Homepagina » Buitenland » Witte Huis: “Vijftig jaar bezetting van Palestina door Israël moet eindigen”
Witte Huis: "Vijftig jaar bezetting van Palestina door Israël moet eindigen"

Witte Huis: “Vijftig jaar bezetting van Palestina door Israël moet eindigen”

De Amerikaanse president Obama biedt via zijn stafchef Denis McDonough tegenwicht aan de verkiezingsretoriek van de Israëlische premier Netanyahu over een tweestatenoplossing met Palestina.

“Een bezetting die al bijna 50 jaar heeft geduurd, moet eindigen, en het Palestijnse volk moet het recht hebben zichzelf te besturen in een eigen soevereine staat,” zei McDonough maandag tijdens een bijeenkomst voor liberale Joodse Amerikanen.

“President Obama gelooft nog steeds sterk in wat hij twee jaar geleden in Jeruzalem heeft gezegd, namelijk dat vrede noodzakelijk en mogelijk is,” ging hij verder. “Israël kan niet oneindig lang een ander volk onder militaire controle houden. Dat is de waarheid.”

Het is niet de eerste keer dat het woord ‘bezetting’ wordt gebruikt door een overheidsfunctionaris. In 2013 gebruikte Obama het woord zelf. “Het is het recht van het Palestijnse volk dat er een einde komt aan de bezetting en het leed dat ermee gepaard gaat,” zei Obama in Ramallah.

Het Witte Huis verwijt Netanyahu dat hij het vredesproces met zijn verkiezingsretoriek verder heeft bemoeilijkt. Er is volgens hooggeplaatste medewerkers op het Witte Huis onnodig veel schade aangericht door de spierballentaal van Netanyahu, die hij nodig dacht te hebben om herkozen te worden.

McDonough benadrukt dat het Witte Huis als grootste bedreiging voor een vredesovereenkomst de ongebreidelde bouw van Israëlische nederzettingen in bezet Palestijns gebied ziet.

De band tussen Obama en Netanyahu was al slecht. Nadat Netanyahu buiten medeweten van het Witte Huis op een uitnodiging van de Republikeinen inging om het Congres toe te spreken, probeert Israël intussen alles om de ophanden zijnde atoomdeal met Teheran te torpederen.

[Independent]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
wolfje
wolfje
5 jaren geleden

eindelijk uitvoering geven aan VN resolutie 242. na al die tijd …

Ferry
Ferry
Reactie op  wolfje
5 jaren geleden

blijven dromen man, zolang die kwaadaardige zionisten het wereld beleid bepalen zal er geen verandering komen in het MO.

Arwijn
Arwijn
Reactie op  Ferry
5 jaren geleden

Het enige waar de VS in geinterreseerd is is het destabiliseren en ruzie creëren in het midden oosten. Kijk naar de driehoek: Israël, Saudi Arabië en Iran. Deze zullen altijd blijven konkelen met elkaar.
Bekijk dit filmpje van Infowars. Het laat goed zien wat er gaande is wereldwijd:
youtube.com/watch?v=70tSFNvWvPU

flardinga
flardinga
5 jaren geleden

Ik kan alleen maar zeggen, stop eens met praten over deze onderwerpen en ga handelen, het is in het voordeel van Israel en de Palestijnen en de gehele regio, we gaan handelen er komt meer toerisme en vooral hoop en voorspoed, maar doe er eens echt wat aan i.p.v. dat eindeloze gel.l, help de Palestijnen en er komt vrede!

Elise49
Elise49
5 jaren geleden

Recht op eigen soevereine staat zegt een liberale. Wij hebben geen soevereiniteit meer en dat zal Palestina dan ook overkomen. De NWO constructie zit overal al ingenesteld.

Faith
Faith
5 jaren geleden

NWO gaat het nog moeilijk krijgen. Het kortzichtige oogkleppen denken gecombineerd met egoisme en negatuieve intenties zullen zich nog meer tegen hen draaien en zijn al tegen zich aan het draaien. Geestes- en andere ziektes steken de kop al in hevige mate bij die lui op. Let eens op hoe dom ze praten! Als ze incontinent worden laten ze zich pas afvoeren want dat is hevig zichtbaar en ruikbaar. Maar voor die tijd zullen ze wel met zachte doch dringende hand van het wereld toneel verdwijnen. Eat popcorn and watch the show!

EllenB
EllenB
5 jaren geleden

Vraagt niemand hier zich af, waarom DE V.S zijn grootste bondgenoot in het Midden Oosten
ineens laat vallen ?
Ik in ieder geval wel !
Wat weet Obama wat wij niet weten ?
Kortom: ik geloof niks van dit toneelspelletje.

mono
mono
Reactie op  EllenB
5 jaren geleden

juist EllenB

de US hebben Israël jaren gesteund met triljoenen dollars van de Amerikaanse burgers, en nu gaat Obama de destroyer ineens omdraaien..
en mede door Israel , de US, en Engeland staat de wereld al eeuwen op zijn kop, en de Nazi EU honden erbij..
vuile vieze lafbekken, hij staat er niet zo goed voor met zijn beleid, hij heeft de laagste score ooit onder het Amerikaanse volk..
dat geloof je toch zelf niet, de wereld is verrot tot de wortel, maar zolang je iphone het doet is er niks aan de hand hoor..

jelle
jelle
5 jaren geleden

Er is niks van de joden.Alles is van de Palestijnen .Waar hebben wij het over .De joden pikken alles in .
Wie heeft de macht in Amerika natuur de Joden

Jan
Jan
Reactie op  jelle
5 jaren geleden

Alles is van de Joden en niet van de Palestijnen!
Geschiedenis leren.

Dnnnoz
Dnnnoz
5 jaren geleden

Hebben wij geweldloze onhebzuchte mensen geen recht op een soevereine staat? Waar we rustig kunnen leven zonder misbruik van banken en psychotische overbodige ambtenaren?

Wat dachten we van Normalie? waar we allemaal even normaal tegen elkaar doen.

Mich
Mich
5 jaren geleden

pffoe lekker alles over een kamp scheren hier. Jullie doen net of alle joden slecht zijn en alle moslims goed. laten we een keer de middenweg kiezen…

mono
mono
Reactie op  Mich
5 jaren geleden

Mich

het licht veel genuanceerder natuurlijk, je hebt van alle nationaliteiten en geloven goede en slechte..
vele weten gewoonweg het verschil niet, dus word alles over 1 kam gescheerd..
om maar een voorbeeld te geven, feyenoord supporters slopen rome, en nu zijn alle Nederlanders bv asociaal in hun ogen..
maar vaak gaat het om een paar raddraaiers of een groepering(en), maar niet iedereen met dezelfde af komst of geloof is dan ook zo.
dus er zijn goede en slechte joden dat is duidelijk, voor nu gaat het met joden vaak om zionistische joden, maar ook daar heb je weer linkse en rechtse in..
ieder mens bezit het goed en het kwaad, het is aan ieder mens te leren wat goed en kwaad is..
en het kwade te over winnen en het goede door te geven, dat is waar alle geloven over gaan..
kies je voor Satan of voor god, ook die hebben beide het goede en slechte, het gaat allemaal om ego jaloersheid, misleiding en macht. de 1 zegt kies voor mij ik ben de beste , maar de andere ook..
kies en wees gewoon goed voor jezelf en je omgeving, het geloof belijden komt op de laatste plaats, en moet iets persoonlijks zijn..
want als je dus een geloof/god boven mensen stelt, dan pas ben je naar mijn mening goed misleid..
en dat geloof kan ook zijn dat je in Feyenoord of bv Ajax geloofd of in zwart of wit, een kwestie van liefde of haat voor het 1 of het ander en dat boven alles stelt..
GRT Mono

Logiter
Logiter
5 jaren geleden

Mmmh wie ging er ook al weer een hoofdrol spelen in de illustere “agenda 21” ???
Juist ,Israel…..zo te lezen ligt alles goed op schema…

mono
mono
5 jaren geleden

foutje het moet natuurlijk ‘ligt” zijn “het licht veel genuanceerder natuurlijk”

x

Check Also

biden

Joe Biden is niet de president-elect, ‘dat is een illusie’

Joe Biden praat al met wereldleiders alsof ...

verkiezingen

Gouverneur over verkiezingen: ‘Er is wél bewijs voor omvangrijke fraude’

Zaterdag riepen de media Joe Biden uit ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

22
0
We lezen graag je reactie!x