Corona

Woede over nieuw mondkapjesadvies OMT: ‘Totaal idioot! Hou op!’

Help mee door deze informatie met kennissen op je socials te delen!

Het OMT wil dat mondkapjes ook in drukke publieke buitenruimtes worden gedragen, Het gaat daarbij om plekken waar geen afstand kan worden gehouden, zoals winkelstraten, drukke markten en demonstraties, staat in het advies.

Daarnaast adviseert het OMT mondkapjes te dragen in alle publieke binnenruimtes, zoals universiteiten, sportinstellingen of bedrijven. Alleen tijdens het eten, drinken of sporten mag het mondkapje af. Het OMT heeft het expliciet over ‘medische mondneusmaskers’.

Slaat nergens op

Het advies stuit op veel onbegrip. “Het OMT heeft het keer op keer niet bij het rechte eind. Met dit nieuwe mondkapjesadvies wordt er opnieuw gekozen om wetenschappelijk inzicht terzijde te schuiven. Het in stand houden van mondkapjes en de uitbreiding daarvan slaat dan ook nergens op,” zegt Belang van Nederland, de partij van Wybren van Haga.

“Wie zegt de ongekozen technocraten van het OMT de wacht aan? Nu weer dat totaal belachelijke advies over medische mondkapjes in de buitenlucht,” schrijft jurist en filosoof Raisa Blommestijn.

Nul

Forum voor Democratie reageert: “Wéér wordt een achterhaalde maatregel tegen beter weten in nóg breder doorgevoerd. Iedereen weet: een mondkapje werkt niet tegen de verspreiding van corona en is daarnaast asociaal, ziekmakend en vervuilend.”

PVV-Kamerlid Fleur Agema trekt fel van leer. “Totaal idioot! Week op week meldt het RIVM nul buitensettings als het gaat om plekken waar mensen vermoedelijk besmet raakten. Nul. Nul wetenschappelijke proportionaliteit. Dit is hoe je je draagvlak kwijtraakt. Hou op!” twittert ze.

4.9 100 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
294 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
1 jaar geleden

Maar wat gaat de massa in maart 2022 voor de gemeenteraadverkiezingen stemmen?

Drie keer raden.

Op de gevestigde orde.

Kennelijk vindt de massa het wel fijn om een beetje gemarteld te worden.

Hesa
Hesa
1 jaar geleden

Gaan we niet doen.

Linda
Linda
1 jaar geleden

Nu niet!Dan niet!nooit niet!
Stelletje criminelen!

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
1 jaar geleden

LS…

Blijven reageren… Blijven aantonen dat we hier met zware geestelijk gestoorde satanische criminelen te maken hebben. Tot dat het recht zegeviert !

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

294
0
We lezen graag je reactie!x