Homepagina » Natuur en Milieu » Stofje in ayahuasca kan diabetes genezen
Stofje in ayahuasca kan diabetes genezen

Stofje in ayahuasca kan diabetes genezen

Ayahuasca, een plantenbrouwsel dat gemaakt wordt van de lianensoort Banisteriopsis caapi in de Amazone, wordt al sinds jaar en dag door sjamanen gebruikt voor spirituele ontwaking en genezing. Uit een nieuwe wetenschappelijke studie blijkt nu dat het een stofje bevat dat diabetes kan genezen.

Mensen met diabetes type 1 beschikken over 99 procent minder bètacellen dan gezonde mensen. Deze cellen maken in de alvleesklier insuline aan. Zonder bètacellen gaat je bloedsuikerspiegel als een jojo op en neer, wat een verwoestende uitwerking heeft op je lichaam. Mensen met diabetes type 2 hebben 50 tot 60 procent minder bètacellen.

Wetenschappers hebben zich lang afgevraagd hoe je ervoor kunt zorgen dat het lichaam weer bètacellen gaat aanmaken. Ze gingen op zoek naar stofjes die dit kunnen realiseren. Van de 100.000 stoffen bleek er slechts één te werken: harmine.

Het intrigerende is dat dit stofje in verschillende planten aanwezig is, waaronder de liaan die wordt gebruikt voor het psychedelische middel dat ayahuasca wordt genoemd.

De wetenschappers kwamen tot de ontdekking dat harmine ervoor zorgt dat deze cellen teruggroeien. Om dit te testen implanteerden ze bètacellen in muizen en voerden ze de knaagdieren vervolgens harmine. Het aantal bètacellen van muizen die harmine kregen verdriedubbelde en daarnaast verbeterde hun bloedsuikerspiegel aanzienlijk.

“We laten zien dat harmine menselijke bètacellen kan laten delen op een niveau dat relevant kan zijn voor de behandeling van diabetes,” zei hoofdonderzoeker dr. Andrew Stewart van de Icahn School of Medicine in New York City in een verklaring. De onderzoekers benadrukken dat het stofje niet zomaar aan mensen moet worden gegeven omdat het psychoactieve effecten heeft.

Het onderzoek is gepubliceerd in het tijdschrift Nature Medicine.

[Newsweek]


Vind je dit belangrijk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

17 reacties

 1. DMT… Vroeger eens een grammetje synthetische gehad. Wat een spul! Een spirituele mijlpaal die nu nog steeds invloed heeft en houvast biedt. Ik heb iets leren kennen daar.
  Ik was er laatst mee bezig, en ben vast van plan, wanneer ik alles weer op de rails heb, weer eens op reis te gaan.
  Maar het rookspul zal wel niet tegen diabetes helpen ofwel? Al vond ik het geestelijk wel een heel gezonde ervaring;)

  5 likes
 2. Ik kan zeggen uit ervaring,en vele andere met mij,ayuaska is super spul,en niet alleen voor deze ziekte,voor heeeeeeel veeeeeeeel meer aandoeningen.
  Mijn hele familie heeft het gedaan,en er is een SUPER conectie ontstaan.
  Ik kan niet meer zeggen dan SUPER SUPER SUPER,en sorry voor hier boven :-),maar Ayuasca biet je heeeeeel veeeeeeel meer dan DMT.

  4 likes
  • Hoi Rini,
   Ik heb zeker interesse om in de niet zo verre toekomst een sessie te volgen.
   Ik weet namelijk niet of het verstandig is om zo’n drankje op eigen houtje te bereiden en te proberen. Al vind je de recepten zo op het internet.

   1 likes
   • Hoi Richard
    Ja ik denk dat het verstandig is om eerst onder begelijding doen,en dan kun je altijd nog verder kijken toch 🙂
    Wens je een hele prettige reis,en laat wat horen hoe het was geweest aub,ben daar altijd wel nieuwsgierig na 🙂
    Grtjesssss
    O ja en sorry voor de late reactie 🙂 🙂 🙂

    1 likes
 3. Bijzonder hoor. Maar insuline wordt toch in de alvleesklier aangemaakt. Niet in de schildklier.
  Ik hoop dan maar dat de rest van het artikel wel klopt.

  2 likes
 4. Een zoete aardappel doet helemaal niks… ik heb diabetes…. en eet wel eens zoete aardappelen… maar er veranderd niks aan mijn diabetes hoor 😉
  Doe mij maar wat Ayahuasca 🙂 Ik wil het wel testen 😀

  1 likes
 5. niet de zoete aardappel maar de AARDPEER!! is goed voor mensen met diabetes. Geeft ook nog eens prachtige gele bloemen..

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

arts

Arts met 29 dienstjaren: ‘Ik wil dat jullie de waarheid horen over dit virus’

Ik wil dat jullie de waarheid horen ...

corona

99% van de mensen die stierven aan corona leed al aan andere ziektes, zegt Italië

Meer dan 99 procent van de Italianen ...