te sporen.

De wetswijziging brengt de privacy van iedere Nederlander in gevaar, waarschuwt Aleid Wolfsen, de voorzitter van de Autoriteit Persoonsgegevens. Zijn organisatie adviseert het kabinet de wet in de huidige vorm niet in te voeren. Aan de hand van de telecomgegevens wil het RIVM inzichtelijk krijgen hoe groepen mensen zich bewegen tussen gemeenten. Surveillance dus.

De Jonge wuift bezwaren weg

Ook bij providers leven zorgen over het wetsvoorstel. Het betekent namelijk dat providers een nieuwe database moeten aanleggen, waarin moet worden bijgehouden waar iemand elk uur in de afgelopen 30 dagen is geweest. De zorg is onder meer dat deze gegevens in handen vallen van opsporingsdiensten. Verder zetten ze hun vraagtekens bij het nut en de noodzaak van de maatregel.

Hugo de Jonge wil dit en Hugo de Jonge krijgt wat hij wil. Hij wuift de bezwaren weg. “Dit is gewoon een goed idee, dat moeten we doen. Alle landen om ons heen doen dit ook.”

Het is de bedoeling dat het CBS jouw telefoongegevens bij je telecomprovider gaat verzamelen en vervolgens doorstuurt naar het RIVM. Minister De Jonge stelt dat de privacy gewaarborgd is en dat er geen persoonsgegevens verstrekt worden, maar de Autoriteit Persoonsgegevens is daar nog niet zo zeker van. “Voorlopig is onvoldoende gegarandeerd dat de gegevens die de overheid wil verzamelen anoniem blijven,” waarschuwde Wolfsen in NRC.

Geplaagd door rechtszaken en schandalen

Minister De Jonge vindt het dus een goed idee om telefoongegevens door te sturen waarvan de privacywaakhond zegt dat er geen garantie is dat ze anoniem blijven. De Jonge vindt het ook een goed idee om 400 miljoen coronavaccins te kopen bij een fabrikant die geplaagd wordt door rechtszaken en schandalen, waarvan nog niet eens bewezen is dat ze werken en die momenteel worden getest op arme Zuid-Afrikanen die geen verstand hebben van vaccins. Een medicijn waarvan wel bewezen is dat het werkt, is volgens hem ‘kwakzalverij’. Waar zouden we zonder hem zijn?

Dat wordt nog leuk als Hugo de Jonge straks het CDA gaat leiden. “Ik ga winnen,” zei hij.

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Margie schreef:

  De Jonge, een kat in het nauw maakt rare sprongen. Doen alles voor de Meester.
  Niemand wordt gekozen…wel geselecteerd.

  Grootheidswaanzin!

  52 likes
  • Willem schreef:

   Ik probeer nu al lang om mensen er toe te bewegen hun smartphone gewoon weg te gooien, je kunt makkelijk zonder ik heb er ook nooit een gehad en ik mis niets. Maar ja, men moet Pokemon vangen. Regeringen en koningshuis allemaal zitten ze op die domme smartphones en dat al 10 jaar en ze zijn in 10 jaar allemaal waanzinnig geworden, het is een duivels apparaat en heb je zo’n ding ben je feitelijk al gechipt.

   36 likes
   • Hoop schreef:

    Gaat je niet lukken, smartphones maken meer dopamine aan dan coke en heroïne. Gokken maakt zelfs meer dopamine aan dan heroïne en de smartphone staat nog boven het gokken. Dus al die gebruikers van smartphones zijn allemaal zwaar verslaafd ( dit zie je bijv in de trein). Er is ook een kunstenaar die deze mensen laat schrikken, als ze dan opkijken dan maakt hij een foto van hen. Wat blijkt? Ze hebben de zelfde pupillen als een heroïne junk. Willem; jij en ik zijn 1 op de 500 die niet zo’n duivels ding bezit.

    17 likes
   • Fernando schreef:

    Wat het maar zo makkelijk. Zonder smartphone kan je geen enkele betaling doen.

    3 likes
    • Steven schreef:

     Fernando
     5 juli 2020 16:16 at 16:16

     Wat het maar zo makkelijk. Zonder smartphone kan je geen enkele betaling doen.

     Heeft er dan NIEMAND een computer meer?
     Ik heb nog nooit maar één betaling gedaan op een smartphone. Ik vertrouw die dingen niet…en dat blijkt maar weer.

     33 likes
    • P.M. schreef:

     Cash betalen , zoals vroeger.! Stel dat alles cashloos wordt en er gebeuren dingen met banken (noem maar op) dag centen.!!!!!!!!. Van wat ga je dan eten kopen ?

     28 likes
     • Straalmans schreef:

      Waterbedrijf, stroombedrijf, woningbouwvereniging enz. Je kan niet meer cash betalen. Terwijl contant geld een wettig betaalmiddel is. Maar ja, als je een huurwoning aanvaardt, dan moet je een contract tekenen met allerlei voorwaarden, zoals automatische betaling via je bankrekening.
      Al je opties verdwijnen en straks is er geen enkele optie meer.
      Zwerver ga je ook niet willen worden, want op zwervers zal misschien worden gejaagd. Vanwege de organen.
      Zonder electronische pas kom je ook nergens meer binnen. Niet bij de huisarts, niet in de winkel, niet op de markt (met vaste toegangspoorten), ook niet in je eigen huis, nergens.
      Mooie toekomst! We vielen massaal in de val van – alweer – Bill Gates en zijn automatisering. Wat ze er nooit bij hadden verteld is dat jij als mens ook geautomatiseerd zou worden. Robots met emoties die pillen moeten slikken om de emoties te onderdrukken. Totdat ze goed werkende robots hebben, dan ben je helemaal niet meer nodig. Kinderen maken zal dan ook niet meer op de gebruikelijke manier gaan, want alleen mensen met bepaalde DNA zullen gewenst zijn.

      8 likes
     • Margie schreef:

      Stel dat in de toekomst..is gebaseerd op angst

      2 likes
     • Herman schreef:

      Dan ga je eten stelen.

      2 likes
    • Willem schreef:

     Je hebt een pinpas en online kan ook Fernando, je zit er al zo diep in dat je denkt dat leven zonder smartphone niet mogelijk is, heel erg voor je.

     10 likes
    • Rob schreef:

     Fernando, de Nederlandse Bank heeft bevestigd dat alleen contant geld een wettig betaalmiddel is. Al het andere gaat niet over betaling maar over girale vordering van chartaal geld. Zolang je niet contant betaalt doe je dus nooit een betaling maar wordt je geld gevorderd in en door de winkels d.m.v. alle apparatuur. Geld dat giraal gevorderd is kun je niet meer contant uitgeven. Het contante geld komt zo dus ook niet bij de winkels. Het enige wat er gebeurt met giraal vorderen is dat de cijfers in computers veranderd worden. Het contante geld blijft in de bank. Uiteindelijk is het dus in het belang van de banken dat er geen contant geld wordt gebruikt. Of misschien liever gezegd, het is in het belang van de bankiers want hun salarissen en premies moeten natuurlijk gewoon door gaan. Dus doe jeZelf en de winkels een plezier en betaal contant. Alleen met contant betaal je uiteindelijk als klant en zo komt het ook bij de winkels en blijven banken / bankiers erbuiten. Het is niet voor niets dat veel mensen jaren geleden de bankenal niet vertrouwden. Buiten het contante geld om gaat het ook om de privacy. Het gaat geen enkele machtsfiguur iets aan waar je je geld aan uit geeft. Ik zie in de supermarkt ook nog veel mensen gewoon contant betalen. Dus al die propaganda over steeds meer mensen die pinnen etc is een hele grote leugen.

     6 likes
  • GeenNL schreef:

   Marien de Jonge, broer van Hugo de Jonge en microbioloog.

   http://freesuriyah.eu/?p=4332

   10 likes
 • jan doornbos schreef:

  Tja, moeten we nog veel woorden vuil maken aan dit soort lafbekken? Nee toch? We moeten zorgen dat we van dit soort tuig verlost worden. En wel zo snel mogelijk!

  34 likes
 • Bram schreef:

  De covid app is al stiekem geïnstalleerd. Dus die gaat niet komen die is er al. Hier moet aandacht aan besteed worden want dit kan zomaar niet.

  30 likes
  • Paula schreef:

   Gewoon je telefoon thuis laten en zelf lekker weggaan, dan kan Hugo naar zijn waterdichte systeem fluiten 😉

   38 likes
   • Steven schreef:

    ~Precies.. dat doe ik ALTIJD al… ook voor die corona waanzin. Ik vind zo’n koelkast in je zak een ergenis. Gewoon een oude Nokia mee zodat ik gebeld kan worden.
    En als dat niet meer kan, dan gooi ik iedere telefoon de sloot in en neem ik weer gewoon huistelefoon.. net als vroeger!
    Laat de Jonge maar lekker zijn spionage-diensten aan het werk zetten, van mij kan hij de pestpleuris krijgen.. hehe

    28 likes
    • Straalmans schreef:

     Huistelefoons gaan allemaal via een modem (dataverzamelaar) met IP-adres. KPN is bezig de 2G uit te bannen en eind dit jaar zal dat waarschijnlijk klaar zijn of het is al klaar.

     5 likes
     • Steven schreef:

      Maar met huistelefoon ben ik niet de hele dag te traceren. En data? tja… meeluisteren?
      En als het helemaal lastig wordt, dan douwen ze die telefoon maar op een plek waar de zon nooit schijnt. Mij interesseert het geen REET. Mij hebben ze niet verslaafd kunnen maken..ik vond het alleen makkelijk dat je altijd bereikbaar bent.

      Mijn collega’s, paar van mijn generatie, zitten zodra je binnen komt ‘s morgens al allemaal op hun telefoon te spelen. Dat gaat zo de godganze dag door. Porno en flaters van mensen…allemaal verslaafd.

      4 likes
  • kuus schreef:

   Ja ik heb dat ook gezien er zit ineens een app die ik nooit heb opgehaald van het COVID-19 situation for the EU/EEA and the UK,

   2 likes
  • Fernando schreef:

   Die is er niet.

   1 likes
 • Herman van den Berg schreef:

  Hugo Mengele de Jonge is een l.l, hier in Spanje doen ze dat ook maar het zijn allemaal dombo’s. wij laten de telefoon thuis als wij de deur uitgaan. Lekker rustig trouwens.

  25 likes
  • Mikkel schreef:

   Ik ook! Geen telefoon meer mee naar buiten!

   17 likes
   • Bertus schreef:

    Ik zet die phone wel weer terug naar de fabrieksinstellingen. Misschien verdwijnt die
    Corona app ook. En verder neem ik geen updates meer aan. Ook doe ik niks met twitter, facebook, whats app en de hele klere zooi. Verder heb ik blue tooth nooit aan staan en wifi alleen als het nodig is, dus eigenlijk nooit.
    Ik val nu misschien wel in de herhaling maar voor die Android phone kun je die
    Corona app uitcvhakelen. Klik op instellingen dan op google (mijn grootste vijand) dan rechtsboven op 3 puntjes. Dan klik op ‘gebruik en diagnostische gegevens’. Zet dit op uit. Je kan het niet vaak genoeg herhalen.

    12 likes
    • Johny schreef:

     Helaas kan een (corona) app jouw wifi en BT aan en uit zetten zo het de app uitkomt. Daarnaast denken veel mensen dat wanneer de wifi en BT uitstaan, zij niet gevolgd kunnen worden. Maar ¨uit staan¨ betekent in dit geval dat wifi en BT niet meer zenden maar wel blijven luisteren naar andere zenders. Vervolgens wordt die (lokatie) informatie gedeeld met de instanties. Er bestaan nog steeds senioren gsm´s die geen wifi en BT hebben maar wel op 3 en 4 g werken.

     1 likes
 • wim11 schreef:

  Man ontwikkelt zich razendsnel tot heel vervelend dictatoriaal figuur, zijn prestaties zijn ver onder niveau

  25 likes
 • Louise schreef:

  Tja Hugo de jonge is van de generatie ,ik wil, ik wil, ik wil.. mocht vast alles want normen en waarden waren Passee. Overleggen met je ouders, wat vaak resulteerde in gewoon je zin doordrijven …tot je 4 de in een pamper lopen want ja zindelijk worden mocht je zelf beslissen….. En het nu gek vinden dat er vele Hugo’tjs nog steeds hun zin door willen drijven…….Want laten we eerlijk zijn ze graven hun eigen graf, het gaat niet om intelligentie of visie…
  Op dit moment zit t geld nog bij de ouderen,,, nee niet allemaal ………Maar als de babyboomers straks op de wolk zitten, is het geld op, al denken ze van niet……….Dan zien ze maar hoe te overleven in hun veel te dure huizen…………Of denken ze nu echt dat de toekomst opgebouwd gaat worden door de laagstbetaalde verwegnistanners..Nee nu maken ze op waar in t verleden hard voor is gewerkt en ambachten? Was iets van vroeger…
  Zelfs dieren zorgen dat hun jongen zo snel mogelijk zelfstandig woorden, anders sterft alles uit, gewoon de natuur volgen zoals het hoort……

  20 likes
 • wolfje168 schreef:

  Toch fijn dat ik niet zo’n kreng van een smartphone heb. Ik moet wel eens lachen om die zombies de hele dag maar door op dat ding.

  20 likes
 • Petrus schreef:

  Wat is de Jonge toch een enorme hangjas en een ongelofelijke miskleun!!!!!
  Net als Rutte!!!

  19 likes
 • ProAsfalt schreef:

  Oplossing: Laat dat kolere ding thuis!
  Neem anders een old-school Nokia.

  15 likes
 • Straalmans schreef:

  Twee telefoons een optie? Een smartphone voor thuis (Wifi) en een gewone telefoon voor onderweg. Ze zijn nog te koop, maar misschien stopt de verkoop wel binnenkort.
  Misschien stopt men ook met de prepaid cards of moet je je registreren als je zo’n prepaid sim chip koopt.

  5 likes
 • Sjazon schreef:

  Vluchten kan niet meer. Veel te laat. De rookmelder thuis zal ook uitgerust worden met spy geintjes. Al je electrische apparaten. Wat dacht je van je horloge?

  5 likes
  • Rob schreef:

   Waar ik woon was al een artikel bij de ingang opgehangen dat over twee jaar alle woningen een rookmelder moeten bevatten. In het artikel ging het om eigen woningen maar in de huurwoningen zal dat ook wel verplicht worden. Wel opvallend dat het nooit een probleem was als er geen aanwezig was en straks ineens wel. Brand is er hier nog nooit geweest en er hangen brandblussers op verschillende plaatsen. Plus aansluitingen voor de brandslang van de brandweer. Maar zoals je al zegt, zal het om spionage / surveillance gaan om je in de gaten te houden. Ze gaan dan zeker in de gaten houden of je thuis wel de 1,5 meter kolder netjes opvolgt.

   1 likes
 • rob schreef:

  Dan is er maar EEN middel Die werkt er tegen iedereen zijn telefoon weg doen maar omdat men niet meer zonder kan , zal men dit niet zo gauw doen, wel zal er genoeg gemekker zijn er tegen ,maar dat middel zal niet werken

  4 likes
 • Henk schreef:

  Deze man moeten ze opsluiten. Onze menselijke rechten afnemen, hoe durft hij.
  Nu al zit op iedere mobiele telefoon een service actief om te laten zien of je besmet bent met covid.. Let even op..

  1 likes
 • Elise schreef:

  Ik heb ook geen mobiel/nooit gehad uit principe, maar ik denk aan de reacties te lezen, dat we dan toch gaan naar de onderhuidse microchip. En ik hoop, dat ik ongelijk krijg.

  0 likes
 • Audrey schreef:

  Mooi is dat. dan maar weer met een vaste lijn bellen. Die moet ik maar weer eens uit de kast halen. Inpluggen en klaar is kees. En als ik weggaat dan neem ik mijn ouwe smartfoon wel weer mee. Met een telefoonkaart.

  0 likes
 • x

  Check Also

  coronavaccin

  Ze dekken zich al in: Producent van ‘ons’ coronavaccin beschermd tegen SCHADECLAIMS

  AstraZeneca is in de meeste landen beschermd ...

  marokkaanse

  Wanhopige Marokkaanse vrouw: ‘Ze testen coronavaccins op ons. Ze hebben mijn vader vermoord’

  Enkele dagen geleden meldden de media dat ...

  >