Binnenland

Verpleegkundigen vinden uitspraken over ongevaccineerden op IC erg opmerkelijk: ‘Er is geen uniforme registratie’

Help mee door deze informatie met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Ruim vier op de vijf coronapatiënten die op de intensive care liggen (83 procent) zijn niet tegen COVID-19 gevaccineerd, schreven de media vorige week. Een volledig gevaccineerde persoon zou 33 keer zo weinig kans hebben om door COVID-19 op de IC te belanden als iemand die niet geprikt is.

Het RIVM deed onderzoek naar gegevens van mensen die tussen 1 september en 3 oktober met COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
NICE registreert niet of opgenomen patiënten gevaccineerd zijn

Zorgmedewerkers Verenigd, een groep verpleegkundigen en verzorgenden uit vele sectoren van de gezondheidszorg, merkt op dat NICE (Nationale Intensive Care Evaluatie) niet registreert of opgenomen patiënten gevaccineerd zijn.

Op de vraag of NICE bijhoudt of opgenomen patiënten al dan niet gevaccineerd zijn, antwoordt de stichting: “Wij houden geen vaccinatiestatus bij en hebben geen inzicht in het aantal gevaccineerden dat alsnog met Covid in het ziekenhuis dan wel op de IC wordt opgenomen. Het RIVM is bezig om de gegevens vanuit onze registratie te combineren met de vaccinatiedatabase. Zij geven aan dat vanwege juridische en privacy-aspecten het nog enige weken kan duren voordat deze informatie beschikbaar is.”

De data zijn nog niet openbaar

Het RIVM schreef ook op Twitter dat 4 op de 5 coronapatiënten op de IC niet ingeënt zijn tegen het coronavirus. Maarten den Berg vroeg aan het instituut: “Mag ik alstublieft de link naar de dataset?” Het RIVM antwoordde vervolgens: “De data zijn nog niet openbaar, we werken aan het openbaar maken op het VWS Coronadashboard.”

Zorgmedewerkers Verenigd: “Er is geen uniforme registratie in ziekenhuizen, daarom vinden wij dit soort uitspraken erg opmerkelijk.”

4.8 96 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

87 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jeff
Jeff
2 jaren geleden

Blunder nummer 884
Vaccinazie propaganda!

ongevaccineerde
ongevaccineerde
2 jaren geleden

Ik word er echt verdrietig van dat wij van de heren en dames van het kabinet, OMT en RIVM afhankelijk zijn. Door uitsluiting en tweedeling van de maatschappij bepalen zij de mate van vrijheid, die afhankelijk is van de zorg- en IC-capaciteit die ze maar niet willen opschalen. Maar wel 200 miljard euro investeren in ondernemersondersteuning, teststraten, lockdowns, beperkt werkende (mogelijk gevaarlijke) vaccins en het opleiden en in dienst nemen van 5.000 corona-BOA’s (die dit keer worden uitgerust met een wapenstok). En vervolgens de schuld geven aan mensen die terecht vertrouwen op hun immuunsysteem dat er zoveel besmettingen zijn. Besmettingen die kunstmatig hoog worden gehouden door het gebruik van de zeer onbetrouwbare PCR-test. Inmiddels verlaten verpleegkundigen met duizenden de zorg en is het ziekteverzuim in de zorg nog nooit zo hoog geweest. Dit heeft natuurlijk z’n weerslag op de behandeling van onze zieken.

Het lijkt er steeds meer op dat onze overheid juist níet inzet op onze gezondheid. In ruim anderhalf jaar tijd is er niet geïnvesteerd in capaciteit: niet in verpleegkundigen, niet in bedden. Waarom is bijvoorbeeld nooit overwogen om het leegstaande Slotervaart Ziekenhuis weer in gebruik te nemen en op te tuigen als Corona-ziekenhuis? Kosten? Een fractie van de reeds geïnvesteerde 200 miljard euro! Je vraagt je inmiddels af of ze niet een andere agenda aan het uitrollen zijn. Namelijk het optuigen van een totalitaire controle maatschappij. Te beginnen met de QR-pas en 5.000 “nuttige” corona-BOA’s. Dit aantal zal de komende jaren gestaag groeien.

mikkie
mikkie
2 jaren geleden

O, maar Hugo is helderziend…

Lena Wauters
Lena Wauters
2 jaren geleden

In het grootste W-Vlaams ziekenhuis liggen welgeteld vier covid-19 patiënten waarvan drie gevaccineerd.

Back to top button
87
0
We lezen graag je reactie!x