Buitenland

Witte Huis: “Vijftig jaar bezetting van Palestina door Israël moet eindigen”

Help ons door dit met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Amerikaanse president Obama biedt via zijn stafchef Denis McDonough tegenwicht aan de verkiezingsretoriek van de Israëlische premier Netanyahu over een tweestatenoplossing met Palestina.

“Een bezetting die al bijna 50 jaar heeft geduurd, moet eindigen, en het Palestijnse volk moet het recht hebben zichzelf te besturen in een eigen soevereine staat,” zei McDonough maandag tijdens een bijeenkomst voor liberale Joodse Amerikanen.

“President Obama gelooft nog steeds sterk in wat hij twee jaar geleden in Jeruzalem heeft gezegd, namelijk dat vrede noodzakelijk en mogelijk is,” ging hij verder. “Israël kan niet oneindig lang een ander volk onder militaire controle houden. Dat is de waarheid.”

Het is niet de eerste keer dat het woord ‘bezetting’ wordt gebruikt door een overheidsfunctionaris. In 2013 gebruikte Obama het woord zelf. “Het is het recht van het Palestijnse volk dat er een einde komt aan de bezetting en het leed dat ermee gepaard gaat,” zei Obama in Ramallah.

Het Witte Huis verwijt Netanyahu dat hij het vredesproces met zijn verkiezingsretoriek verder heeft bemoeilijkt. Er is volgens hooggeplaatste medewerkers op het Witte Huis onnodig veel schade aangericht door de spierballentaal van Netanyahu, die hij nodig dacht te hebben om herkozen te worden.

McDonough benadrukt dat het Witte Huis als grootste bedreiging voor een vredesovereenkomst de ongebreidelde bouw van Israëlische nederzettingen in bezet Palestijns gebied ziet.

De band tussen Obama en Netanyahu was al slecht. Nadat Netanyahu buiten medeweten van het Witte Huis op een uitnodiging van de Republikeinen inging om het Congres toe te spreken, probeert Israël intussen alles om de ophanden zijnde atoomdeal met Teheran te torpederen.

[Independent]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
wolfje
wolfje
7 jaren geleden

eindelijk uitvoering geven aan VN resolutie 242. na al die tijd …

flardinga
flardinga
7 jaren geleden

Ik kan alleen maar zeggen, stop eens met praten over deze onderwerpen en ga handelen, het is in het voordeel van Israel en de Palestijnen en de gehele regio, we gaan handelen er komt meer toerisme en vooral hoop en voorspoed, maar doe er eens echt wat aan i.p.v. dat eindeloze gel.l, help de Palestijnen en er komt vrede!

Elise49
Elise49
7 jaren geleden

Recht op eigen soevereine staat zegt een liberale. Wij hebben geen soevereiniteit meer en dat zal Palestina dan ook overkomen. De NWO constructie zit overal al ingenesteld.

Faith
Faith
7 jaren geleden

NWO gaat het nog moeilijk krijgen. Het kortzichtige oogkleppen denken gecombineerd met egoisme en negatuieve intenties zullen zich nog meer tegen hen draaien en zijn al tegen zich aan het draaien. Geestes- en andere ziektes steken de kop al in hevige mate bij die lui op. Let eens op hoe dom ze praten! Als ze incontinent worden laten ze zich pas afvoeren want dat is hevig zichtbaar en ruikbaar. Maar voor die tijd zullen ze wel met zachte doch dringende hand van het wereld toneel verdwijnen. Eat popcorn and watch the show!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

22
0
We lezen graag je reactie!x