Gezondheid

Dit voedsel beschermt je tegen dikkedarmkanker

Help anderen door dit met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Dikkedarmkanker is bij mannen de derde en bij vrouwen de tweede meest voorkomende kanker. Je kunt je met een gezond voedingspatroon voor een groot deel beschermen tegen deze ziekte.

Tomaten

Tomaten bevatten de stof lycopeen, die goed zou zijn bij het voorkomen van dikkedarmkanker en zelfs het genezen daarvan. De stof is nog meer aanwezig in gekookte tomaten.

Kurkuma

Kurkuma wordt veelal gebruikt als specerij in de keuken en is afkomstig van de gelijknamige Indische plant. Het is bewezen dat kurkuma de kankerontwikkeling vertraagt door zijn ontstekingsremmende en antioxidatieve werking.

Fruit en groenten

Fruit en groenten zitten boordevol mineralen, vitamines en antioxidanten die de kans op kanker verkleinen. Groenten en fruit bevatten ook veel vezels, die met name helpen tegen dikkedarmkanker.

Vette vis

Vette vissoorten als zalm en tonijn zitten boordevol omega 3-vetzuren, die goed zijn voor de preventie van dikkedarmkanker. Ze versterken ook het immuunsysteem.

Olijfolie

Uit onderzoek blijkt dat olijfolie de kans op dikkedarmkanker sterk reduceert. De omega 3-vetzuren in deze olie werken ontstekingsremmend.

Volle granen en peulvruchten

Granen en peulvruchten bevatten veel vezels die de werking van de darmen bevorderen, wat een positief effect heeft op de uitscheiding van kankerverwekkende stoffen in de rest van onze voeding. Ze bevorderen ook de uitscheiding van oestrogeen, waardoor tumorcellen afnemen.

[Goed Gevoel]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
nunki
nunki
7 jaren geleden

Gewoon gevarieerd eten dus. Voor de rest heb je gewoon pech of geluk.

trackback
BOINNK!!! | Nieuwsfeiten van deze tijd, verzameld door: Arie Goedhart
7 jaren geleden
Rolf
Rolf
7 jaren geleden

Een zo positief mogelijk leven leiden, proberen zo positief mogelijk te denken over jezelf en alles wat je om je heen ziet en meemaakt.

Als je weet dat wij voor 70-80% uit water bestaan en als je weet wat gedachten of emoties met water kunnen doen, kan dat al een hoop helpen.

Voor de mensen die dat nog niet weten, zoek eens op youtube naar the message of water.

Heel interessant!

Love and peace!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

4
0
We lezen graag je reactie!x