
Dikkedarmkanker is bij mannen de derde en bij vrouwen de tweede meest voorkomende kanker. Je kunt je met een gezond voedingspatroon voor een groot deel beschermen tegen deze ziekte.
Tomaten
Tomaten bevatten de stof lycopeen, die goed zou zijn bij het voorkomen van dikkedarmkanker en zelfs het genezen daarvan. De stof is nog meer aanwezig in gekookte tomaten.
Kurkuma
Kurkuma wordt veelal gebruikt als specerij in de keuken en is afkomstig van de gelijknamige Indische plant. Het is bewezen dat kurkuma de kankerontwikkeling vertraagt door zijn ontstekingsremmende en antioxidatieve werking.
Fruit en groenten
Fruit en groenten zitten boordevol mineralen, vitamines en antioxidanten die de kans op kanker verkleinen. Groenten en fruit bevatten ook veel vezels, die met name helpen tegen dikkedarmkanker.
Vette vis
Vette vissoorten als zalm en tonijn zitten boordevol omega 3-vetzuren, die goed zijn voor de preventie van dikkedarmkanker. Ze versterken ook het immuunsysteem.
Olijfolie
Uit onderzoek blijkt dat olijfolie de kans op dikkedarmkanker sterk reduceert. De omega 3-vetzuren in deze olie werken ontstekingsremmend.
Volle granen en peulvruchten
Granen en peulvruchten bevatten veel vezels die de werking van de darmen bevorderen, wat een positief effect heeft op de uitscheiding van kankerverwekkende stoffen in de rest van onze voeding. Ze bevorderen ook de uitscheiding van oestrogeen, waardoor tumorcellen afnemen.
Gewoon gevarieerd eten dus. Voor de rest heb je gewoon pech of geluk.
[…] https://www.ninefornews.nl/dit-voedsel-beschermt-je-tegen-dikkedarmkanker/ […]
Een zo positief mogelijk leven leiden, proberen zo positief mogelijk te denken over jezelf en alles wat je om je heen ziet en meemaakt.
Als je weet dat wij voor 70-80% uit water bestaan en als je weet wat gedachten of emoties met water kunnen doen, kan dat al een hoop helpen.
Voor de mensen die dat nog niet weten, zoek eens op youtube naar the message of water.
Heel interessant!
Love and peace!