Natuur en Milieu

Stofje in ayahuasca kan diabetes genezen

Help mee door deze informatie met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Ayahuasca, een plantenbrouwsel dat gemaakt wordt van de lianensoort Banisteriopsis caapi in de Amazone, wordt al sinds jaar en dag door sjamanen gebruikt voor spirituele ontwaking en genezing. Uit een nieuwe wetenschappelijke studie blijkt nu dat het een stofje bevat dat diabetes kan genezen.

Mensen met diabetes type 1 beschikken over 99 procent minder bètacellen dan gezonde mensen. Deze cellen maken in de alvleesklier insuline aan. Zonder bètacellen gaat je bloedsuikerspiegel als een jojo op en neer, wat een verwoestende uitwerking heeft op je lichaam. Mensen met diabetes type 2 hebben 50 tot 60 procent minder bètacellen.

Wetenschappers hebben zich lang afgevraagd hoe je ervoor kunt zorgen dat het lichaam weer bètacellen gaat aanmaken. Ze gingen op zoek naar stofjes die dit kunnen realiseren. Van de 100.000 stoffen bleek er slechts één te werken: harmine.

Het intrigerende is dat dit stofje in verschillende planten aanwezig is, waaronder de liaan die wordt gebruikt voor het psychedelische middel dat ayahuasca wordt genoemd.

De wetenschappers kwamen tot de ontdekking dat harmine ervoor zorgt dat deze cellen teruggroeien. Om dit te testen implanteerden ze bètacellen in muizen en voerden ze de knaagdieren vervolgens harmine. Het aantal bètacellen van muizen die harmine kregen verdriedubbelde en daarnaast verbeterde hun bloedsuikerspiegel aanzienlijk.

“We laten zien dat harmine menselijke bètacellen kan laten delen op een niveau dat relevant kan zijn voor de behandeling van diabetes,” zei hoofdonderzoeker dr. Andrew Stewart van de Icahn School of Medicine in New York City in een verklaring. De onderzoekers benadrukken dat het stofje niet zomaar aan mensen moet worden gegeven omdat het psychoactieve effecten heeft.

Het onderzoek is gepubliceerd in het tijdschrift Nature Medicine.

[Newsweek]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Robbedoes
Robbedoes
7 jaren geleden

Bijzonder hoor. Maar insuline wordt toch in de alvleesklier aangemaakt. Niet in de schildklier.
Ik hoop dan maar dat de rest van het artikel wel klopt.

Richard
Richard
7 jaren geleden

DMT… Vroeger eens een grammetje synthetische gehad. Wat een spul! Een spirituele mijlpaal die nu nog steeds invloed heeft en houvast biedt. Ik heb iets leren kennen daar.
Ik was er laatst mee bezig, en ben vast van plan, wanneer ik alles weer op de rails heb, weer eens op reis te gaan.
Maar het rookspul zal wel niet tegen diabetes helpen ofwel? Al vond ik het geestelijk wel een heel gezonde ervaring;)

Rini
Rini
7 jaren geleden

Ik kan zeggen uit ervaring,en vele andere met mij,ayuaska is super spul,en niet alleen voor deze ziekte,voor heeeeeeel veeeeeeeel meer aandoeningen.
Mijn hele familie heeft het gedaan,en er is een SUPER conectie ontstaan.
Ik kan niet meer zeggen dan SUPER SUPER SUPER,en sorry voor hier boven :-),maar Ayuasca biet je heeeeeel veeeeeeel meer dan DMT.

spaander
spaander
7 jaren geleden

De zoete aardappel werkt ook goed bij diabetes
http://www.culy.nl/inspiratie/zoete-aardappels-het-stiekeme-superfood/

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

17
0
We lezen graag je reactie!x