Blog

De natuur in huis halen? Begin met een goede basis in je interieur

Help ons door deze informatie met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Je komt nog niet thuis van werk of je trekt je wandelschoenen alweer aan om naar buiten te gaan. Geen vrij moment gaat voorbij zonder dat je even een ommetje maakt in de buitenlucht. Hoe langer de wandeling, hoe meer energie jij krijgt. Want de buitenlucht doet je goed, zeker in dit seizoen waar de prachtige kleuren en de heerlijk frisse lucht je omringen.

Als je zo’n buitenmens bent, dan ben ik benieuwd naar de stijl van je interieur. Houd je van natuurlijke materialen, dan zullen die ongetwijfeld te herkennen zijn in je woning. In deze blog geven we je een aantal tips over hoe je de natuur naar binnen haalt en hoe je zorgt voor een goede basis.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
De gietvloer als basis

Die goede basis krijg je met een prachtige gietvloer. Gietvloeren zorgen er namelijk voor dat je eenheid en rust in huis creëert, zodat je die vervolgens kunt aankleden met de elementen die bij jou in de smaak vallen. Een gietvloer is prachtig te combineren met natuurlijke materialen en warme kleuren, zodat je een unieke basis legt voor de rest van het interieur.

Elementen uit de natuur die jouw interieur verrijken

Maak je een wandeling door het bos, dan kom je waarschijnlijk niet thuis zonder een paar mooie dennenappels of herfstbladeren in je jaszak. Kleine spulletjes die je meeneemt kun je een mooie plek geven in huis. Als je de rust wilt bewaren, zorg er dan wel voor dat je de spullen niet door het interieur verspreidt.

Groepeer de dennenappels die je gesprokkeld hebt en leg ze onder een stolp. Zo krijgen de natuurlijke elementen een echte etalage om in te prijken. Wat ik ook vaak doe tijdens een wandeling, is mooie herfstbladeren verzamelen. Of in de lente pluk ik de mooiste bloemen langs de berm. Deze laat ik even drogen tussen twee boeken en na een paar dagen heb je een prachtig gedroogde bloem of blad om in te lijsten.

Je meubels van natuurlijke materialen

Hout is een prachtig materiaal dat je interieur een warme sfeer geeft. Je eettafel, televisiekastje of dressoir in warme houttinten zorgen voor een natuurlijke uitstraling. Zeker wanneer je echt hout toepast waarvan de noesten nog zichtbaar zijn. Door het robuuste karakter van echt hout gaat je interieur leven. En in combinatie met een strakke gietvloer vergroot je het contrast met de natuurlijke elementen, waardoor je woning veel diepte krijgt.

Contrast met zachte materialen uit de natuur

Die diepte wordt nog groter wanneer je de harde materialen van de gietvloeren basis en het hout combineert met wol. Dit zachte, natuurlijke materiaal is niet alleen erg comfortabel om tegenaan te kruipen, het geeft een heel warme en sfeervolle uitstraling. Een paar kussens met een wollen hoes, een schapenvacht over de bankleuning of een wollen plaid in warme kleuren nodigen je uit om na een flinke wandeling lekker in de zithoek plaats te nemen en na te genieten van je nieuwste vondsten. Voor zolang je natuurlijk het geduld hebt om niet aan je volgende wandeling te beginnen.

3.5 15 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Blog

Deze blog wordt aangeboden door een derde (niet-NFN) partij en is een zorgvuldig geselecteerd blog-artikel. De inhoud van blogs valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van NineForNews.
guest

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
annet
annet
2 jaren geleden

zou graag de bank goed kunnen zien en weten waar je die kunt kopen

Lees ook
Close
Back to top button
2
0
We lezen graag je reactie!x