Homepagina » Binnenland » Minister De Jonge moet en zal toegang krijgen tot je telefoongegevens
minister
Foto: European People's Party CC BY 2.0

Minister De Jonge moet en zal toegang krijgen tot je telefoongegevens

Minister Bruno Bruins, die tijdens een coronadebat in de Tweede Kamer in elkaar stortte, werd in maart vervangen door Hugo de Jonge. Wat heeft hij tot nu toe gepresteerd? Hij heeft een deal gesloten met een omstreden farmareus voor honderden miljoenen coronavaccins, hij noemde een medicijn dat goed blijkt te werken tegen corona ‘kwakzalverij’ en hij heeft een Kamerbrief met antwoorden op vragen over het coronavaccin gebombardeerd tot staatsgeheim. Maar we zijn er nog niet: De Jonge wil nu ook toegang tot je telefoongegevens, ongeacht wat de privacywaakhond daarvan vindt.

Een voorgestelde wetswijziging verplicht telecomproviders ‘tijdelijk’ telecomgegevens te delen met het RIVM. De nieuwste updates voor smartphones bevatten zogeheten coronatrackers. Die kun je pas activeren als er vanuit de overheid een corona-app komt. Die gaat er dus komen. De coronatrackers gebruiken vervolgens bluetooth om besmettingen met het coronavirus op te sporen.

De wetswijziging brengt de privacy van iedere Nederlander in gevaar, waarschuwt Aleid Wolfsen, de voorzitter van de Autoriteit Persoonsgegevens. Zijn organisatie adviseert het kabinet de wet in de huidige vorm niet in te voeren. Aan de hand van de telecomgegevens wil het RIVM inzichtelijk krijgen hoe groepen mensen zich bewegen tussen gemeenten. Surveillance dus.

De Jonge wuift bezwaren weg

Ook bij providers leven zorgen over het wetsvoorstel. Het betekent namelijk dat providers een nieuwe database moeten aanleggen, waarin moet worden bijgehouden waar iemand elk uur in de afgelopen 30 dagen is geweest. De zorg is onder meer dat deze gegevens in handen vallen van opsporingsdiensten. Verder zetten ze hun vraagtekens bij het nut en de noodzaak van de maatregel.

Hugo de Jonge wil dit en Hugo de Jonge krijgt wat hij wil. Hij wuift de bezwaren weg. “Dit is gewoon een goed idee, dat moeten we doen. Alle landen om ons heen doen dit ook.”

Het is de bedoeling dat het CBS jouw telefoongegevens bij je telecomprovider gaat verzamelen en vervolgens doorstuurt naar het RIVM. Minister De Jonge stelt dat de privacy gewaarborgd is en dat er geen persoonsgegevens verstrekt worden, maar de Autoriteit Persoonsgegevens is daar nog niet zo zeker van. “Voorlopig is onvoldoende gegarandeerd dat de gegevens die de overheid wil verzamelen anoniem blijven,” waarschuwde Wolfsen in NRC.

Geplaagd door rechtszaken en schandalen

Minister De Jonge vindt het dus een goed idee om telefoongegevens door te sturen waarvan de privacywaakhond zegt dat er geen garantie is dat ze anoniem blijven. De Jonge vindt het ook een goed idee om 400 miljoen coronavaccins te kopen bij een fabrikant die geplaagd wordt door rechtszaken en schandalen, waarvan nog niet eens bewezen is dat ze werken en die momenteel worden getest op arme Zuid-Afrikanen die geen verstand hebben van vaccins. Een medicijn waarvan wel bewezen is dat het werkt, is volgens hem ‘kwakzalverij’. Waar zouden we zonder hem zijn?

Dat wordt nog leuk als Hugo de Jonge straks het CDA gaat leiden. “Ik ga winnen,” zei hij.

4.2 5 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
60 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Margie
Margie
4 maanden geleden

De Jonge, een kat in het nauw maakt rare sprongen. Doen alles voor de Meester.
Niemand wordt gekozen…wel geselecteerd.

Grootheidswaanzin!

Willem
Willem
Reactie op  Margie
4 maanden geleden

Ik probeer nu al lang om mensen er toe te bewegen hun smartphone gewoon weg te gooien, je kunt makkelijk zonder ik heb er ook nooit een gehad en ik mis niets. Maar ja, men moet Pokemon vangen. Regeringen en koningshuis allemaal zitten ze op die domme smartphones en dat al 10 jaar en ze zijn in 10 jaar allemaal waanzinnig geworden, het is een duivels apparaat en heb je zo’n ding ben je feitelijk al gechipt.

Fernando
Fernando
Reactie op  Willem
4 maanden geleden

Wat het maar zo makkelijk. Zonder smartphone kan je geen enkele betaling doen.

P.M.
P.M.
Reactie op  Fernando
4 maanden geleden

Cash betalen , zoals vroeger.! Stel dat alles cashloos wordt en er gebeuren dingen met banken (noem maar op) dag centen.!!!!!!!!. Van wat ga je dan eten kopen ?

Margie
Margie
Reactie op  P.M.
4 maanden geleden

Stel dat in de toekomst..is gebaseerd op angst

Straalmans
Straalmans
Reactie op  P.M.
4 maanden geleden

Waterbedrijf, stroombedrijf, woningbouwvereniging enz. Je kan niet meer cash betalen. Terwijl contant geld een wettig betaalmiddel is. Maar ja, als je een huurwoning aanvaardt, dan moet je een contract tekenen met allerlei voorwaarden, zoals automatische betaling via je bankrekening.
Al je opties verdwijnen en straks is er geen enkele optie meer.
Zwerver ga je ook niet willen worden, want op zwervers zal misschien worden gejaagd. Vanwege de organen.
Zonder electronische pas kom je ook nergens meer binnen. Niet bij de huisarts, niet in de winkel, niet op de markt (met vaste toegangspoorten), ook niet in je eigen huis, nergens.
Mooie toekomst! We vielen massaal in de val van – alweer – Bill Gates en zijn automatisering. Wat ze er nooit bij hadden verteld is dat jij als mens ook geautomatiseerd zou worden. Robots met emoties die pillen moeten slikken om de emoties te onderdrukken. Totdat ze goed werkende robots hebben, dan ben je helemaal niet meer nodig. Kinderen maken zal dan ook niet meer op de gebruikelijke manier gaan, want alleen mensen met bepaalde DNA zullen gewenst zijn.

Herman
Herman
Reactie op  P.M.
4 maanden geleden

Dan ga je eten stelen.

Steven
Steven
Reactie op  Fernando
4 maanden geleden

Fernando
5 juli 2020 16:16 at 16:16

Wat het maar zo makkelijk. Zonder smartphone kan je geen enkele betaling doen.

Heeft er dan NIEMAND een computer meer?
Ik heb nog nooit maar één betaling gedaan op een smartphone. Ik vertrouw die dingen niet…en dat blijkt maar weer.

Willem
Willem
Reactie op  Fernando
4 maanden geleden

Je hebt een pinpas en online kan ook Fernando, je zit er al zo diep in dat je denkt dat leven zonder smartphone niet mogelijk is, heel erg voor je.

Rob
Rob
Reactie op  Fernando
4 maanden geleden

Fernando, de Nederlandse Bank heeft bevestigd dat alleen contant geld een wettig betaalmiddel is. Al het andere gaat niet over betaling maar over girale vordering van chartaal geld. Zolang je niet contant betaalt doe je dus nooit een betaling maar wordt je geld gevorderd in en door de winkels d.m.v. alle apparatuur. Geld dat giraal gevorderd is kun je niet meer contant uitgeven. Het contante geld komt zo dus ook niet bij de winkels. Het enige wat er gebeurt met giraal vorderen is dat de cijfers in computers veranderd worden. Het contante geld blijft in de bank. Uiteindelijk is het dus in het belang van de banken dat er geen contant geld wordt gebruikt. Of misschien liever gezegd, het is in het belang van de bankiers want hun salarissen en premies moeten natuurlijk gewoon door gaan. Dus doe jeZelf en de winkels een plezier en betaal contant. Alleen met contant betaal je uiteindelijk als klant en zo komt het ook bij de winkels en blijven banken / bankiers erbuiten. Het is niet voor niets dat veel mensen jaren geleden de bankenal niet vertrouwden. Buiten het contante geld om gaat het ook om de privacy. Het gaat geen enkele machtsfiguur iets aan waar je je geld aan uit geeft. Ik zie in de supermarkt ook nog veel mensen gewoon contant betalen. Dus al die propaganda over steeds meer mensen die pinnen etc is een hele grote leugen.

Thea Hartingsveld
Thea Hartingsveld
Reactie op  Rob
4 maanden geleden

Inderdaad, want de mensen die lopen naar de voedselbank hebben Niet anders. En die in de schuldsanering zitten, krijgen alleen geld per week zo in het handje.
Hoe ze het per 1 januari 2021 (als dat doorgaat) willen gaan doen, dat weet ik niet.

Loes
Loes
Reactie op  Fernando
4 maanden geleden

ja hoor ik maak met vaste telefoon de rekening over als ik iets koop op internet..heb geen Smartphone en geen Smart televisie die trouwens weinig aan staat…

Nvt
Nvt
Reactie op  Loes
3 maanden geleden

Die zal helemaal niet aanstaan denk ik?

Carin
Carin
Reactie op  Fernando
4 maanden geleden

Juist wel zo blijft cash geld in omloop of gewoon per laptop vis internet thuis overboeken

Hoop
Hoop
Reactie op  Willem
4 maanden geleden

Gaat je niet lukken, smartphones maken meer dopamine aan dan coke en heroïne. Gokken maakt zelfs meer dopamine aan dan heroïne en de smartphone staat nog boven het gokken. Dus al die gebruikers van smartphones zijn allemaal zwaar verslaafd ( dit zie je bijv in de trein). Er is ook een kunstenaar die deze mensen laat schrikken, als ze dan opkijken dan maakt hij een foto van hen. Wat blijkt? Ze hebben de zelfde pupillen als een heroïne junk. Willem; jij en ik zijn 1 op de 500 die niet zo’n duivels ding bezit.

P.M.
P.M.
Reactie op  Hoop
4 maanden geleden

Ik heb een goedkoop nokiatje van nog geen 50 euro , en ben ik blij zeg.!

Rob
Rob
Reactie op  P.M.
4 maanden geleden

Dan ga ik nog een stapje verder. Ik heb er één van 20 euro. Goedkoper zijn ze volgens mij niet meer te krijgen. Sms en (pre-paid) bellen en verder echt helemaal niets. Alhoewel dat is niet helemaal waar. Er zit een ingebouwde zaklamp in. 😄😄

Margie
Margie
Reactie op  Hoop
4 maanden geleden

Ook ik hoor bij de geen telefoon club…🌟

Rob
Rob
Reactie op  Margie
4 maanden geleden

Me Too. 😄😄

Thea Hartingsveld
Thea Hartingsveld
Reactie op  Hoop
4 maanden geleden

Ik heb wel een mobiel, maar gebruik deze alleen voor noodgevallen. Daar was tie voor bedoeld, volgens mij.

GeenNL
GeenNL
Reactie op  Margie
4 maanden geleden

Marien de Jonge, broer van Hugo de Jonge en microbioloog.

http://freesuriyah.eu/?p=4332

Willy Wonka
Willy Wonka
Reactie op  GeenNL
4 maanden geleden

Inderdaad dat klopt helemaal

Louise
Louise
4 maanden geleden

Tja Hugo de jonge is van de generatie ,ik wil, ik wil, ik wil.. mocht vast alles want normen en waarden waren Passee. Overleggen met je ouders, wat vaak resulteerde in gewoon je zin doordrijven …tot je 4 de in een pamper lopen want ja zindelijk worden mocht je zelf beslissen….. En het nu gek vinden dat er vele Hugo’tjs nog steeds hun zin door willen drijven…….Want laten we eerlijk zijn ze graven hun eigen graf, het gaat niet om intelligentie of visie…
Op dit moment zit t geld nog bij de ouderen,,, nee niet allemaal ………Maar als de babyboomers straks op de wolk zitten, is het geld op, al denken ze van niet……….Dan zien ze maar hoe te overleven in hun veel te dure huizen…………Of denken ze nu echt dat de toekomst opgebouwd gaat worden door de laagstbetaalde verwegnistanners..Nee nu maken ze op waar in t verleden hard voor is gewerkt en ambachten? Was iets van vroeger…
Zelfs dieren zorgen dat hun jongen zo snel mogelijk zelfstandig woorden, anders sterft alles uit, gewoon de natuur volgen zoals het hoort……

Margie
Margie
Reactie op  Louise
4 maanden geleden

Ik wil, ik wil, ik wil…ik wil Bill

Bram
Bram
4 maanden geleden

De covid app is al stiekem geïnstalleerd. Dus die gaat niet komen die is er al. Hier moet aandacht aan besteed worden want dit kan zomaar niet.

Paula
Paula
Reactie op  Bram
4 maanden geleden

Gewoon je telefoon thuis laten en zelf lekker weggaan, dan kan Hugo naar zijn waterdichte systeem fluiten 😉

Steven
Steven
Reactie op  Paula
4 maanden geleden

~Precies.. dat doe ik ALTIJD al… ook voor die corona waanzin. Ik vind zo’n koelkast in je zak een ergenis. Gewoon een oude Nokia mee zodat ik gebeld kan worden.
En als dat niet meer kan, dan gooi ik iedere telefoon de sloot in en neem ik weer gewoon huistelefoon.. net als vroeger!
Laat de Jonge maar lekker zijn spionage-diensten aan het werk zetten, van mij kan hij de pestpleuris krijgen.. hehe

Straalmans
Straalmans
Reactie op  Steven
4 maanden geleden

Huistelefoons gaan allemaal via een modem (dataverzamelaar) met IP-adres. KPN is bezig de 2G uit te bannen en eind dit jaar zal dat waarschijnlijk klaar zijn of het is al klaar.

Steven
Steven
Reactie op  Straalmans
4 maanden geleden

Maar met huistelefoon ben ik niet de hele dag te traceren. En data? tja… meeluisteren?
En als het helemaal lastig wordt, dan douwen ze die telefoon maar op een plek waar de zon nooit schijnt. Mij interesseert het geen REET. Mij hebben ze niet verslaafd kunnen maken..ik vond het alleen makkelijk dat je altijd bereikbaar bent.

Mijn collega’s, paar van mijn generatie, zitten zodra je binnen komt ‘s morgens al allemaal op hun telefoon te spelen. Dat gaat zo de godganze dag door. Porno en flaters van mensen…allemaal verslaafd.

Nvt
Nvt
Reactie op  Paula
3 maanden geleden

Bluetooth en locatiegegevens zoveel mogelijk uit zetten. En de google corona spy.

Fernando
Fernando
Reactie op  Bram
4 maanden geleden

Die is er niet.

Nvt
Nvt
Reactie op  Fernando
3 maanden geleden

Zeker wel. Google diensten/ Blootstellingsmeldingen covid 19

kuus
kuus
Reactie op  Bram
4 maanden geleden

Ja ik heb dat ook gezien er zit ineens een app die ik nooit heb opgehaald van het COVID-19 situation for the EU/EEA and the UK,

jan doornbos
jan doornbos
4 maanden geleden

Tja, moeten we nog veel woorden vuil maken aan dit soort lafbekken? Nee toch? We moeten zorgen dat we van dit soort tuig verlost worden. En wel zo snel mogelijk!

Herman van den Berg
Herman van den Berg
4 maanden geleden

Hugo Mengele de Jonge is een l.l, hier in Spanje doen ze dat ook maar het zijn allemaal dombo’s. wij laten de telefoon thuis als wij de deur uitgaan. Lekker rustig trouwens.

Mikkel
Mikkel
Reactie op  Herman van den Berg
4 maanden geleden

Ik ook! Geen telefoon meer mee naar buiten!

Bertus
Bertus
Reactie op  Mikkel
4 maanden geleden

Ik zet die phone wel weer terug naar de fabrieksinstellingen. Misschien verdwijnt die
Corona app ook. En verder neem ik geen updates meer aan. Ook doe ik niks met twitter, facebook, whats app en de hele klere zooi. Verder heb ik blue tooth nooit aan staan en wifi alleen als het nodig is, dus eigenlijk nooit.
Ik val nu misschien wel in de herhaling maar voor die Android phone kun je die
Corona app uitcvhakelen. Klik op instellingen dan op google (mijn grootste vijand) dan rechtsboven op 3 puntjes. Dan klik op ‘gebruik en diagnostische gegevens’. Zet dit op uit. Je kan het niet vaak genoeg herhalen.

Johny
Johny
Reactie op  Bertus
4 maanden geleden

Helaas kan een (corona) app jouw wifi en BT aan en uit zetten zo het de app uitkomt. Daarnaast denken veel mensen dat wanneer de wifi en BT uitstaan, zij niet gevolgd kunnen worden. Maar ¨uit staan¨ betekent in dit geval dat wifi en BT niet meer zenden maar wel blijven luisteren naar andere zenders. Vervolgens wordt die (lokatie) informatie gedeeld met de instanties. Er bestaan nog steeds senioren gsm´s die geen wifi en BT hebben maar wel op 3 en 4 g werken.

wolfje168
wolfje168
4 maanden geleden

Toch fijn dat ik niet zo’n kreng van een smartphone heb. Ik moet wel eens lachen om die zombies de hele dag maar door op dat ding.

Bertus
Bertus
Reactie op  wolfje168
4 maanden geleden

Die zombies worden in de toekomst werkelijkheid, en dan lach je niet meer.

Steven
Steven
Reactie op  Bertus
4 maanden geleden

Die zombies worden in de toekomst werkelijkheid, en dan lach je niet meer.

– Dat zal dan komen van de gifspuiten van genocide Bill

vladi
vladi
Reactie op  Steven
4 maanden geleden

niet alleen dit.

fff

wim11
wim11
4 maanden geleden

Man ontwikkelt zich razendsnel tot heel vervelend dictatoriaal figuur, zijn prestaties zijn ver onder niveau

ProAsfalt
ProAsfalt
4 maanden geleden

Oplossing: Laat dat kolere ding thuis!
Neem anders een old-school Nokia.

Steven
Steven
Reactie op  ProAsfalt
4 maanden geleden

Let maar op… de Nokia’s zijn straks geld waard..

Petrus
Petrus
4 maanden geleden

Wat is de Jonge toch een enorme hangjas en een ongelofelijke miskleun!!!!!
Net als Rutte!!!

Straalmans
Straalmans
4 maanden geleden

Twee telefoons een optie? Een smartphone voor thuis (Wifi) en een gewone telefoon voor onderweg. Ze zijn nog te koop, maar misschien stopt de verkoop wel binnenkort.
Misschien stopt men ook met de prepaid cards of moet je je registreren als je zo’n prepaid sim chip koopt.

x

Check Also

coronavaccin

Microbioloog: Coronavaccin ‘is ronduit gevaarlijk’ en ‘leidt tot jullie ondergang’

Anthony Fauci, de Amerikaanse Jaap van Dissel, ...

priester

Priester overlijdt plotseling na test coronavaccin Moderna

Gisteren bracht farmaceut Pfizer informatie naar buiten ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

60
0
We lezen graag je reactie!x