Buitenland

Witte Huis: “Vijftig jaar bezetting van Palestina door Israël moet eindigen”

Help ons door dit artikel met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Amerikaanse president Obama biedt via zijn stafchef Denis McDonough tegenwicht aan de verkiezingsretoriek van de Israëlische premier Netanyahu over een tweestatenoplossing met Palestina.

“Een bezetting die al bijna 50 jaar heeft geduurd, moet eindigen, en het Palestijnse volk moet het recht hebben zichzelf te besturen in een eigen soevereine staat,” zei McDonough maandag tijdens een bijeenkomst voor liberale Joodse Amerikanen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“President Obama gelooft nog steeds sterk in wat hij twee jaar geleden in Jeruzalem heeft gezegd, namelijk dat vrede noodzakelijk en mogelijk is,” ging hij verder. “Israël kan niet oneindig lang een ander volk onder militaire controle houden. Dat is de waarheid.”

Het is niet de eerste keer dat het woord ‘bezetting’ wordt gebruikt door een overheidsfunctionaris. In 2013 gebruikte Obama het woord zelf. “Het is het recht van het Palestijnse volk dat er een einde komt aan de bezetting en het leed dat ermee gepaard gaat,” zei Obama in Ramallah.

Het Witte Huis verwijt Netanyahu dat hij het vredesproces met zijn verkiezingsretoriek verder heeft bemoeilijkt. Er is volgens hooggeplaatste medewerkers op het Witte Huis onnodig veel schade aangericht door de spierballentaal van Netanyahu, die hij nodig dacht te hebben om herkozen te worden.

McDonough benadrukt dat het Witte Huis als grootste bedreiging voor een vredesovereenkomst de ongebreidelde bouw van Israëlische nederzettingen in bezet Palestijns gebied ziet.

De band tussen Obama en Netanyahu was al slecht. Nadat Netanyahu buiten medeweten van het Witte Huis op een uitnodiging van de Republikeinen inging om het Congres toe te spreken, probeert Israël intussen alles om de ophanden zijnde atoomdeal met Teheran te torpederen.

[Independent]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
wolfje
wolfje
9 jaren geleden

eindelijk uitvoering geven aan VN resolutie 242. na al die tijd …

flardinga
flardinga
9 jaren geleden

Ik kan alleen maar zeggen, stop eens met praten over deze onderwerpen en ga handelen, het is in het voordeel van Israel en de Palestijnen en de gehele regio, we gaan handelen er komt meer toerisme en vooral hoop en voorspoed, maar doe er eens echt wat aan i.p.v. dat eindeloze gel.l, help de Palestijnen en er komt vrede!

Elise49
Elise49
9 jaren geleden

Recht op eigen soevereine staat zegt een liberale. Wij hebben geen soevereiniteit meer en dat zal Palestina dan ook overkomen. De NWO constructie zit overal al ingenesteld.

Faith
Faith
9 jaren geleden

NWO gaat het nog moeilijk krijgen. Het kortzichtige oogkleppen denken gecombineerd met egoisme en negatuieve intenties zullen zich nog meer tegen hen draaien en zijn al tegen zich aan het draaien. Geestes- en andere ziektes steken de kop al in hevige mate bij die lui op. Let eens op hoe dom ze praten! Als ze incontinent worden laten ze zich pas afvoeren want dat is hevig zichtbaar en ruikbaar. Maar voor die tijd zullen ze wel met zachte doch dringende hand van het wereld toneel verdwijnen. Eat popcorn and watch the show!

Back to top button
22
0
We lezen graag je reactie!x