Homepagina » Gezondheid » Geneeskrachtige klei die honderden jaren door indianen werd gebruikt blijkt effectiever dan moderne antibiotica
Geneeskrachtige klei die honderden jaren door indianen werd gebruikt blijkt effectiever dan moderne antibiotica

Geneeskrachtige klei die honderden jaren door indianen werd gebruikt blijkt effectiever dan moderne antibiotica

Klei die door de oorspronkelijke bevolking van Canada werd gebruikt als geneesmiddel, blijkt zeer effectief in het doden van bacteriën die resistent zijn tegen antibiotica, zo melden wetenschappers van de Universiteit van Brits-Columbia.

In het gebied van de Heiltsuk First Nation’s stam bevindt zich een grote afzetting van klei die stamt uit de laatste ijstijd. In een granieten bekken bevindt zich in totaal ongeveer 400.000 ton klei, die eeuwenlang is gebruikt voor de behandeling van tal van klachten, waaronder colitis ulcerosa, artritis, neuritis, aderontsteking, huidirritatie en brandwonden.

16 soorten

Het aantal Heiltsuk kelderde als gevolg van ziektes die werden meegebracht door de Europeanen en militaire conflicten met andere stammen.

De onderzoekers hebben ontdekt dat de klei een extreem krachtige antibacteriële werking heeft en ziekteverwekkers doodt die resistent zijn tegen meerdere medicijnen. De klei blijkt 16 soorten multiresistente bacteriën te kunnen doden.

Nieuw wapen

Infecties die worden veroorzaakt door multiresistente bacteriën zijn erg lastig te behandelen en zorgen voor steeds meer sterfgevallen in ziekenhuizen. De onderzoekers zijn ervan overtuigd dat de klei, die honderden jaren door de inheemse bevolking werd gebruikt, een nieuw wapen kan zijn in de strijd tegen een aantal multiresistente bacteriën.

Dit laat zien dat de oorspronkelijke bevolking over zeer veel kennis beschikte en infecties door zelfs de meest dodelijke bacteriën wist te behandelen. Het onderzoek is verschenen in het blad mBio.

[EWAO]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Johan
Johan
5 jaren geleden

De klei analyseren, chemisch namaken, patent aanvragen en men kan weer binnelopen.

Tot over zo’n 10 jaar en men kan u behandelen met deze wonderbaarlijke nieuwe vinding.

helder
helder
5 jaren geleden

zeeklei is zeer goed voor de huid, en volgens mij zijn alle soorten klei geneeskrachtig tot modder aan toe.

flardinga
flardinga
5 jaren geleden

Indianen hebben al eeuwenlang ervaringen en kennis opgedaan door in die gebieden te wonen waar zij woonden, vroeger werden zij uitgelachen en uitgemoord maar inmiddels leren wij veel van hen, vroeger luisterden men niet maar nu hopelijk wel, er is een hoop te winnen voor de mensheid als we maar samen werken i.p.v. al die oorlogen en destructies en vernietiging van alles wat leeft op deez aardkloot!!!

ikzelfzelf
ikzelfzelf
5 jaren geleden

Ik heb vorige week nog een halve eetlepel groene klei opgelost in water en dit heb ik een half uur voor het eten opgedronken.
Daarna heb ik me 2 dagen leeg gescheten en daarna voelde ik me een stuk jonger en was ik van veel problemen af.
Je darmen spelen een belangrijke rol om het gif uit je lichaam te verwijderen. Aangezien er in alles gif zit, wat wij eten, drinken en inademen, komen veel ziektes voort door die gif in onze de darmen.
Dus het regelmatig reinigen van je darmen met modder [groene klei of entero care] is een heel goed middel om je van je problemen af te helpen of om problemen te voorkomen.

x

Check Also

arts

Arts trekt aan de bel: aantal doodgeboortes explodeert in Canada

Het aantal doodgeboortes bij volledig gevaccineerde vrouwen ...

cardioloog

Cardioloog die ‘niet zal huilen op de begrafenis van ongevaccineerden’ sterft 2 weken na boosterprik

Canadese media berichtten dinsdag dat een prominente ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

10
0
We lezen graag je reactie!x