Buitenland

Defensiespecialist laat zijn licht schijnen op Oekraïneoorlog en dat is een heel ander verhaal dan je op radio en tv hoort

Help ons door deze info met iederen die je kent op je social netwerk te delen!

In de steden in West-Oekraïne die door de Russen met raketten zijn beschoten, bevinden zich opleidingscentra waar de speciale troepen van Oekraïne door de Amerikanen en de Britten zijn opgeleid. Dat zei defensiespecialist en oud-Tweede Kamerlid Mat Herben in het NPO-radioprogramma Op z’n Kop!

In 2019 zijn de Oekraïense speciale troepen toegetreden tot de NATO Response Force, een snelle reactie-eenheid van de NAVO. Dat terwijl het land geen lid is van de NAVO. “Ze hebben hun training gehad in NAVO-landen: in Amerika, in Finland, overal,” zei Herben.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
Poetin is geen dictator

Als de Russen niet hadden ingegrepen, zouden ze in een nadelige situatie zijn gekomen, legde hij uit. “Wat is er aan de hand? Het punt is dat die special forces in het Azovbataljon, dat neonazibataljon in Marioepol, en andere eenheden van plan waren – en dat is gewoon openbare informatie, daar is niks geheims aan, dat is geen complottheorie – die oostelijke provincies in de Donbass terug te pakken. En dat zou ze gelukt zijn ook.”

De Russen besloten de oostelijke provincies in te nemen om een grote oorlog te voorkomen die er zeker zou zijn gekomen, veroorzaakt door de Amerikanen, lichtte Herben toe. “Het doet me pijn om dat te zeggen, want ik ben heel erg pro-NAVO en pro-Amerika.”

“Poetin is geen dictator, hij wil veilige grenzen.”

Europa schaadt onze veiligheid

Onder Clinton en Obama is het bewapenen van Oekraïne begonnen. Het is doorgezet onder Trump, want hij durfde zich niet anders op te stellen. “Maar toch denk ik dat Trump een verschil zou hebben gemaakt. Ik denk dat hij zou hebben gezegd tegen Poetin: met mij valt te praten over het erkennen van de Krim als Russisch grondgebied als je verder met je tengels van Oekraïne afblijft.”

“Europa is niet goed voor onze veiligheid. Europa schaadt onze veiligheid,” benadrukte de voormalig LPF-fractievoorzitter.

4.6 154 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

85 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Merijn Hugens
Merijn Hugens
2 jaren geleden

BY WAY OF DECEPTION THOU SHALT DO WAR

Volgens de Westerse MK-Ultra-Mainstreammedia-Propagandamachine zijn de Verliezen aan Russische zijde zo enorm groot dat ze 135.000 Nieuwe Dienstplichtigen op moeten roepen…Maar ze vergeten daarbij te vermelden dat Rusland ELK halfjaar een Nieuwe Lichting Dienstplichtigen oproept…te weten: op 1 april & in Oktober….De Russische Speciale Militaire Operatie is qua omvang vergelijkbaar met de oorlog in Korea…Op dit moment voltooien de Russen de volledige omsingeling van de Donbass & zijn volop bezig met de Vernietiging van Azov-Nazi-Doodseskaders, Bandera-Terroristen & Internationale Neo-Nazis…60.000 OekroNazis zijn op dit moment omsingeld in de Donbass…Zo’n 20.000 Azov-Nazi-Terroristen in Marioepol zijn inmiddels geneutraliseerd…De Russen zijn op dit moment aan het Hergroeperen…Manoeuvre-Oorlogsvoering…De AngloZioNazis, das Viertes Euro-Reich & de Noord-Atlantische-Terroristen-Organisatie begrijpen werkelijk waar helemaal NIETS van de Russische Strategie…Voor zover die Hersenloze Westerse Generaals ook maar IETS snappen van Strategie in z’n algemeenheid…De Russen hebben een Operationele Pauze ingelast rondom Tsjernigov & Kiev, versterkingen zijn onderweg…De Strijd gaat nu pas echt Losbarsten & dat terwijl de meest Strijdvaardige Troepen van het Oekraïense Leger: de Azov-Nazi-Doodseskaders al vrijwel zijn vernietigt…Nu zijn de 60.000 OekroNazis in de Donbass aan de beurt, volkomen omsingeld, zonder enige kans op versterkingen, aanvoerlijnen zijn afgesneden, dus ook nieuwe bevoorrading kunnen die OekroNazis wel op hun hongerige buikjes schrijven…Het Martelen van Russische Militaire Krijgsgevangen ligt nog zéér vers in het geheugen…Dat hadden die OekroNazis béter niet kunnen doen…We do not forgive…We do not forget…Expect us…

ZELENSKYY IS EEN NAZI-OORLOGSMISDADIGER
https://zaplog.pro/post/29959/acteur-zelekenskyy-is-geen-held-en-oekra-iuml-ne-is-geen-democratie

Andrei Martyanov:
https://youtu.be/j23xeR0DWMI

Jean-Marie
Jean-Marie
2 jaren geleden

Spot on! Zeg het voort.

Boud
Boud
2 jaren geleden

Heb al maanden geen tv aan en radio ook niet, de MSM liegen dat het gedrukt staat.

Albert
Albert
2 jaren geleden

Mat Herben for MPrez! Dit is geluid wat we zo missen, hoewel steeds meer horen. De waarheid komt altijd later dan dat populistisch, links en woke geschreeuw van het mediavirus.❤️✝️

Back to top button
85
0
We lezen graag je reactie!x